Kategori: Çocuk Beslenmesi
Çocukların sağlıklı yiyecekler yemesini sağlamak bazen zorlu bir savaşta savaşıyormuş gibi gelebilir. Yiyecek ne kadar yapraklı ve yeşilse mücadele o kadar büyük olur. Bununla birlikte, çocuk beslenmesi inanılmaz derecede önemlidir. İçeri girmeyin ve fast food ve tatlılardan başka bir şey yemelerine izin vermeyin. Mücadeleye değer.
Çocuk beslenmesi her yaşta önemlidir. Çocuklarınızın sağlıklı ve güçlü kalması için uygun besinlere ihtiyacı vardır ve sağlıklı ve güçlü büyürler. Çocuklar için beslenme, çocuğunuzun yaşam boyu uygulayabileceği sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve beslenme bilgisi için bir temel oluşturmaya da yardımcı olabilir.
Çocuğun Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Çocukların ihtiyaç duydukları besinleri almalarını sağlamanın kolay bir yolu, yemeleri için sağlıklı yiyecekler seçmektir. Kümes hayvanları, fasulye, deniz ürünleri, kabuklu yemişler ve tohumlar gibi kaynaklardan yağsız protein seçin. Her gün taze, konserve veya dondurulmuş meyve ve sebzeleri yiyin. Ek yağ veya şeker içermeyen konserve ve dondurulmuş seçenekleri arayın. Meyveler% 100 meyve suyu veya su içinde olmalıdır.
Lif içeriği yüksek ekmekler, tahıllar ve makarnalar gibi tam tahıllı yiyecekleri seçin. Ailenizdeki yetişkinler ve çocuklar için süt, peynir ve yoğurt gibi az yağlı süt ürünlerini tercih edin. Bebekler bir yaşına gelene kadar süt ürünleri tüketmemelidir. Amerikan Pediatri Akademisi, bebeğiniz çok fazla kilo almadığı sürece 12 ila 24 aylık bebekler için tam yağlı süt önermektedir. Emin değilseniz doktorunuza sorun. Eklenmiş ve rafine şekerleri, rafine edilmiş tahılları, sodyum, trans, yağlar, doymuş yağlar ve besin değeri düşük yiyecekleri sınırlamak da önemlidir.
İyi beslenmenin önemini öğretin ve çocuklarınızın sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesine yardımcı olun. Çocuğunuz beslenmeyi ne kadar anlarsa, sağlıklı beslenme konusunda o kadar heyecanlanacaktır. Besinler önemlidir, ancak porsiyon boyutu da önemlidir. Çocuğunuzun tabağının yarısı meyve ve sebze olmalıdır. Çok işlenmiş yiyecekler yerine taze yiyecekleri seçin. Yiyecekleri nasıl pişirip hazırladığınız besin değerini etkileyebilir. Örneğin, sebzeleri kızartmak veya kaynatmak yerine ızgara yapmayı, buharda pişirmeyi, fırınlamayı veya ızgara yapmayı deneyin. Önemli olan sadece yemek değildir. Şekerli, şekerli içecekler yerine su veya az yağlı süt. Farklı yiyecekler farklı besinler sağlar, bu nedenle çocuğunuzun çok çeşitli meyve ve sebzeleri yediğinden emin olun. Çocukların zevk aldığı besleyici yiyecekler bulun. Tatlı olarak meyve deneyin.