Kategori: Bebek Beslenmesi
İlk dört ila altı ay boyunca bebek beslenmesi, gelişmeleri için ihtiyaç duydukları tüm besinleri anne sütü veya formülünden alırlar. O ilk günlerin ne kadar baş döndürücü olduğunu düşünürsek, en azından konu bebeğinizi beslemeye gelince, hemen hemen güvende olduğunuzu bilmek büyük bir rahatlamadır. Ancak katı yiyeceklere geçişin bu kadar göz korkutucu olmasının nedeni tam da budur: Bebek beslenmesi için en iyi gıdalardan oluşan bir diyet sağladığınızdan emin olmak size kalmaz, aynı zamanda bebekler de iştah haritasının her yerindedir.
Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Bazıları her zaman çok yer, bazıları çok az yer, bazıları da bir gün fare, ertesi gün at gibi yer. Bazıları çeşitli ve maceracı yiyicilerdir, diğerleri ise özellikle seçicidir. Bebeğinizin ihtiyacı olan beslenmeyi aldığından nasıl emin olabilirsiniz? Çok çeşitli sağlıklı yiyeceklerle sunulduğunda ve iştahlarını dinlemelerine izin verildiğinde, neredeyse tüm sağlıklı bebekler büyümek ve gelişmek için ihtiyaç duydukları kadar yemek yerler. Her gün sürekli bir sekme tutmanıza ya da her yiyecek grubundan belirli sayıda porsiyonu bebeğinizin ağzına sıkıştırmanıza gerek yok. Bu sadece kendinizi delirtmenin kesin bir yolu değil, aynı zamanda mama sandalyesinde ve daha sonra masada yemek kavgalarına zemin hazırlayacak.
Boyutlarına göre bebeklerin enerji, vitamin ve mineral ihtiyacı yetişkinlere göre çok daha fazladır. Bu nedenle, heyecan verici katı yiyeceklere başlama sürecine başlarken, bebeğinizin sağlıklı büyümesini ve tat gelişimini desteklemek için besleyici yoğun yiyecekleri vurgulayın. Unutmayın ki bu gıdalara geçiş anne sütü veya mama tüketimine ek olarak; mamayı süt yerine değil, giderek daha önemli bir takviye olarak kullanmayın çünkü bebeğiniz kalorisinin ve diyetteki besinlerinin çoğunu anne sütünden, mama veya her ikisinden almaktadır.
Tek bir güne odaklanırsanız, çocuğunuzun gelişim için gereken her vitamin ve minerali aldığından emin olmak göz korkutucu gelebilir. Bunun yerine, bütün bir hafta boyunca diyetini dengelemeye çalışın. Bir yiyecek günlüğü tutmanıza yardımcı olabilir (bu aynı zamanda herhangi bir gıda hassasiyetini veya alerjisini de belirlemenize yardımcı olur). Tüm yiyeceklerin bebek becerisine uygun versiyonlarını sunduğunuzdan emin olun.