Bebek Banyosu Nasıl Yapılır?

Bebek banyosu zamanı söz konusu olduğunda, ne kadar çok el, o kadar iyi – başka bir deyişle, ilk birkaç banyoyu bir ekip çalışması haline getirin. Önceden kurun ve kendinizi sakin hissettiğinizde yapın. Bebek banyosu yaparken tüm dikkatiniz bebeğinizde olmalıdır. Başarılı bir banyo zamanı için ihtiyacınız olan şeyler burada.

Yıkama İstasyonu

Bebeği, ister yumuşak yüzeyli bir lavaboda, ister gerçek banyoya bir askılı plastik bir küvette yıkayın, kurulumunuz sabit olmalı ve bebeğin yanlışlıkla çarpması için sert veya keskin bir şey olmamalıdır. Bebeğin başını musluktan uzağa yerleştirin.

Bebek banyosu

Ilık Oda

Banyodan çıktığında bebeğin sistemine bir şok olmaması için sıcaklığı yüksek tutun. Bebekler iç sıcaklıklarını düzenlemekte zorlanırlar, bu yüzden çok uzun süre soğutulmamalıdırlar.

Su

Sıcaklığı kontrol etmek için tüm elinizi ve bileğinizi suya batırın. Bebek küvetteyken su akmamalıdır çünkü derinlik hızla tehlikeli hale gelebilir veya su sıcaklığı değişebilir ve çok ısınabilir.

Sabun

Bazı anneler yeni doğan bebeklerinde sadece su kullanmayı tercih etse de, bebeğin üzerinde biriken ter ve ölü deri, sabunu hoş karşılayan bir koku üretebilir. Yine de miktar konusunda dikkatli olun çünkü çok fazla şey bebeğin cildini kurutabilir. Hem bebeğin vücudu hem de saçı için kullanılabilecek hafif, yırtılmayan bir temizleyici arayın. Bazı ebeveynler tamamen doğal bebek yıkamayı tercih eder, bu da iyidir.

Bebeğimizi Ne Sıklıkla Yıkamalıyız?

Banyo zamanı öncelikle oyun süresidir. Bebekler günlük banyoya ihtiyaç duyacak kadar kirlenmezler. Meşgul ebeveynler için bu iyi bir haber. Bazı doktorlar haftada üç defaya kadar önermektedir, ancak konu bebek cildi olduğunda daha azının daha fazla olduğuna inanıyoruz. Her bağırsak hareketi olduğunda bebeğinizin bez bölgesini yeterince temizlemeniz koşuluyla, haftada iki kez yeterlidir.

Yıkamalar arasında, kulak arkası, boyun kıvrımları, kasık kırışıklıkları ve bebek bezi bölgesi gibi özellikle terleyen, yağlı veya kirlenen alanlarda günlük nokta temizliği yararlı olabilir.

Yenidoğanı Yıkamak İçin Günün En İyi Zamanı Ne Zaman?

Bebeğinizi yıkamak için mükemmel bir zaman yok, bu sizin kararınız. Acelenizin olmadığı bir zaman seçin. Genel bir kural olarak, yeni doğan bebeğinizi yıkamanın genellikle en kolayı tamamen uyanık ve mutlu olduğunda olduğunu göreceksiniz.

Yeni doğan bebeğinizi yorgun veya aç olduğunda yıkamamak en iyisidir. Bebeğinize beslendikten sonra banyo yaptırmayı planlıyorsanız, çocuğunuzun karnına yerleşme şansı vermek için bir süre bekleyin. Bebeğiniz biraz daha büyük olduğunda (yaklaşık 3 aylık olduktan sonra), yatma vakti rutininin bir parçası olarak akşam için banyo saatleri planlamak isteyebilirsiniz.

Bebek Banyo İpuçları

Bebeğinize Masaj Yapın

Banyodan hemen sonra rahatlatıcı bir bebek masajı yapmak için harika bir zamandır. Bu, çocuğunuzun rahatlamasına ve uyumasına yardımcı olabilir. Bebeğiniz en az 1 aylık olana kadar herhangi bir masaj yağı veya losyon kullanmayın.

Bebeğinizle Banyo Yapın

Bebeğiniz banyo zamanını korkutucu buluyorsa, birlikte banyo yapmak işe yarayabilir. Çok sıcak olmadığından emin olmak için banyo suyunun sıcaklığını kontrol edin ve tercihen banyoya girip çıkarken yeni doğmuş bebeğinizi kucaklayarak yardım edecek birini bulun.

Bebeğinizle Konuşun Veya Şarkı Söyleyin

Sakinleştirici sesinizin sesi, küçük çocuğunuzu banyo sırasında rahatlatmanıza ve rahatlatmanıza yardımcı olabilir.

Bebeğinizi Asla Suda Yalnız Bırakmayın

Bir an bile değil. Acilen geri dönmeniz veya odayı terk etmeniz gerekiyorsa, bebeğinizi banyodan kaldırın ve onu sıcak tutmak için bir havluya sararak yanınıza alın.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap