Yemek Tarifleri

Çilekli magnolia tarifi

Çilekli Magnolia nedir? Çilekli magnolia nasıl yapılır? İşte çilekli magnolia tarifi İçin Malzemeler…

Muhallebi malzemesi;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet vanilya
1 kutu krema ( 200 ml)
2 paket Eti Burçak bisküvi
10-15 adet çilek

Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

Bu tarif hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tarif. Sunumu ise oldukça estetik ..göze hitap eden misafirlerinizi etkileyecek bir tarif. Muzlu, çilekli, kivili, şeftalili, kayısılı,pişmiş halde tarçınlı cevizli elmalı olarak denenebilecek tarifi ben mevsim itibari ile çilekli olarak hazırlamak istiyorum. . . Siz arzu ettiğiniz uygun gördüğünüz her meyve ile her mevsim hazırlayabilirsiniz. Hadi başlayalım.

İlk iş olarak 2 paket Eti Burçak bisküviyi rondo da çekin toz haline getirin.
Çilekleri yeşil yaprak bölümlerini koparmadan su dolu bir kasede bekletin.Temizlensinler…
Krema,bisküvi ve çilek hariç ………….Muhallebi malzemesi ile muhallebinizi hazırlayın….yani süt, toz şeker, yumurta sarısı, mısır nişastası, un ve vanilyayı derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.

Şimdi suda bekleyen çilekleri sudan üstten toplayarak elinizle nazikçe alın ….süzgeçe koyun çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın atın..çilekler süzgeçte beklesinler.
Muhallebiniz bu arada pişti şimdi muhallebi soğusun.
Siz bu arada süzülmüş çilekleri dilimleyin.

Magnolia yı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da benim gibi geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
Muhallebi soğudu..şimdi içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın homojen bir karışım olsun.
Şimdi hepsini tüm malzemeyi birleştirme zamanı.
Bardakların en alt bölümüne yani dibine çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.
Şimdi bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin, dizin.
Bardağınıza şimdi pişmiş muhallebiden 1 er kepçe koyun.
Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin.
Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin…
En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Lütfen tatlınızı buzdolabın da 4-5 saat soğutup soğuk soğuk servis yapın.Ayrıca tatlınızı hazırladığınız gün için de tüketmenizi öneririm.Bir gün sonraya kalınca şahsi fikrim tatlının ilk günkü lezzetin de olmadığı yönünde..İlk gün bisküviler kıtır kıtır ,meyveler çıtır çıtır bekleyince buzdolabında beklemek bisküvileri nemlendiriyor meyvelerde çıtırlıklarını kaybediyor..Yine de tercih sizin…
Afiyetler olsun.

Benim sunum bardaklarım çok geniş ve çok derindi ..ben bu şekilde paylaştırarak tüm malzemeyi kullandım malzeme 5 bardağa tam yetti …siz bardaklarınızın derinliğine göre bardak sayısını ve malzemenizin paylaştırılmasını kendiniz hesaplayın. Derin bardak, kup kullanmanızı 2 kat yapmanızı öneririm. Benim son katım bisküvi ile bitti sizinki muhallebi ile biterse de sorun yok öyle de olabilir öyle de hazırlanabilir. .

Krema nedir ?diye merak edenler olursa ….Krema süpermarketlerin peynir ,yağ reyonlarında küçük karton kutular halinde satılan sıvı süt kreması…

Bardaklarınız kaseleriniz küçükse şu sıralama ile olursa 8- 10 kase de çıkabilir…

Bisküvi+çilek diz+ muhallebi+bisküvi +çilekli süsleme şeklinde ..bu sunum daha küçük ebatta hazırlandığı için rahat tüketmek bakımından tercih edilebilir benim yaptığım bir kişiye çok da gelebilir çünkü benimki 2 katlı oluyor…tercih sizin…

Yorum yaz

Cevap Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Popüler Yazılar

Yukarı