Sonbaharın tadı o! İşte pumpkın spıce latte tarifi

Sonbahara adım atmamızla birlikte herkesin elinde yine o var; “pumpkın spıce latte” yani balkabak ve baharatlı latte. Bu leziz mi leziz aromalı kahveyi evde yapmak mümkün. İşte ev yapımı pumpkın spıce latte…

Baharat Karışımı İçin Malzemeler

4 yemek kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı toz zencefil
4 tatlı kaşığı toz muskat
2 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı toz karanfil

Yapılışı

– Tüm baharatları bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığında kapalı bir kapta muhafaza edebilirsiniz.

Balkabağı Şurubu İçin Malzemeler

90 gr (1/3 su bardağı) balkabağı püresi (balkabağını haşladıktan veya buharda pişirdikten sonra pürüzsüz olana kadar blenderda çekiyoruz)
240 ml (1 su bardağı) su
140 gr (2/3 su bardağı) esmer şeker
1 yemek kaşığı baharat karışımı
1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü (eğer elinizde yoksa yerine başka birşey kullanmayın)

Yapılışı

– Bir orta boy tencerede vanilya dışındaki tüm malzemeleri çırpma teli ile orta-yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca orta-kısık ateşte karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika karıştırın.
– Vanilyayı da ekleyerek süzgeçten geçirip bir kavanoza aktarın. 2 hafta kadar buzdolabında ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

Balkabak ve Baharatlı Latte İçin Malzemeler (Tek Kişilik)

30 ml (2 yemek kaşığı) kaynar su + 7 gr (1 yemek kaşığı) toz espresso karışımı
3 – 4 yemek kaşığı balkabağı şurubu
240 ml (1 su bardağı) kaynar süt

Yapılışı

– Üçünü de kahve kupanıza koyun ve dilerseniz çırpılmış kremşanti, karamel ve toz tarçın ile servis edebilirsiniz. Damak tadınıza göre şeker ilavesi yapabilirsiniz.

Kaynak: www.damyskitchen.com

 

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap