Double Chocolate Brownie

Kimimiz her daim, kimimiz moralimiz bozukken, kimimiz de stresliyken en çok çikolata yeme isteği ile dolup taşıyoruz sanırım. Yazın neyse de kışın bu istek bana sorarsanız iki katına falan çıkıyor. Soğukta ısınmak için enerji harcadığımızdan mıdır? Havalar kötüyken otomatik olarak modumuz yaza ya da bahara göre bir tık daha düşük olduğundan mıdır bilmem ama insanın canı sürekli tatlı istiyor onu bilirim 🙂


Bugün de buram buram çikolata olan, damağımızı çikolataya doyuran bir tarif verelim dedim. Piştiğinden evi saran kokuyla aklınızı yitirebilirsiniz ama unutmayın fırından çıkınca bir miktar kıvamının oturmasını ve soğumasını beklemek önemli… Eminim siz benim gibi sabırsız davranıp damağınızı sıcak çikolata ile yapmak istemezsiniz.

Aslında brownie için çokça alternatif ve tarif var. Bu tarif benim çok eskilerden beri uyguladığım bi tarif ve garanti tutuyor. Üstünde hafif çıtır ve parlak bir yüzey oluşuyor. İçi ise nemli ve bolll çikolatalı 😋 Ben harcı oluştururken bitter çikolata kullanıyorum içine ise kırılmış sütlü çikolata parçaları atıyorum.

Bir aralar içerisine portakallı fıstıklı şahane bi çikolatayı ekliyordum sütlü çikolata yerine o da efsane oluyordu. Siz de tarifte verdiğim sütlü çikolata gramajı kadar istediğiniz çeşit çikolatayı ekleyebilirsiniz 🤗

Gelelim tarifin detaylarına;


Double Chocolate Brownie için Malzemeler

Bitter çikolata 250 gr
Tereyağı 180 gr
Toz şeker 250 gr
Un 150 gr
Sütlü Çikolata 250 gr
Yumurta 4 adet
Vanilya 1 paket

Double Chocolate Brownie Hazırlanışı;

Double Chocolate Brownie / Şef Yaren Çarpar

Bir tava içerisinde önce tereyağını eritin, ardından ocaktan alın ve yağın içerisine doğranmış bitter çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın.

Diğer tarafta derin bir karıştırma kabı içerisinde toz şeker ve yumurtayı iyice kabarana kadar çırpın. İyice çırpıp içerisine bolca hava hapsettiğiniz karışıma erittiğiniz çikolata tereyağı karışımını ekleyin.

Homojen bir kıvam aldıktan sonra çırpıcıyı bir kenara bırakın ve karışımın içerisine vanilya ve unu elekten geçirerek ilave edin. Bir spatula yardımı ile dışardan içeri doğru yavaşça karıştırın. Son olarak doğranmış sütlü çikolataları karışıma ilave edin. Bir tur daha karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili fırın kabına dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen brownieyi fırından çıkartıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.


Nohut Dürüm Tarifi