Bu tagliatelle makarna tarifini ilkbahar ve yaz aylarının en güzel yemeklerinden birisidir. Sebzeler, yeşillikler ve makarnanın bir araya geldiği hem lezzetli hem de hafif bir yemek tarifidir.
Kuşkonmaz ve bezelyeli tagliatelle makarna tarifi; serin ilkbahar günleri ve yazın sıcak günlerinde rahatlıkla tüketebileceğiniz nadide yemeklerden biridir. Tagliatelle makarnanın lezzeti hafif bir kaju krema sosu ile hem doyurucu hem de daha lezzetli bir hâle getirilebilir. Bu tarifimizde kuşkonmaz ve bezelyeli tagliatelle makarnamızı bahar sebzeleri, limon ve bol miktarda bitki ile lezzetlendireceğiz.
Farklı lezzetler arıyorsanız ya da bildiğiniz tarifleri geliştirmek farklı lezzetler ile canlandırmak istiyorsanız eğer doğru yerdesiniz. Kadınca Özel okurları için birçok tarif yayımladık ve daha bizleri bekleyen onlarca tarifimiz de sırada.
Özellikle evden çıkamadığımız bu karantina günlerine tat katmak, özlediğiniz lezzetleri evinizde yapabilmeniz adına bu tarifleri sizlerle buluşturmaya başladık. Yalnızca 30 dakikada yappabileceğiniz lezzetli ve doyurucu kuşkonmaz ve bezelyeli tagliatelle makarna tarifimizin detayları için okumaya devam edin…
Tagliatelle Tarifi ve Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Makarna yemeği sevenler ve makarnanın daha çok tarifi ile daha fazla lezzet arayanlara özel bugün sizlere tagliatelle makarna tarifini vereceğiz. İşte bu tarifi yapmak için ihtiyacınız olanlar;
Tagliatelle makarna: Bu tarifimizde kullanacağımız makarna yumurtalı bir makarna türüdür eğer vegansanız tagliatelle makarna yerine yumurtasız makarna ürünlerine yönelip tarifimize geri kaldığı gibi devam edebilirsiniz.
Kuşkonmaz: Eğer bulabilirseniz, bu tarife en çok yakışan tat ince ve yumuşak kuşkonmazlar olacaktır. Bizim bu tarifteki tavsiyemiz lezzetini daha iyi alabilmeniz adına kuşkonmaz seçiminizi ince ve yumuşak olanlardan yana kullanmak.
Bezelye: Dilerseniz bezelyeleri kendiniz ısıtabilir dilerseniz de konserve olanlarından kullanabilirsiniz. Ancak konserve olanların tuzluluk oranını biliyorsanız kullanmanızda yarar vardır.
Yeşillikler: Baharın açan güneşi içimizi ısıtırken yeşilliklerin de fiyatını düşürmeye başladı. Hazır hem taze hem de fiyatlar aşağıdayken makarnamıza biraz daha lezzet katmak adına; frenk soğanı ve fesleğen veya nane ekleyebilirsiniz.
Limon: Sotelenmiş kuşkonmaz ve bezelye ile limon suyunu sıkın ve tüm yemeği limon kabuğu rendesi ile doldurun.
Kaju kremi: Sarımsak, limon suyu ve Dijon hardalı ile lezzetli bir kaju krema sosu yapabilirsiniz. Makarnamızı parlatacak ve lezzetini artıracak güzel bir sos tabii ki ilk tavsiyemizdir.
Parmesan veya vegan Parmesan: Her ikisini de kullanabilirsiniz. Tabii ki vegansanız eğer vegan permesan ile tarifimizi uygulamaya devam edebilirsiniz.
Eğer biraz önce bahsettiğimiz bahar sebzelerini hiçbir yerde bulamadıysanız ya da eksiğiniz varsa önemli değil! Kuşkonmaz yerine brokolini, bezelye yerine sote ıspanak koyabilirsiniz. Mutfakta önemli olan yaratıcı olabilmektir. Biraz mutfakta iyiyseniz eğer, zaten sizin eliniz otomatik olarak lezzetli olacağınızı düşündüğünüz farklı malzemeleri hazırlamaya başlamış olacaktır.
Dilerseniz şimdi evinizde harika ve doyurucu bir kuşkonmaz ve bezelyeli tagliatelle makarna yapabilmeniz için ihtiyacınız olan tüm malzemelerin eksiksiz listesine bir göz atalım…
Tagliatelle Tarifi İçin Malzemeler
- Tagliatelle makarna
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 demet kuşkonmaz
- ½ fincan bezelye
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- Sıkma limon suyu (garnitürün lezzetini artırması için)
- ⅓ fincan taze tarhun otu (doğranmış)
- ⅓ fincan taze Frenk soğanı (doğranmış)
- ⅓ fincan taze fesleğen veya nane yaprağı
- Deniz tuzu
- Parmesan veya Vegan Parmesan (rendelenmiş)
- Yeşillikler (isteğe bağlı)
Kaju Krema Sosu Malzemeleri
- ⅔ fincan çiğ kaju fıstığı
- ⅔ su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı taze limon suyu
- 1 çay kaşığı Dijon hardalı
- ½ çay kaşığı deniz tuzu
Tagliatelle Tarifi Talimatlar
- Sosun Yapımı: Bir blander yardımı ile kaju fıstığı, su, sarımsak, limon suyu, hardal ve tuzu bir araya koyun ve iyice karıştırın. Kremsi bir kıvama gelene kadar durmayın.
- Makarnayı Pişirin: Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın ve makarnayı paketin üzerinde yer alan yönergelere göre pişirin.
- Kuşkonmaz ve Bezelye: Zeytinyağını, büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Daha sonra kuşkonmaz ve birkaç tutam tuz ekleyin. Kuşkonmazlar yumuşayana kadar 3 dakika boyunca soteleyin. Ardından bezelye ve sarımsak ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını kapatın ve biraz limon sıkın.
- Son Aşama: Dilerseniz kasede dilerseniz daha büyük bir tabakta makarnayı, sebze, sos, otlar, limon kabuğu rendesi ve diğer yeşillikler ile birleştirin ve en son olarak üzerlerine Parmesan veya vegan Parmesan serbin ve servise hazır…
Tagliatelle Makarna Servis Önerileri. Tagliatellenin Yanına Ne Gider?
Bu tarifi uygulayanlar genellikle tabağın dibinde kalan tüm sosu da yiyebilmek için ekmek dilimleri ya da taze pidelerden yardım alıyorlar.
Eğer daha büyük bir yemeğin parçası olarak servis etmek istiyorsanız, sote mantarlar, kavrulmuş brokoli veya kavrulmuş karnabahar gibi basit bir sebze garnitürüyle veya bu salata tariflerinden herhangi biriyle birleştirebilirsiniz;
- Sezar salatası
- Çoban salatası
- Klasik Caprese Salatası
Ayrıca kuşkonma ve bezelyeli tagliatelle makarnayı yaparken fazladan kuşkonmaz alabilir ve enfes bir kâse kuşkonmaz çorbası ile yemeğe başlayabilirsiniz.