Hayatınızı Değiştirecek 8 Karma Yasası

Karma Yasası Nedir?

Karma bazı kişiler tarafından cezalandırma durumu olarak bilinir. Bu düşüncenin aksine, hareket anlamına gelen bu kavram pozitif düşünceyi destekleyen bir yaşam tarzıdır. Biraz enteresan bir kavram gibi gelebilir ama Newton’ın Etki-Tepki prensibini düşüncesinde “Eğer bir cisme herhangi bir büyüklükte bir kuvvet etkirse, cisimde bu kuvvete eşit fakat zıt yönde bir tepki gösterir.” Yani karma gibi…Hayatınızda istediğiniz değişimleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak karma yasasının neler olduğuna hep birlikte bir bakalım.

karma yasası
karma yasası

1) Büyük Karma Yasası

Türkçemizde kullanılan “Ne ekersen, onu biçersin”. Evrene yolladığımız her şey aslında bizlere geri döner. Kötülükler, belalar, başkaları için ettiğimiz beddualar, yokluk bilinci, dedikodular, nefretlik ve kıskançlık hisleri… ve tabiki sevgi, iyi dilek ve düşünceler, razı gelmeler, hayır duaları da. İyi bir arkadaş iyi birer birey, mutlu bir insan olmalısınız. Seçiminizi yapın ve 21 gün boyunca bu seçiminizin arkanızda durun hayatınızda istediğiniz o değişimi yaşayacağınızı göreceksiniz.

 2. Yaratım Yasası

Bir şey istiyorsunuz ama bilmelisiniz ki istediğiniz şey sadece istemekle gerçekleşmez. Hareket geçmelisiniz! Bu noktada önemli olan şey şudur ki evren bir bütündür ve biz de o evrenin içerisinde biriz. Etrafımızda olan her şey bize ipuçları verirken uyarılarda bulunur. Yaşamınızda ilerlemek istediğiniz noktayı sizin etkileyebileceğinizi bilmeniz gerekiyor. İçsel durumumuz dediğimiz ruh hallerimiz bizi hayatımızla ilgili yönlendirir. Çevrenizde olmasını gerçekten istediğiniz şeylere çevirin ve her şeyin bir şekilde bağlı olduğuna inanın.

3. Tevazu Yasası

Hayatınızla alakalı bir şeyleri değiştirmek için ilk olarak o şeyleri kabullenmeniz gerekli. Çevrenizde sevmediğiniz birine karşı içinizde negatif düşünceler barındırıyorsanız varoluşunuzda yüksek bir seviyeye odaklanmak mümkün değildir. Alçakgönüllü olmalısınız. Tevazu ile yaklaşmalısınız. Çünkü karşımızdaki insana karşı kötü ya da düşmanca yaklaşır öyle görürsek veya da bir sebepten dolayı karşımızdaki insanı yargılıyorsak, yüksek bilinç düzeyini ulaşamıyor ve daha iyi bir varoluş seviyesine odaklanmıyoruz demektir.

4.Büyüme/Gelişme Yasası

Ulaştığınız yer neresiyse, orası gitmeyi seçtiğiniz yerdir.

Eğer ruhsal olarak gelişmeyi istiyorsanız değişimin sizden geçtiğini, yani kendiniz olduğunuzu bilmelisiniz.  Etrafınızdakileri unutun. Siz istediğiniz yönde değiştiğiniz zaman çevrenizdekilerde sizinle uyumlu şekilde değişecektir. Mutsuzluk hissettiğiniz her şeyin üzerine gitmelisiniz. Küçük olan tüm değişimler büyüyecek göreceksiniz.Ruhani anlamda kişisel büyüme sadece ve sadece tek bir şekilde olur: Biz değişirsek. İnsanlar, koşullar, ortamlar, mekânlar, şehirler veya sahip olduklarımız değil; biz değişmeliyiz.

Bu dünyada sahip olduğumuz yegâne varlık kendimiziz. Ve kontrol edebileceğimiz yegâne şey de yine kendimiziz. Gönlümüzün ta derinliklerinde kim ve ne olduğumuzu değiştirebildiğimizde çevremizdeki insanlar da koşullar da bize uyum sağlayacaktır.

5. Sorumluluk Yasası

Hayatınızla alakalı ters giden şeylerin olduğunu düşünüyorsanız aslında siz de ters giden bir şeyler var demektir bu. Hayatımızda olan biten şeyler bizim sorumluluğumuzdadır. Bu yüzden kendimizin farkına varmalıyız ve bu konuda benim sorumluluğum nedir?” sorusunu kendimize sormalıyız.

6) Odak Yasası

Aynı anda iki şeyi birden düşünmelisiniz. Tek bir şeye odaklandığınız takdirde hayatımızın şekillenmesi pek mümkün değildir. Ruhani değerlerimize yöneldiğimiz takdirde öfke, kıskançlık gibi düşüncelere sahip olmayız.

7) Bağlantı Yasası

“Başlamak bitirmenin yarısıdır” Geçmiş, şimdi ve gelecek her zaman birbiriyle bağlantılıdır. Hayatınızla ilgili işleri tamamlamak için adım atmalısınız.

8) Sabır ve Ödül Yasası

Başarı elde etmek istiyorsanız hayatınız ve kendiniz için zahmete girmeniz gerekir. Yapmamız gerekenleri tamamlamalı ve yaşamak istediğimiz şeye inanmalıyız.

 

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap