Yemek Tarifleri

Tavuklu bamya tarifi!

Tavuklu bamya nasıl yapılır? Tavuklu bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu bamya zeytinyağlı enfes bir yemektir. Siz de bu enfes yemeği tatmak istiyorsanız işte tarifi!

Tavuklu bamya tarifi için malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
750 g bamya
1 soğan
500 g kuşbaşı tavuk göğüs eti
Yarım dolmalık yeşil biber
Yarım dolmalık kırmızı biber
2 domates
Tuz
Karabiber
İsot

Tavuklu bamya Nasıl Yapılır

Zeytinyağının yarısı ve limon suyunu yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtın. Yıkayıp ayıkladığınız bamyaları ilave edin. Kısık ateşte renkleri hafif dönünceye kadar kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanları ayrı bir tencereye alın. Kalan zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kuşbaşı tavuk etleri, jülyen doğradığınız biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin.Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 6-7 dakika daha pişirip ocaktan alın. Derin olmayan bir tencereye kavurduğunuz bamyaları ortası boş kalacak şekilde dizin. Ortasına tavuklu harcı ilave edin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip kısık ateşte bamyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorum yaz

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar

Yukarı