Hem doyurucu hem sağlıklı! Muzlu yulaf ezmesi tarifi

Muzlu yulaf ezmesi tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı yulaf ezmesi
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1,5 adet olgun muz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
Üzeri için ceviz, fındık, isteğe göre orman meyveleri ve bal ilavesi

Hazırlanışı:

Süt, su ve yulaf ezmesini tencereye alıp kısık ateşte süt ve suyu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta muzları püre haline getiriyoruz. Soğuyan yulafa tarçın, muz ve balı ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine iri kırılmış ceviz, fındık ve meyve ilavesi yapıp servis yapıyoruz.

Afiyet olsun…

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap