Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı kurabiyesi

Yeni yılın zamanı daha Aralık ayının ilk gününden sanki hem bir telaş hem de bir hüzün sarıyor beni. Yıl daha bitmeden “Nasıl bu kadar hızlı geçebilir bir yıl?!” sitemiyle başlayıp teker teker yapamadıklarıma hayıflanıp sonra da yeni yılda yapacaklarımı sıralamaya başlıyorum.

Yılbaşı kurabiyesi Tarifi ve hazırlanışı
Yılbaşı kurabiyesi Tarifi ve hazırlanışı /Şef Yaren Çarpar

Bir de beni yeni yıl havasına sokan bazı noktalar var. Mesela renkli renkli ışıkları görmek beni çok mutlu ediyor. Kocaman kozalaklar ve tabii ki kokina çiçeğinin her yerde oluşu da hem mutlu ediyor hem de yeni yıl havasına girmeme yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında ennn önemlisi de mutfaktan yayılan tarçınlı zencefilli tereyağlı kurabiyelerin kokusu sanırım. O koku mutfaktan yayılmadıkça benim için hep bir şeyler eksik gibi 🙂

Fırından çıktıktan sonra da henüz yumuşakken ağzıma bir tane atıp kurabiye yapışımın yorgunluğunu çıkarmak için kahvemi içmezsem olmaz.

O halde yeni yıla sayılı günler kalmışken kurabiyelerimi pişirip keyif kahvemi yudumlarken sizinle de tarifini paylaşayım ki siz de yeni yıl havasına bürünün 🙂

Yaptığınız kurabiyeler süslü kutular içerisine girince enn güzel yılbaşı hediyesi oluyor.Bu da benden size yeni yıl hediyesi önerisi olsun 🙂

Şimdi gelelim tarife;

Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

4 su bardağı un
175 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 su bardağından iki parmak eksik üzüm pekmezi
1 adet yumurta

Yılbaşı Kurabiyesi  Hazırlanışı

Yılbaşı kurabiyesi tarifi
Yılbaşı kurabiyesi tarifi / Şef Yaren Çarpar

Un, toz şeker, kabartma tozu, toz vanilya, toz zencefil ve toz tarçını geniş bir karıştırma kabının içerisine alıp karıştırın. Ardından küp küp doğranmış ve soğuk olan tereyağlarını ilave edip elinizle ufalayarak karıştırın. İyice karışıp kum gibi bir kıvam aldırdıktan sonra içerisine bir yumurta ve pekmezi ilave edip yoğurun. Kıvamlı yapışmayan bir hamur haline geldikten sonra streç filme sarıp buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp kalıp ile keserek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Kurabiyeniz soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben eritilmiş bitter çikolata ile süsledim 

Herkese şimdiden afiyet olsun ve iyi seneleerrr….!

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap