Kategori: Diyet
İnsanlar, kilo kaybı, hastalıkların önlenmesi veya tedavisi, vücuttan toksinlerin atılması veya fiziksel ve zihinsel sağlıkta genel bir iyileşme gibi pek çok nedenden ötürü olağan yeme alışkanlıklarını değiştirebilirler. Diğerleri dini nedenlerle özel diyetler benimser. Bazı vejeteryanlar ve veganlar söz konusu olduğunda, hayvan hakları konusundaki etik kaygılar nedeniyle diyet değişiklikleri yapılır.
Orta ila ciddi derecede fazla kilolu kişiler, kilo verme diyetinden önemli sağlık yararları elde edebilir. Kilo azalması, kolesterol seviyelerinin düşmesine ve kan basıncının düşmesine neden olabilir. Kilo ile ilgili sağlık sorunları arasında kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri ve kolesterol bulunur. Fazla kilolu olmayan kişilerde diyet değişiklikleri, edinilmiş immün yetmezlik sendromu (AIDS), kanser, osteoporoz, enflamatuar bağırsak hastalığı, kronik akciğer hastalığı, böbrek hastalığı, Parkinson hastalığı dahil olmak üzere bir dizi rahatsızlığın önlenmesi veya tedavisinde faydalı olabilir.
İnsanlar birçok nedenden dolayı farklı türde yiyecekler yemeyi seçerler. Sağlık için yemek yemek, her gün verdiğimiz yiyecek kararlarının arkasındaki faktörlerden sadece biridir. Bir yemeği diğerine tercih etmenin kültürel ve dini nedenleri vardır. Etik ve çevresel nedenlerin yanı sıra. Bazı insanlar gıda alerjileri veya tıbbi ve sağlık koşulları nedeniyle belirli bir şekilde yemek yerler. Son olarak, hangi yiyecekleri sevdiğimiz ve sevmediğimiz konusunda kendi tercihlerimiz var. Bazı insanlar diyetlerinin kendileri için işe yaradığına, o zaman herkesin de bu şekilde yemesi gerektiğine inanıyor. Bu, kısmen, diğerinden daha iyi bir yemek yeme yolu olabileceğine inanmanızı sağlayan medya tarafından besleniyor. Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Ancak önerilen bazı temel yönergeler vardır.
Diyet Türleri
Diyet türleri, kişinin fiziksel durumunu iyileştirmeye, obeziteyi azaltmaya veya aşırı vücut yağı olan birinin yiyecek alımını düzenletmeye yardımcı olmaktadır. Diyet türleri, kişinin yediği ve gerekli enerji kaynakları olan gıdanın büyük bölümlerini oluşturan makro besinlerin herhangi birinin azaltılmasına dayanır. Günde 500-1.000 kalorilik enerji açıkları, özellikle karbonhidratlar kısıtlanmışsa, vücut suyu kaybı nedeniyle hızlı kilo kaybına neden olur. Dehidrasyonun ilk etkilerinden sonra, tüm diyet türleri, yalnızca kalori açığı ile orantılı olabilen bir yağ kaybı oranı üretir.
Başka Yazı Yok