Hem Sağlıklı Hem Fit: Muskatlı Enginar
Buzluktaki enginarlara yazdan önce bir şans vermeyi düşünüyorsanız sizin için harika bir muskatlı enginar tarifimiz var, harika ve sağlıklı.
Özellikle karaciğere çok faydalı olduğu bilinen enginar, böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan enginar, hazımsızlık, şişlik gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Enginarın kolesterol üzerine etkisi ile ilgili yapılan araştırmalar, bitkinin aşırı yüksek kolesterolü olanlarda olumlu yönde etkisi bulunduğu, ancak normal değerlere yakın olan yüksek kolesterolü pek düşürmediği yönünde sonuçlara sahip. Bu kadar faydalı bir besini en lezzetli hale getirecek tarifi de verelim:
Malzemeler:
- 2 adet enginar
- Bir avuç bezelye
- 4 adet brokoli
- 1 soğan
- 1 portakal
- 1 yemek kaşığı un
- Muskat
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı:
Ay şeklinde dilimlenen soğanları (piyaza kullanır gibi) zeytinyağında iyice kavurun. Bir yanda portakalı sıkın ve suyunu unla karıştırın. Enginarları bütün olarak soğanlara ekleyin ve 3-4 dakika kavurun. Üzerine unlu portakal suyunu, suyla karıştırarak sebzelerin üstünü örtecek şekilde ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra yemeğin altını kısarak enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Üzerine haşlanmış bezelye ve brokolileri ekleyin. Tuz, biber ekleyip üzerine muskat rendeleyip ateşten alın…