Yemek Tarifleri

Geleneksel tatlımız şekerpare nasıl yapılır?

Ramazan Bayramı yaklaşırken, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tatlı olan Şekerpare’nin yapılışını sizin için hazırladık.

Şekerpare yapmak her baba yiğidin harcı değildir. Basit gibi gözüken bu tatlının ayarını bir kaçıdrdınız mı sadece hamur yersiniz. İşte gerekli olan malzemeler:

2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Fırında 40-50 dakika piştikten sonra şerbetini üzerine boca edin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Yorum yaz

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar

Yukarı