Kategori: Gebelikte Beslenme
Muhtemelen bildiğiniz gibi, vücudunuz hamilelik sırasında birçok hormonal ve fiziksel değişikliğe uğrar. Annenin ve büyüyen bebeğin beslenmesi için çeşitli kaynaklardan harika yiyecek seçimleri yapmanız gerekmektedir. Sağlıklı, dengeli bir beslenme, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olur ve sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlar. Yediğiniz yiyecekler bebeğinizin ana besin kaynağıdır, bu nedenle ihtiyacınız olan tüm besinleri almanız çok önemlidir. Gebelikte beslenme kurallarına uymak o kadar da zor değil ve bazı lezzetli seçenekler sunuyor.
Gebelikte Beslenme Önerileri
Gebelikte beslenme, her zaman sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasıdır ancak hamileyseniz veya hamilelik planlıyorsanız özellikle hayati önem taşır. Hamilelik sırasında sağlıklı beslenmek bebeğinizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olacaktır. Özel bir diyet uygulamanıza gerek yoktur, ancak sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyduğu doğru besin dengesini elde etmek için her gün çeşitli farklı yiyecekler yemeniz önemlidir. Yediğiniz gıdalardan vitamin ve mineral almak en iyisidir, ancak hamileyken ihtiyacınız olan her şeyi aldığınızdan emin olmak için bir folik asit takviyesi de almanız gerekir.
Kadınların hamilelik sırasında içtikleri ve yedikleri, bebeklerinin ana besin kaynağı olmaktadır. Bu nedenle uzmanlar, anne adaylarının diyet, bebeğin büyüme ve gelişme için ihtiyaç duyduğu önemli besinleri sağlamak için çeşitli sağlıklı içecekler ve yiyecekler içermesi gerektiğini önermektedir. Araştırmalara göre hamile bir kadının beklemeyen bir kadından daha fazla kalsiyum, folik asit, demir ve proteine ihtiyacı vardır. Hamilelik, yeme alışkanlıklarınızın başka bir kişinin sağlığını doğrudan etkileyebileceği bir zamandır. Bir kadının hayatındaki beslenme açısından en zorlu zamanlardan biridir. Bir bebeğin hızlı büyümesini ve gelişmesini desteklemek için hamilelik beslenme gereksinimleri daha yüksektir. Ve anne adayının besin rezervlerini güçlendirmek için ekstra beslenmeye ihtiyaç vardır.
Besin maddesi gıdalarda bulunduğunda folat olarak da bilinen folik asit, nöral tüp kusurları olarak bilinen bebeğin beyninde ve omurilikte doğum kusurlarının önlenmesine yardımcı olan önemli bir B vitaminidir. Önerilen miktarda folik asidi tek başına diyetten almak zor olabilir. Hamilelik sırasında, kadınlara folik asit miktarını günde 600 mikrograma çıkarmalarını tavsiye edilir, bu miktar genellikle günlük doğum öncesi vitaminlerde bulunur.