Bebek Diş Bakımı Tavsiyeleri

Bebeğinizin gelişi için tebrikler! Bebeğinizin ilk dişinin gelişine hazır mısınız? Bu yönergeleri izleyin ve oğlunuz veya kızınız ömür boyu sağlıklı gülüşlere doğru yola çıksın! Peki bebek diş bakımı nasıl olmalı?

Diş Etlerinin Bakımı

Bebeğinizin ilk dişi çıkmadan önce bile, diş etleri dikkatli olmanızdan fayda sağlayabilir. Emzirme veya biberonla beslemeden sonra, bir parmağınızı temiz, nemli bir bezle veya bir parça gazlı bezle sarın ve bebeğinizin diş eti dokusuna nazikçe sürün. Bu uygulama hem küçük çocuğunuzun ağzını yiyecek parçalarından temizler hem de günlük iyi ağız bakımı alışkanlıkları geliştirme sürecini başlatır.

bebek diş bakımı

Bebeğin İlk Dişi

Bu ilk diş bir giriş yaptığında, bebek diş fırçasına geçme zamanıdır. Genellikle iki seçenek vardır: sizin ve bebeğinizin aynı anda tutabileceği uzun saplı bir diş fırçası ve işaret parmağınızın ucuna oturan parmak kuklası benzeri bir fırça. Her durumda kıllar yumuşak ve azdır.

Bu aşamada diş macunu gerekli değildir; fırçalamadan önce fırçayı suya batırın. Küçük çocuğunuz bir diş fırçasının kullanılmasına iyi tepki vermiyorsa, pes etmeyin. Birkaç aylığına nemli bir el bezine dönün ve diş fırçasını tekrar deneyin. Diş çıkarma işlemi sırasında, çocuğunuz hemen hemen her şeyi çiğnemek isteyecektir ve bu dönemde diş kaşıyıcılı bir bebek diş fırçası en sevilen oyuncak olabilir.

Diş Macunu İle Fırçalama

Birkaç diş daha göründüğünde, çocuğunuzun fırçasıyla diş macunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada, yalnızca çok az miktarda florürlü diş macunu kullanın. Başından itibaren, küçük çocuğunuza diş macununu fırçaladıktan sonra tükürme alıştırması yaptırın, bu hiçbir yaşta yutulmamalıdır.

Boşluklardan Kaçınma

Bebeğinize aromalı içecekler veya soda gibi herhangi bir şekerli sıvı vermeyin. Meyve suyu, formül ve sütte bulunan şekerler bile çürümeye neden olabilir, bu nedenle düzenli diş ve diş eti temizliği hayati önem taşır. Ayrıca, bebeğinizin asla biberonla yatmadığından emin olun. Dişlerle uzun süreli temas halinde olan şekerli sıvılar, biberon çürüğü olarak da adlandırılan çocukluk çürümesinin garantisidir.

Diş Hekimine İlk Ziyaret

Oğlunuzu veya kızınızı, ilk diş çıktıktan sonraki altı ay içinde, genellikle ilk doğum günlerinde, ziyarete getirmeniz önerilir. Çürük en küçük dişlerde bile meydana gelebileceğinden, bebeğiniz ne kadar erken ziyaret ederse, problemlerden kaçınma olasılığı o kadar artar.

Bebeğinizin ağız sağlığı ile ilgili erken sorunların herhangi bir işaretini doktorlar arayabilir ve bebek diş bakımı için en iyi bakım yöntemini sizinle görüşebilir. Her diş muayenesine olumlu bir tavırla hazırlanmanın, çocuğunuzu düzenli muayenelerle rahat ettirmek için uzun bir yol kat ettiğini unutmayın.

İyi Bir Örnek Oluşturmak

Doğal öğrenme sürecinin bir parçası olarak, küçükler uzman taklitçilerdir ve bu yetenekten yararlanabilirsiniz. Çocuğunuz izlerken her gün fırçalayın ve diş ipi kullanın; çocuk, iyi alışkanlıklarınızın önemini erken yaşta anlayacaktır.

Çocuğunuz ilgisini gösterir göstermez kendine ait bir diş fırçası verin ve çocuğunuzu sizinle fırçalamaya teşvik edin. Çoğu çocuk, yaklaşık altı ya da yedi yaşına kadar kendi dişlerini iyice temizlemek için gerekli el becerisine sahip değildir, bu yüzden bunu yapmanız gerekecektir.

Bebeklerde diş bakımını eğlenceli hale getirmek için farklı taktikler deneyin: aromalı diş macunu, üzerinde en sevilen karakterin bulunduğu bir diş fırçası veya fırçalamakla ilgili şarkılar söyleyin. Birincil hedef, çocuğunuzu ömür boyu sağlıklı, boşluksuz dişlere hazırlamak için erken yaşta sağlıklı ağız alışkanlıkları aşılamaktır!

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap