Görünen o ki aradığınız içeriği bulamadık. Arama yapmayı deneyin.
Kategori: Çorba Tarifleri
Çorba tarifleri, bol miktarda sağlık yararı sunan hızlı ve sıcak bir yemektir. Yapması çok zaman alıcı değildir ve yemek pişirme becerilerinde uzmanlık gerektirmez. Tek yapmanız gereken bir düdüklü tencerede sebze eklemek ve dakikalar içinde sıcak, lezzetli bir çorbanın tadını çıkarmak. Çorbalar sağlıklı olsa da çok fazla krema, tereyağı veya koruyucu içerenlerden uzak durulmalıdır.
En Sağlıklı Çorba Şekli
Diyetisyenler, en sağlıklı çorbaların bol sebze, tavuk, balık veya yumurta içeren berrak çorbalar olduğunu söylüyor. Onları çok doyurucu ve tatmin edici kılan lif ve protein içeriğine katkıda bulunurlar. Çoğu sebzenin kalorisi düşük ve besin değeri yüksek olduğu için çorbayı damağınıza daha çekici hale getirmek için en sevdiğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Sağlıklı bir sebze çorbası havuç, kereviz, lahana, domates, yeşil fasulye ve ıspanak gibi kök sebzeleri içerir.
Çorbalarda Besin İçeriği
Vitaminler: Çorbaya eklenen sebzelerin çeşitliliği nedeniyle önemli miktarda vitamin sağlayabilir. Ancak çorbanın genel besin içeriği, eklediğiniz sebzelerin miktarına bağlıdır. Sebzelerde bulunan en yaygın vitaminler arasında E vitamini, B6 vitamini ve A vitamini bulunur. Havuç, brokoli, kuşkonmaz ve ıspanak gibi sebzeler bu vitaminlerin zengin kaynaklarıdır.
Antioksidanlar: Sağlıklı bir antioksidan yelpazesi elde etmenin en iyi yolu, her renkteki sebzeleri yemektir. Her renk farklı antioksidanlar içerir. Vücudu vücut dokularına zarar veren serbest radikallerden korumaya yardımcı olurlar. Domates, kanser riskini azaltmaya yardımcı olan bir antioksidan olan iyi bir likopen kaynağıdır. Öyleyse daha çok domates çorbası iç.
Yağsız protein: Yağsız etle yapılan çorbaların yağ oranı düşüktür, bu da onları diyetindeki yağdan endişe duyan herkes için iyi bir seçim haline getirir. Fasulye ve balık gibi yağsız etle yapılan çorbalar yağsız protein sağlar. Tavuk, balık, yumurta ve kinoa protein içeriğine katkıda bulunur.
Lif: Diyet lifi, yemeğinizin kalori içeriğine katkıda bulunmadan yemeğinize hacim katar. Kötü kolesterolün vücudunuzdan atılmasına yardımcı olur. Havuç, lahana ve fasulye iyi lif kaynaklarıdır.
Hiçbir Şey Bulunamadı
Görünen o ki aradığınız içeriği bulamadık. Arama yapmayı deneyin.