Ana Sayfa Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri

Tamamı denenmiş enfes ve orijinal  yemek tariflerimizle kendi mutfağınızın şefi olup sevdiklerinize parmaklarını ısırtın.

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Kerevizi herkes sevebilir… Çevremdeki çoğunluk kereviz dendiğinde suratını ekşitir, hayatta yemem der ya da tam tersi gözlerinde kalp emojileri belirir ve bayılırımmm dedikten sonra bir tabak pişirdiğim kerevizi...

Double Chocolate Brownie Tarifi

Kimimiz her daim, kimimiz moralimiz bozukken, kimimiz de stresliyken en çok çikolata yeme isteği ile dolup taşıyoruz sanırım. Yazın neyse de kışın bu istek bana sorarsanız iki...
Nohut Dürüm Nasıl Yapılır

Nohut Dürüm Tarifi

2 su bardağı nohut (nohutlar iyi haşlanmış olmalı) 1 adet orta boy kuru soğan 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı sumak Çeyrek limon suyu 1 tatlı kaşığı taze kimyon 1/4 bağ maydanoz Lavaş ekmek Sosu İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı acı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Balkabağı Çorbası: Kış Mevsimi İle Sofraları Isıtan Bir Kase Çorba

Kış geldi ve öğünlerimiz biraz daha içimizi ısıtacak cinsten çorbalar olmaya başladı. Mevsim geçişlerinde hasta olmayanımız yoktur. Yazdan bahara, bahardan da kışa geçiş grip ya da nezle ile...

Siyez Buğdayı Unundan Ekmek Tarifi

Siyez Unu Ekmeği Malzemeler 2 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 paket instant maya (10gr) 7,5 su bardağı siyez unu Hazırlanışı; Sütünüzü hafif ılıtın, mayanızı içerisine koyup karıştırıp mayayı eritin. Üzerine su, zeytinyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Un ile tuzu karıştırın. Yavaş yavaş sıvı karışıma un tuz karışımını ilave edip hafif yumuşak güzel bir hamur elde edin. Bir kaba koyup üzerini hava almayacak şekilde streçleyin ve 3 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra ekmeği bir tur daha yoğurup şeklini verin. Yağlı kağıdın üzerinde üzerini nemli bir bez ile örtüp 1saat kadar daha ikinci kez mayalanmaya bırakın. Mayalanan ekmeğinizi fırına atmadan önce keskin bir bıçak veya temiz bir jilet ile çizerek şekil verebilirsiniz.

Avokado Sevenlerin Bilmesi Gerekenler Ve Lezzetli Tarifler

AKILLI, SEKSİ VE MUTLU OLMAK İÇİN YAPILACAKLAR   AVOKADO AŞKINA: Geçenlerde paylaştığım ‘gitmek mi zor kalmak mı diye sorsalar, deniz ortasında avokado'suz kalmak derim’ şeklindeki postuma geri dönüşler genellikle...

Ghee Nedir, Nasıl Yapılır? Tereyağından Farkı Nedir?

Ghee Nedir? Sağlık deposu olan tereyağının eritilerek ortaya çıkarılan, sütün katı maddelerinden arındırarak elde edilen saf ve temiz yağa Ghee yağı adı veriliyor. Yurt dışında sıklıkla tüketilen ghee...
Pişirme Yöntemleri

Pişirme Yöntemleri: Doğru Ve Sağlıklı Yemekler

Sağlıklı Yemek Pişirme Yöntemleri Nelerdir?   Pişirme yöntemleri: Seçtiğiniz pişirme yöntemleri, sunduğunuz yiyeceklerin besin değerini etkiler. pişirme yöntemleri tüketilen besinin sağlık kalitesini de belirler. Peki hangi pişirme yöntemleri daha sağlıklı?...

Bayramda şeker tuzağına düşmeyin! İşte sağlıklı 5 bayram tatlısı tarifi

Tatlı ikramları bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazları... Kimi zaman ev sahibinin ısrarları karşısında ‘kırılabilir’ endişesiyle, kimi zaman iştah açan cazibesiyle, istemesek de tüketebiliyoruz, hatta aşırıya da kaçabiliyoruz! Beslenme ve Diyet...

Dünyanın en iyi ustasından Ramazan’a özel pide tarifi!

Pide tarifi! Ramazan ayında hepimizin gözdesidir üzeri susamlı çörek otlu mis gibi pide! Ramazan ayı geldiğinde neredeyse bütün fırınlarda çıkan pide için uzun kuyruklar oluşur. Peki bu...