Bahar geldi toprağa can geldi, her yerde açan rengarenk çiçekler sizin de gönlünüzü şenlendiriyor mu? Bu renkli çiçekler pekala evinizi de şenlendirebilir. Yaşam alanlarınız biraz renk mi istiyor? Bu saksı bitkilerini evinizin hemen her köşesi için seçebilirsiniz. Hem siz, hem mekanlarınız mutlu olsun!
YILBAŞI ÇİÇEĞİ: (Schlumbergera x buckleyi) Modası geçmeyen, klasik bir süs bitkisidir. Yıl içinde birkaç kez çiçeklenme yapar, ama en çok kış başında çiçeklerini gösterir. Yapraklarının ucundaki renkli çiçekleri salkım salkım açar. Direkt güneş almayan aydınlık bir yere yerleştirin. Çok sıcak bir ortamda bulundurmayın. Düzenli sulayın.
FLAMİNGO ÇİÇEĞİ: (Anthurium andraeanum) Kalp şeklindeki yaprak ve çiçekleriyle çok güzel görünür. Genellikle kırmızı renkte kocaman çiçekleri vardır. Beyaz, pembe, mor renkli çiçekleri olanlarına da rastlanır. Sıcak ve gölge, aynı zamanda nemli ortamları sever. Çiçeklerini kesmeye kıyabilirseniz vazoda da uzun süre dayanır.
KALANŞO: (Kalanchoe sp.) Minicik çiçekleri bir arada harika görünür. Rengarenk çiçekler açar. Bakımı kolaydır. Bol ışık alan, sıcak ortamlarda mutlu olur. İlkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kış döneminde ise aydınlık bir yere yerleştirin. Oda sıcaklığının 12 derece altında olmamasına özen gösterin. Aşırı sulamayın.
GUZMANYA: (Guzmania lingulata) Kırmızı-turuncu çiçekleriyle tropik bir hava estirir. Göz alıcı çiçekleri altı aya kadar canlı kalabilir. Yarı gölge veya hafif güneşli yerleri sever. Doğrudan güneş ışığından korumalısınız. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk ona iyi gelmez. Yazın bulunduğu ortamın düzenli havalanmasını ister.
BARIŞ ÇİÇEĞİ: (Spathiphyllum wallisii) Büyük yeşil yaprakları evde tropik bir etki yaratır. Beyaz çiçekleri çok dekoratiftir. Uzun ömürlü bir bitkidir. Bakımı kolaydır. En çok çiçeklenmeyi yazın yapar, ama dört mevsim çiçek açabilir. Fazla ışığa ve suya ihtiyacı yoktur. Toprağı kurudukça sulamanız yeterli olacaktır.
GLOKSİNYA: (Sinniga speciosa) Pembeden beyaza, kırmızıdan mora, yalınkat ya da katmerli, gösterişli çiçekler açar. Ekstra bakım istemez. Afrika menekşesinin yetiştiği ortamlar onun için de idealdir. Toprağını nemli kalacak şekilde sulayın. Kışın ise aşırı sulamadan kaçının. Suyun yapraklarına gelmemesine dikkat edin.