Anne Çocuk

Hamileikte karpuz yemenin faydaları

Karpuz yemenin faydaları nelerdir? Hamilelikte karpuz faydalı mıdır?

Anne olmak, her kadın için dünyanın en güzel duygularından biridir. Ancak hamilelikle, gıda istekleri ve ruh hali değişimleri gibi zorluklar ortaya çıkar. Hamileliğinize yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey var. Karpuz, neyse ki, güvenli bölgededir. Bir tabak dolusu karpuz tüketin ve bu lezzetli meyvenin hamileliğinize nasıl fayda sağlayacağını gelin bizden öğrenin.

Bilimsel adı, Citrullus lanatus ve çıkış yeri Güney Afrika’dır. Yaz gelince karpuz tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Karpuz, % 92’si su olan bir meyvedir. Yaz sıcağını yenmek için en iyi seçimlerden biri olan çekici, granül bir dokuya sahip tipik tatlı, sulu ve hoş bir tada sahiptir.

Bu yaz meyvesi A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, magnezyum ve potasyum dahil olmak üzere mükemmel bir vitamin kaynağıdır. Aynı zamanda, yüksek oranda lif içerir. Bu meyvenin tohumları gevrektir ve tamamen yenilebilirdir.

Mide Yanmasını Hafifletir

Karpuz, mide ve yemek borusu için çok yatıştırıcıdır. Hamile kadınlar asitlik ve mide ekşimesi gibi çeşitli sindirim sorunlarından muzdariptir. Karpuz, bu problemleri hafifletmeye yardımcı olan ve anında rahatlama sağlayan soğutma özelliklerine sahiptir.

Ayaklardaki ve Ellerdeki Şişmeyi Azaltır

Ödem veya ayaklarda ve ellerde hafif şişlik, hamilelik sırasında çok yaygındır. Yüksek su içeriğine sahip karpuz, damarlardaki ve kaslardaki tıkanıklıkları azaltır ve böylelikle ödemi önler.

Sabah Bulantılarını Hafifletir

Sabahları tüketilen karpuz, güne çok ferah başlamanıza yardımcı olur ve yatıştırıcı ve hafif bir etkisi vardır. Ayrıca, sabah bulantılarının oluşumunu engelleyen besinsel ve enerji verici özellikler içerir. Güne bir bardak taze karpuz suyu ile başlamak hamile bir kadın için iyi bir fikirdir. İsterseniz içine biraz limon ekleyebilirsiniz. Hemen deneyin.

Dehidrasyonu Önler

Tüm hamile kadınlara dehidrasyonu önlemek için bol su içmeleri tavsiye edilir. Dehidrasyon erken kasılmalara ve erken doğuma neden olabilir. Karpuz % 90’dan fazla su içerir ve bu meyveyi yemek, sulu kalmanın harika bir yoludur.

Kas Kramplarını Azaltır

Hamilelik sırasında, bir kadının vücudu çok çeşitli değişiklikler geçirir. Ekstra kilo ve hormonlar, kasların ve kemiklerin ağrımasına neden olur. Herhangi bir diyetin parçası olarak karpuz tüketmek, vücudun bu değişikliklerle daha iyi başa çıkmasına ve kas kramplarının hafiflemesine yardımcı olur.

Pigmentasyonu Önler

Birçok hamile kadın, ciltlerindeki pigmentasyon sorunundan muzdariptir. Bu rahatsız edici problem hamilelikte sık görülür. Karpuz, bağırsak hareketlerini ve yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırır. Bu da, cilt dokusunun iyileşmesini etkiler. Vücudun çeşitli bölgelerindeki deri pigmentasyonu, vücudun düzenli olarak temizlenmesiyle en aza indirgenir. Yani, parıldayan cilt için karpuz yiyin!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Hamileyken, vücudunuz iki kişi için (siz ve büyüyen bebeğiniz için) savunmaya geçer. Sağlığınızdaki herhangi bir düşüş, doğmamış çocuğunuzun büyümesini ve gelişimini doğrudan etkileyebilir. Ama endişelenmeyin. Karpuzun düzenli olarak tüketilmesi bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu meyve, preeklampsi olasılığını yüzde 50 oranında azaltmaya yardımcı olan ve kırmızı renginden sorumlu bir antioksidan olan likopen içerir. Ayrıca, hamilelik sırasında bağışıklığınızın güçsüzleşmesini önlemede önemli bir rol oynar.

Kabızlığı Hafifletir

Kabızlık hamilelik sırasında sık görülen bir sorundur. Karpuz, bozulmuş bağırsak hareketlerinizi dengelemek için güvenilir bir tedavi yöntemidir. Dışkı oluşumunu destekleyen lif açısından oldukça zengindir ve su içeriği, bağırsaklar için basınç yaratarak geçiş yolunu temizlemeye yardımcı olur.

Isıya Bağlı Döküntüleri Azaltır

Hamilelik ayrıca, vücut ısısını yüksek oranda yükseltir ve bu da tahrişe ve kaşıntıya neden olabilecek döküntüler ile sonuçlanır. Karpuz, yüksek nemlendirme gücü ve soğutma özellikleriyle bu döküntüler için mükemmel bir çözümdür. Bu yaz meyvesi aynı zamanda cildin kalıcı şekilde kurumasını önler, cildi nemlendirir ve kaşıntı yapmaz.

İdrar Yolu Enfeksiyonun Tedavisi (UTI) İçin Etkilidir

Gebeliğin erken aşamalarında, birçok kadın idrar yolu enfeksiyonu (İYE) şikayeti yaşar. Hamilelik sırasında genellikle gerekli ilaç tedavisi yapılamaz ve bu can sıkıcı bir sorundur. İşte bu bozukluğa bir son vermek için denenmiş ve test edilmiş doğal bir formül karpuzdur.

Bu sulu meyve, yüksek su içeriği ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle mükemmeldir. Bu şekilde karpuz, durgun bakterileri idrar yolundan temizlemenize yardımcı olur ve sizi idrara çıkarken acı duyma konusunda rahatlatır.

Göz Sağlığını Teşvik Ediyor

Karpuz ayrıca, bol miktarda A vitamini haline dönüşen bir antioksidan olan beta-karoten içerir. Bu şekilde hücrelerde ciddi hasara neden olabilecek serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. A vitamini ayrıca gözün dış tabakasını (kornea) korumaya yardımcı olduğu için sağlıklı bir görüş ile bağlantılıdır. Aynı zamanda sağlıklı bir optik sinir iletimini de kolaylaştırır.

Fetüsün Kemik Oluşumunu Destekler

Karpuz, özellikle doğmamış bebeğinizin uygun kemik gelişimine yardım eden kalsiyum ve potasyum mineralleri bakımından yüksektir. Bu nedenle hamile günlük olarak karpuz tüketebilirsiniz.

Karpuzlu Limonata Tarifi

Yüzyılın en ferahlatıcı içeceğini içmeye hazır mısınız? Tatlı ve ekşi tatların bu mükemmel uyumu, içecekleriyle deney yapmayı seven anneler için birebirdir.

Malzemeler:

4 bardak küp küp doğranmış karpuz

Yarım bardak taze limon suyu

Yarım bardak şeker

4 bardak soğuk su

Buz küpleri

Nasıl yapılır?

Karpuz parçalarını bir karıştırıcıya atın ve pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Ayarı her 30 saniyede bir yüksek ila orta arasında değiştirmeniz gerekecektir.
Bu püreyi ince bir süzgeçten geçirin ve suyunu alın. Ortaya çıkan karpuz suyunu bir kenara koyun.
Bu tarifin ikinci yarısı için, şekeri ve yarım fincan suyu bir tencerede bir araya getirin. Tencereyi orta ateşe koyun ve şeker tamamen eriyene kadar pişirin. Karıştırmaya devam edin. Bu aşama yaklaşık 5 dakika sürebilir.
Tencereyi ocaktan alın ve bir kenara bırakın.
Ayrı bir sürahi içinde, üç bardak suya yarım fincan limon suyu karıştırın ve içine şeker karışımını ekleyin.
Bir bardağa buz küpleri ekleyin ve içine önceden hazırlanmış karpuz suyundan üç kaşık koyun. Limonata ile doldurun. Yavaşça karıştırın. Günlük enerji verici içeceğiniz hazır!
Bu tariften yaklaşık on bardak çıkar. Daha fazla kullanım için püreyi ve kalan limon suyunu buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yorum yaz

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar

Yukarı