• Merhaba Tuğba, seni ksıaca tanıyabilir miyiz?
    • Merhaba, 1980 Adana doğumluyum. Hacettepe Üniversitesi Matematik bölümü mezunuyum. Bir yandan matematik öğretmeni olarak çalışırken diğer yandan yemek bloğumla ilgileniyorum.
  • Yemek bloğu fikri nasıl ortaya çıktı, ne kadar zamandır devam ediyor?
    • 2010 yılında evlilik nedeniyle Bergama’da yaşamaya başladım. Çok yoğun bir iş hayatından sonra sürekli evde olmak benim için oldukça sıkıcıydı. Yeni başladığım mutfak maceramdan çevremdeki insanların da haberi olsun gibi bir düşünceyle yola çıkmışken bir anda kendimi blog dünyasının içinde buldum. Son iki yıldır Youtube kanalımı da aktif olarak faaliyete geçirdim ve oradan da yayınlar yapıyorum.
  • Yemek çeşitliliği konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahipsiniz. Bunu neye borçlusunuz?
    • Adanalı olduğum için Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun yemek kültürüne zaten aşinaydım. 8 yıldır Ege’de yaşamam nedeniyle bu bölgeye ait tarifleri de sıkça yapıyorum. Evde çocuk olunca ister istemez tatlı ve tuzlu ikramları da portföyünüze dahil etmek zorundasınız Mümkün olduğunca lezzetli bulduğum bütün tarifleri insanlarla paylaşmaya çalışıyorum.
  • Mutfak konusunda acemi olanlara tavsiyeleriniz var mı?
    • Öncelikle kaliteli malzemelerle çalışmak lezzetin birinci koşulu. Örneğin hakiki tereyağı ile yapılan pilav ya da kurabiyelerin lezzeti margarinle yapılanlara göre inanılmaz farklı oluyor. Doğru miktarlarda malzemelerle doğru sıcaklık ve sürede kaliteli malzemelerle yapılan denemeler genelde başarıyla sonuçlanıyor. Karışık ve zor tarifler yerine basit ve temel talimatlara sahip tarifleri tercih ederek işe başlasınlar, zaten kısa sürede deneyim kazanılıyor.
  • Uzun süredir başarılı bir yemek bloğuna sahip olmanın sırrı nedir?
    • Düzenli yayınlar yapmak, yenilikleri takip etmek ve kendini geliştirmek devamlılık için oldukça yeterli.

  • Youtube kanalınız ve instagram sayfanızla, sitenizi oldukça güncel tutabiliyorsunuz, yeni projeleriniz var mı?
    • En son katıldığım bir fotoğraf atölyesi ile Bergama’da 6 kısa hikaye konseptiyle yayınlanan bir foto belgesel projesinde yer aldım. Etli Enginar tarifimi fotoğraflarla ve kısa bir hikayeyle belgeleştirerek 9 günlük bir sergi içerisinde sundum. Yakında Bergama’da bulunan bir butik otelde turşu atölyesi gerçekleştireceğim ve Youtube kanalımda takipçilerimle paylaşacağım.
  • Tuğba Hanım bize zaman ayırdığınız için teşekkürler, son olarak sosyal medya hesaplarınızı ve blog adresinizi bizlerle paylaşır mısınız?
    • Ben teşekkür ederim. Yemek tariflerimi paylaştığım internet sitesi sozmutfakta.com ve youtube yine kanalımın adı sozmutfakta.com. Instagramda beni takip etmek isterseniz yine sozmutfakta yazarak takip edebilirsiniz.