Muzlu Muffin Tarifi – Evde Sağlıklı Muzlu Muffin Yapımı İçin Malzemeler

muzlu muffin için kolay tarif

Evde Sağlıklı Muzlu Muffin Yapımı İçin Kolay Tarif ve Malzemeler

Kabarık ve muz aromalı ev yapımı lezzet dolu, sağlıklı bir kek yapmaya hazır mısınız? Pastanelerde, kafelerde yediğiniz o leziz muffinlerden çok daha iyisini evde yapabileceksiniz artık.
Yıllardır popüler olan muffine yeni bir bakış açısı kazanacaksınız. Günün her anında rahatlıkla tüketebileceğiniz ev yapımı sağlıklı muzlu muffinler için en önemli nokta aldığınız muzun tadının güzel olması. Evde kendinize, eşinize ya da özellikle çocuğunuza yaptığınızda emin olun daha çok isteyecekler.
Genellikle muzlu muffinler vegan ürünlerdir ancak pastaneler ya da cafeler genellikle tariflerine tereyağı, süt veya yumurta koymaktadırlar. Eğer vegansanız sizin için harika bir çözümümüz var! Yumurta yerine keten tohumu koyabilir, süt yerine badem sütü kullanabilirsiniz.

İsterseniz önce evde sağlıklı muzlu muffin yapımı için ihtiyacınız olan malzemelere önden bir göz atalım;

  • Kepekli pasta unu
  • Elma sirkesi
  • Akçaağaç şurubu
  • ZeytinyağıVanilya
  • Tarçın
  • Hindistancevizi

İşte bu malzemelerde evde sağlıklı muzlu muffinler yapabileceksiniz. Haydi gelin başlayalım…
Kepekli pasta unu: Buğdaydan öğütülmüş, tam buğday pasta unu çok amaçlı undan daha fazla besin maddesine sahiptir ve yine de hafif, kabarık, pişmiş bir muffin elde etmenize oldukça yarar sağlarlar. Tam buğday pasta ununuz yoksa eğer beyaz ve normal tam buğday unu karışımı kullanabilirsiniz.

Elma sirkesi: Hazırlayacağınız muffinin iyice kabarmasına yardımcı olurken tadına da keskinlik katacaktır.

Akçaağaç şurubu: Beyaz veya kahverengi şeker kullanmak yerine bu muffinleri doğal akçaağaç şurubu ile tatlandırabilirsiniz. Muzun tadına hafif tatlılık katacaktır.

Zeytinyağı: Muzlu muffin tarifimin olmazsa olmazıdır ancak farklı bir yağla pişirmeyi tercih ederseniz eğer deneyebilirsiniz tabii ki. Erimiş hindistancevizi yağı, ayçiçeği veya kanola yağı gibi nötr aromalı bir yağ da işinizi görebilir.

Vanilya, tarçın ve Hindistancevizi: Evinizde hazırladığınız sağlıklı muzlu muffinlerin tamamlayıcı lezzetleri tabii ki olacaktı. Dilediğinizi dilediğiniz gibi kullanmakta özgürsünüz.

Muzlu Muffin Nasıl Yapılır? Muzlu Muffin Tarifi,Malzemeleri ve Hazırlanışı

4 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu + 4 yemek kaşığı ılık su
1¾ su bardağı kepekli pasta unu (veya beyaz / buğday karışımı)
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı küçük Hindistancevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı karbonat
⅔ bardak badem sütü
1 yemek kaşığı elma sirkesi
⅓ bardak akçaağaç şurubu
⅓ bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı olgun muz püresi, yaklaşık 2 muz
½ fincan çikolata parçaları (isteğe bağlı)

Muzlu Muffin Tarifi İçin Özel Talimatlar

Muzlu muffin İpuçları
Kolay Muzlu Muffin Tarifi İçin İpuçları

Fırını önceden 350° F’ye ısıtın ve tepsiyi hafifçe yağlayın.
Küçük bir kapta, keten tohumu ve ılık suyu birleştirin ve 5 dakika kalınlaşması için bir kenara koyun.
Büyük bir kapta un, tarçın, Hindistancevizi, kabartma tozunu birleştirin.
Orta boy bir kapta badem sütü, elma sirkesi, akçaağaç şurubu, yağ ve vanilyayı birleştirin ve karıştırın. Keten tohumu karışımını karıştırın.

Islak malzemeleri kuru malzemelerin kasesine ekleyin ve birleştirilene kadar karıştırın. Karıştırıcı kullanıyorsanız eğer muz püresi ve çikolata parçacıklarını da içine katın.
18 ila 20 dakika kadar fırında tutun. Sürenin sonunda fırından çıkardığınız muffinleri 15 dakika soğumaya bırakın.

Artık muzlu muffininiz yenmeye hazır. Bu tarif ile artık siz de devamlı olarak evinizde, dışarıda aradığınız o lezzetli muffini kendiniz yapabilecek ve gelen misafirlerinize harika birer ikramlık olarak çıkarabileceksiniz. Akşamları işiniz bittikten sonra televizyonda film izlerken bu keklerin harika birer yandaş olduğunu söylemeden geçemeyiz. Afiyet olsun.

Sağlıklı Muzlu Muffin İçin İpuçları

Muzlu Muffin TArifi
Muzlu muffin yaparken dikkat etmeniz gereken ipuçları.

Muzun İyisini Seçmek: Olgunlaşmış muzlar, olgunlaşmamış veya yarı olgunlaşmış muzlardan daha tatlı ve daha yoğun bir muz aromasına sahiptir. En tatlı, en lezzetli muffini elde etmek için, muzlarınız yumuşak, kokulu ve kahverengi benekli olana kadar fırında tutmaya çalışın.

Karıştırma Kısmı! Çoğu fırınlanmış ürün gibi bu kekler de ıslak ve kuru bileşenlerlerin karışımından ortaya çıkar. Malzemeleri sırasıyla doğru karıştırdığınızda kekiniz güzel olacaktır.

Fazlalıkları Buzluğa Atabilirsiniz: Evinizde yapacağınız bu sağlıklı muzlu muffinleri dilediğiniz gibi buzluğa atıp dondurabilirsiniz. Daha sonra ihtiyacınız olduğunda, davetsiz misafiriniz geldiğinde veya canınız tekrar çektiğinde dondurucudan çıkarıp mikrodalgada ısıtmanız yeterli olacaktır. Önce oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin daha sonra dondurucu torbasına veya hava geçirmez bir kaba koyun ve istediğiniz kadar buzlukta tutun. Çözünmeleri için yalnızca bir dakika mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

Muzlu Muffin Tarifi İçin Fazladan Reçete Çeşitleri

Veganlar için: Vegan bir muffin için ihtiyacınız olanlar keten tohumu ve badem sütüdür ancak bu ürünleri bulmakta zorlanırsanız birkaç önerimiz daha var. Süt için yulaf, soya vb. ürünler de bulabilirsiniz. Ayrıca 2 yumurtanın yerine keten tohumu ve su ekleyerek tarifimizi gerçekleştirebilirsiniz.
Farklı Tatlar: 1/2 bardak taze yaban mersini, kıyılmış ceviz veya çikolata parçaları da ekleyerek muzlu muffininizin tadını artırabilir farklı lezzetler elde etmenizi sağlayabilirsiniz.

Artık sıra evde sağlıklı muzlu muffin yapabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeler ve talimatlara geldi. Bu sağlıklı muzlu kekler oldukça yumuşak, kabarık ve muz aromasıyla dolu olacaklar.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap