Kategori: Tüp Bebek Tedavisi
Tüp bebek, döllenmenin vücut dışında gerçekleştiği bir tür doğurganlık tedavisidir. Çok çeşitli doğurganlık sorunları olan kişiler için uygundur ve birçok kişi için mevcut en yaygın kullanılan ve başarılı tedavilerden biridir. Bu sayfa size Tüp bebeğin nasıl çalıştığını, riskleri ve başarı oranlarını tanıtır.
Tüp Bebek Nasıl Yapılır?
Tüp bebek, doğal olarak gebe kalamayan kişiler için yaygın bir tedavi yöntemidir. Genellikle kadının yumurtalıklarını birkaç yumurta üretmeye teşvik eden ilaçları (doğurganlık hormonları) vardır. Yumurtalar daha sonra bir laboratuvarda toplanır ve sperm ile karıştırılır. Tüp bebek, sperm kalitesi ‘normal’ olarak kabul edildiğinde gerçekleştirilir. Sperm kalitesinde düşük hareketlilik veya sayı gibi sorunlar varsa, bunun yerine intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) adı verilen bir prosedür kullanılabilir – burası tek bir spermdir. bir embriyolog tarafından yumurtaya enjekte edilir
Döllenme başarılı olursa iki ila altı gün arasında embriyoların gelişmesine izin verilir. Bu, embriyoloğun en güçlü embriyoyu seçmesine yardımcı olur ve daha sonra başarılı bir doğuma devam etmesi için kadının rahmine geri aktarılır. Çoğunlukla birkaç kaliteli embriyo oluşturulur. Bu durumlarda, normalde en iyi uygulama kalan embriyoları dondurmaktır çünkü rahme iki embriyo koymak ikiz veya üçüz sahibi olma şansınızı artırır ve bu da sağlık riskleri taşır. Dondurulmuş embriyolarınızı daha sonra ilk döngünüz başarısız olursa veya başka bir bebek denemek istiyorsanız kullanabilirsiniz.
Tüp bebek yaptırmadan önce doktorunuzla çeşitli randevulara veya testlere ve tetkiklere ihtiyacınız olacak, bu yüzden biraz zaman alması için hazırlıklı olun. Bu hafife alınacak bir şey değildir, bu nedenle zaman ayırıp bir şeyleri derinlemesine düşünün, sorular sorun ve neyin dahil olduğu ve ne bekleyeceğiniz konusunda net olduğunuzdan emin olun. Bir dizi aşama içerdiği için bir tedavi ‘döngüsü’ olarak adlandırılır. Ne kadar süreceği, önerilen tedavinize bağlıdır. Çoğu insan için, bir tüp bebek döngüsü dört ila altı hafta sürecektir. Bununla birlikte, tıbbi nedenlerden dolayı bazı kadınlar, tedavi sürelerini yaklaşık üç haftaya indiren ilk tedavi aşamasına (hormon üretimini baskılamak) sahip değildir. Doktorunuz size en uygun tedaviyi önerecektir.