Görünen o ki aradığınız içeriği bulamadık. Arama yapmayı deneyin.
Kategori: Makarnalar
Lezzetli makarnalar çılgın dünyası, şekli, tarihi ve gastronomik amacı farklı olan kendine özgü çeşitlerle doludur. Spagetti veya rahatlatıcı ve tanıdık mantıların ötesinde, çoğu ortalama menünüzde görünmeyecek olan yepyeni bir makarna şekli alemi vardır. Yine de, en belirsiz makarna şekillerini ve amaçlarını tanımanıza yardımcı olması için bu kategoriyi okuyabilirsiniz. Aşağıda birçok farklı İtalyan makarna şeklinden oluşan bir koleksiyon yer almaktadır. Bir menüde bunlardan kaç tanesini tanıyabilirsiniz?
Agnolotti
Agnolotti, genellikle kızarmış etle doldurulduğu Piedmont’tan gelir. Mantı gibi dikdörtgenler veya yarım ay şeklinde biçimlendirilmişlerdir. Agnolotti geleneksel olarak basit bir et suyunda servis edilir, ancak herhangi bir hafif sos iyi sonuç verir.
Bucatini
Spagetti gibi bucatini makarnası da uzun ve incedir, ancak ortasında dar bir delik vardır. Daha kalın ve bir kamışı andırıyor; sosları tutmak için mükemmel kılan bir kalite.
Calamarata; Anelli
Calamarata, kalamar halkalarına benzeyen kalın, halkalı bir makarnadır (adı da buradan gelmektedir); ayrıca kalamar mürekkebi ile siyaha boyanır. Anelli, bu halka şeklindeki makarnanın daha küçük ama benzer bir temsilidir.
Campanelle
İtalyanca’da “çan” anlamına gelen çan çiçeği, fırfırlı kenarları olan küçük kozalakları andırır. Yağsız proteinler, sebzeler veya herhangi bir bazdan soslar ile servis edilir.
Cannelloni
Silindirik bir makarna olan cannelloni, pişmiş ve sosla kaplanmış dolgulu bir eriştedir. Manicotti ile neredeyse aynı.
Capellini
Daha çok melek kılı olarak bilinen Capellini, telli makarnaların en ince ve en narinidir. Uzun, ince telleri en iyi hafif soslarla eşleştirilir, ancak aynı zamanda salatalarda da iyi gider veya ikiye bölünerek çorbalara eklenebilir.
Ravioli
Et, peynir veya sebze ile doldurulmuş ravioli geleneksel olarak tereyağı veya krema ile yapılan hafif soslarla pişirilir.
Spagetti
En popüler makarna türlerinden biri olan spagetti, geleneksel olarak zeytinyağı veya domates sosu gibi ince soslarla servis edilir, ancak hemen hemen her sosla iyi gider. Spagetti şeklindeki varyasyonlar, daha ince tellere sahip spagettini ve biraz daha kalın stantlara sahip spagettoni içerir.
Tagliatelle
Tagliatelle, biraz daha dar olmasına rağmen, neredeyse fettuccine ile aynıdır. Emilia-Romagna bölgesinden gelir, fettuccine ise Roma’dır.
Hiçbir Şey Bulunamadı
Görünen o ki aradığınız içeriği bulamadık. Arama yapmayı deneyin.