Enfes Ev Yapımı Brownie Tarifi.Sıfırdan Kek Nasıl Yapılır?

Brownie Tarifi için görsel

Enfes Ev Yapımı Brownie Tarifi .Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun!

Akşam yemeğinden sonra, Netflix’te güzel bir film ve enfes bir ev yapımı brownie. Canınız çekti değil mi? Bu tarifi okuduktan sonra ilk yapacağınız şey mutfağa girmek olabilir. İşte bu yazımızda çıtır çıtır kıvamı, zengin çikolata aromasıyla karşınızda enfes ev yapımı brownie tarifi…

Herkes evinde mutlaka pek çok sefer kek yapmıştır. Bazı tariflerin ortak sıkıntılarından gevrek olmaması ve kabarmaması gibi sıkıntıları bu tarifimizde kenara atıyoruz ve uzun yıllar boyunca her canınız çektiğinde yapacağınız lezzet dolu brownie tarifini veriyoruz. Brownie tarifimizin kenarları ve üstleri çatlak olacak tam da o enfes görünümlü fotoğraflarda olduğu gibi.

Bu brownie tarifini bir kez denedikten sonra birçok defa yapmaya devam edeceksiniz. Bu brownie tarifimizin tamamlanması için temel kiler malzemelerine ihtiyacımız olacak. İşte ev yapımı brownie tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler…

İşte bu enfes ev yapımı brownie yapımı için ihtiyacınız olan tüm malzemeler;

Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • Topaklı ise elenmiş 2/3 su bardağı kakao tozu
  • Topaklı ise elenmiş 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı bitter çikolata parçaları
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı sızma zeytinyağı (veya kanola yağı)
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1/2 çay kaşığı vanilya

Brownie Tarifi İçin Talimatlar

  • Fırını 325 ° F’de ısıtın. 
  • 8×8 pişirme kabını ve parşömen kağıdını hazırlayın.
  • Orta bir kapta şeker, un, kakao tozu, pudra şekeri ve çikolata parçalarını birleştirin.
  • Büyük bir kapta yumurta, zeytinyağı, su ve vanilyayı birlikte çırpın.
  • Kuru karışımı ıslak karışımın üzerine serpin ve birleştirilene kadar iyice çırpın.
  • Hamuru hazırlanan tavaya dökün ve üstünü düzeltmek için bir spatula kullanın.
  • 40 ila 45 dakika kadar pişirin (pişip pişmediğiyle ilgili olarak kürdandan yardım alabilirsiniz). 

NOT: Kekleri çok uzun süre fırında bırakmaktansa erken çıkarmak daha iyidir. Kekleri dilimlemeden önce tamamen soğutun. Hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. 

Afiyet olsun…

Ev Yapımı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

Brownie Tarifi görseli
Bol lezzetli kolay brownie tarifi ile enerjinizi tazaleyin.

İhtiyacımız olan en temel malzemeler toz şeker, un ve çikolata parçaları olacaktır. Bu malzemeler haricinde işte ihtiyaç listesinin tamamı;

2 yumurta + su: Bu tarifimiz herhangi bir kabartma tozu içermediğinden dolayı keklerinizin fırında güzelce kabarması için yardımımıza yumurta yetişecek. İsterseniz brownienizin iyice kabarması adına fazladan biraz su ve fazladan bir yumurta daha ekleyebilirsiniz. 

Pudra şekeri: Ev yapımı brownie yapmanın bilinen en lezzetli hilesi, pudra şekeri! Ev yapımı brownieye fazladan lezzet katması ve tadını parlatması adına pudra şekeri kesinlikle gizli kahramandır. 

Kakao Tozu: Her kakaolu kekte olduğu gibi ihtiyacımız olan temel malzeme tabii ki kakao tozu. Ama alacağınız kakao tozunun şekersiz olmasına özen gösterin.  

Yağ: Kek için birçok tarifte tereyağı kullanılırken, biz bu tarifimizde kanola yağını tavsiye ediyoruz. Eğer bulabilirseniz kanola yağı ile lezzetli bir brownie yapabilirsiniz eğer bulamazsanız zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Vanilya Özü: 1/2 çay kaşığı vanilya gerçekten çikolatanın lezzetini yükseltecektir.

İşte bu kadar! Enfes ev yapımı brownie yapmak bu malzemelerle bu kadar kolay.

Sıfırdan Brownie İçin Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, kuru ve ıslak malzemeleri iki ayrı kâsede karıştırın. Şeker, un, pudra şekeri, kakao tozu ve çikolata parçalarını orta boy bir kapta birleştirin. Ardından yumurtaları, zeytinyağını ve suyu büyük bir kapta çırpın.

Ardından, ıslak ve kuru malzemeleri birleştirin. Kuru karışımı, ıslak karışımın üzerine serpin ve birleştirilene kadar iyice çırpın.

Daha sonra, çikolata parçalarını parşömen kâğıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dökün. Tencerenin dört tarafına da yaymak ve üstünü düzeltmek için kauçuk bir spatula kullanın.

Şimdi sıra pişmekte! Tavayı 325 derecelik bir fırına aktarın ve 40 ila 45 dakika pişirin. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce keklerin tamamen soğumasını bekleyin. Ancak sıcakken de yemek oldukça lezzetli oluyor. O konuda tercih tamamen size ait.

Ev yapımı brownilerinizi 3 güne kadar oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. Ayrıca bir aya kadar dondurucuda da saklayabilirsiniz. 

En İyi Brownie Tarif İpuçları

Çikolatalar: En iyi lezzete sahip olmak için çikolata parçalarını kaliteli seçmeye çalışın. Harika bir brownie yapımında en büyük sırlardan birisi de büyük, kaliteli çikolata parçaları kullanmaktır. %60 kakao oranında seçeceğiniz çikolata oldukça güzel bir tat verecektir.

Kekin nemliliği: Kimse kuru bir brownie sevmez, bu yüzden bu tarifi yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. Brownieyi fırında pişirirken fazla kurumaması adına size ufak bir sır verelim. Brownienizi pişirirken üzerine bir kürdan takabilir ve kürdan eğer yukarı çıkmaya başlarsa artık kekinizi fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumasını bekleyin: En zor aşama kesinlikle bu aşama. Fırından çıkardığınız brownieyi soğumaya bırakmak onları daha havalı ve daha yumuşak yapacaktır. Bu sayede dilimlediğinizde parçalanma olasılıkları daha düşük olacaktır. Ayrıca, daha da zengin bir çikolata aroması olacaktır. Ancak fırından çıkardığınızda burnunuza gelen o enfes kokuya karşı koymak oldukça zor olabiliyor. Keza sıcakken yemesi de ayrı bir zevkli oluyor hele de soğuk sütle enfes bir uyumları oluyor…

Yazar

Avatar
Kadinca Özel

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap