İzmir bombası tarifi

Hamuru için;

Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

İçi için;

Kakaolu fındık kreması

Hazırlanışı;

1. Tatlımızın hamuru için ılık su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı yoğurma kabına alalım. Yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu karıştıralım.

2. Hamur biraz toparlandıktan sonra elinizle yoğurmaya devam edebilirsiniz.

3. Hazır olan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

4. Tatlımızı şekillendirmeye başlamadan önce fırınımızı en yüksek derecede çalıştıralım.

5. Fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirelim. Böylece tepsimiz kirlenmeyecek ve tatlılarımız tepsiye yapışmayacak.

6. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım. Elimizle rulo haline getirelim.

7. Hamur kesme aparatı veya bıçak yardımı ile 18 parçaya bölelim.

8. Hamurları tek tek minik minik bezeler haline getirelim.

9. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım. Elimizle hafif genişlettikten sonra merdane ya da oklava yardımı ile ince bir şekilde açalım. Hamurumuz yağlı bir hamur olduğu için kolayca açılacaktır.

10. Açılan hamurun ortasına bolca kakaolu fındık kremasından yerleştiriyoruz ve kenarlarından güzelce kapatıyoruz.

11. Kullandığımız kakaolu fındık kreması aslında bildiğimiz kahvaltılık sürülebilir çikolata. Tatlıyı yapmaya başlamadan önce buzdolabında bekleterek daha koyu kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle daha rahat çalışabilirsiniz.

12. Tatlıyı fırına sürdükten sonra fırını 220°C düşürelim ve fanını açalım.

13. Kısa sürede pişeceği için fırının başından ayrılmayın. Tatlının üzerinin pembeleşmesini beklemeden üzerinde benekler oluşmaya başladığında fırından alabilirsiniz. 5-6 dakikada pişiyor.

14. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun…