Yağları daha etkili bir şekilde yakmayı sağlamasıyla bilinen ketojenik diyet düşük karbonhidrat tüketiminden geçiyor. Genellikle vücudumuz, karbonhidrattan enerji alarak glikoza dönüşür. Ancak, karbonhidrat eksikliği varsa, vücut gerekli enerjiyi elde etmek için yağları kullanmaya başlar. Ketojenik diyet çok düşük karbonhidrat, orta miktarda protein ve yüksek yağ alınan bir diyet sistemidir. Böylece vücut, enerji sağlamak için yağ yakmak zorunda kalıyor. Amacı vücudun enerji sistemini değiştirmektir.
Kökeni 20. yüzyıla dayanıyor
İlk olarak 1920’lerin başında epilepsi nöbetlerini azaltmak için uygulanmaya başlanan ketojenik diyet, daha sonra 90’larda tekrar gündeme geliyor. Kökeni 20. yüzyıla dayanan ketojenik diyet ise sadece kilo vermek için değil, çeşitli hastalıkların etkilerini azaltmak için de uygulanan bir yöntem.
Vücudunuz yağ yakma makinesine dönüşür
Ketonejik diyet, vücudunuzdaki yağı enerjiye çevirerek yağ yakımını hızlandırır. Ketonejik diyette insülin , (yağ depolayan hormon) seviyeleri büyük ölçüde düşer ve vücudunuzu yağ yakma makinesine dönüşmeye başlar.
Bilimsel olarak, ketojenik diyet, düşük yağlı ve yüksek karbonhidratlı diyetlere kıyasla daha iyi sonuçlar göstermiştir.