Kadın

Klasik tariflerden sıkılanlar için 14 değişik lezzet!

Misafirleriniz geldiğinde şöyle bir mükellef sofra mı hazırlamak istiyorsunuz? Balık,et, tavuk yemekleri ya da şöyle keyifli bir ızgara mı planlıyorsunuz? Ama yemeklerin yanına klasik pilav ya da makarna değil de daha farklı bir şeyler mi hazırlamak istiyorsunuz? İşte tüm bu sorularınıza cevap olarak ölçüye bile gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz alternatif ve sağlıklı tarifleri sizin için derledik.

1. Tavuk yanında ıspanaklı krep 
Bol kekikli tavuk ızgara ya da tavuk şinitzel mi yaptınız, ne gerek var yanında pilava, krep malzemesinin içine bir tutam ıspanak koyup blendırdan geçirin hem görsel hem lezzetli, tavuğunuzun yanında servis yapın…

2. Balık yanına saçanaki
Balıkların üzerine limon sıkıp sıkıp balığı daha çok öldürüyoruz ya yapmayın sakın, ama yanına harika bir Yunan lezzeti olan “Saçanaki” diye bilinen; karides, beyaz peynir, zeytinyağ, tuz, domates, karabiber ve pul biberle harmanlayıp fırına yolcu edin ve balıkların yanında servis yapın.

3. Izgara yanına kırmızı biber
Bir diş sarmısakla, tulum peynirini zeytinyağ ile bulamaç yapıp kırmızı yağ biberin içine börek gibi sarın, ızgara tabakları kına gecesi havasında olacaktır.

4. Çıtır tabaklara, çıtır lezzetler
Başka bir ızgara tabağında harika çıtırlar, beyaz peynir ile zeytinyağını ezip (kaşar değil, tercih kesinlikle beyaz peynir olmalı) dilimlenmiş francalaların üzerine sürüp, üzerine domates parçaları koyun ve fırına gönderin gitsin, dereotu ya da fesleğenle servis yapabilirsiniz.

5. Sağlıklı sebze dilimleri
Aman ha kızartmıyoruz, patlıcanları ızgarada önlü arkalı pişiriyoruz, ızgaranın izi çıkıp yumuşayınca alıyoruz ki tost makinesinde bile oluyor, üzerine az tuz ve çiğ zeytinyağını gezdirip, bol salata ile ızgara etlerin yanında servis yapabiliriz.

6. Patlıcanı bu kadar lezzetli görmediniz
Bir taraftan hindi kül bastılarınızı pişirirken, üzerine beşamel sos hazırlayıp aralarına sarmısak rendesi, maydonoz ve tulum peyniri serptiğiniz halka halka kesilen patlıcanlarınızı da fırına koyup, servise ikisini aynı anda yetiştirebilirsiniz.

7. Tabaklarınızı böyle süslemeye ne dersiniz?
Izgaralarımızı lale bahçesinde ağırlamaya ne dersiniz, servis tabaklarında harika bir görsel. Yine beyaz peynir ve haşlanmış mantar ezmesini süper bir sanatla kiraz domateslere doldurabilirsiniz.

8.Biberleri böyle doldurun ızgaraya çok yakışacaktır
Kırmızı küçük acı biberlerin içine ceviz ve isteğinize bağlı peynir ki rokfor kullanmanızı tavsiye ederim, ama her tür peynir yakışacaktır. Izgaranın yanına 3 parça koysanız, misafirlerinize gözün doysun numarası yapabilirsiniz.

9. Kremanın karşı konulamaz hali
Nefis kremalı patates tüm servislere yakışır. Kremanın girdiği her şey lezzetli olur zaten öyle değil mi ama…

10. Her yemeğin yanına yakışan patates
Etlerin yanına yakışacak ve vazgeçilmez kurtarıcı tabiki patates. Bol zeytinyağ, tuz, karabiber ve biberiye ile harmanlayıp doğru fırına, sonra et yemeklerinin yanında yerini alır arkadaş….

11. Izgara balığa en çok yakışan
Her tür tuzlu krakerin üzerine krem peynir sürüp üzerine kuru domates yerleştiriverin harika olsun..Hımmm sanki yine ızgaranın kralı balığa yakışır gibi ne dersiniz..

12. Kabakları hiç böyle görmediniz
Kabukları soyulmamış ve uzun uzun kesilmiş kabakları fırın tepsisine dizelim, fırça ile üzerini yağlayalım, rendelenmiş parmesan peyniri ve sarmısak, kekik, tuz, karabiberi bir kasede karıştırıp kabakların üzerine serpelim. 170 derecede içleri yumuşak dışları çıtır bu lezzete kavuşabilirsiniz.

13. Gelin bohçası
Bu şık prensesleri tabağınızda görmek istemez misiniz? Kekik ve karabiber yağmuru altında kabakla kamufle olmuş dere otu, kırmızı, sarı ve yeşil biber kardeşliği.

14. Peki ya armut lezzetine ne dersiniz
Halka halka dilimlediğiniz armutların üzerine fesleğenli domates sosu ve beyaz peynirle süsleyebilirsiniz. Damak tadınıza göre tuz, zeytinyağ, karabiber de ekleyebilirsiniz…Şaşırmayın ya armudun iyisini sadece ayılar mı yermiş biz de her şeyin en iyisine layığız, bir şeycik olmaz…Afiyet olsun…

Yorum yaz

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar

Yukarı