Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Bugün, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz üstelik “vegan” çikolata parçalı kurabiyelerin tarifini vereceğiz. Bu, çikolata parçacıklı kurabiyelere aşık olacaksınız… Her ısırıkta çikolata parçaları ve gevrek kenarları ile çay saatinizin vazgeçilmezi olmaya aday tarifimiz; ev yapımı çikolata parçacıklı vegan kurabiye!
Bu çikolata parçacıklı vegan kurabiyeler, tereyağı veya yumurta ile yapılan diğer kurabiyelere nazaran çok daha lezzetli olacak. Kurabiyenin dışı gevrek, ortası yumuşacık çikolata kaplı enfes lezzet. Erimiş çikolataların tadını her lokmada alacaksınız ama eğer çikolata sevmiyorsanız tarife uygun kalarak sade bir kurabiye bile yapabilirsiniz. Emin olun o bile çok güzel oluyor…
Evimizde otururken canımız tatlı bir şeyler yemek istediğinde genellikle aklımıza ilk gelen yiyeceklerden bir tanesidir kurabiyeler. Hepimiz evimizde mutlaka birkaç defa çikolata parçacıklı kurabiye yapmışızdır tabii ki. Bu tarifimizde daha önceden yaptığınız kurabiyelere nazaran özelliği vegan olmasıdır. Evinizde ihtiyacınız olan temel malzemeleri bir araya getirdikten sonra yapılması 30 dakikanızı alacaktır. Vegan olmasanız bile bu çikolata parçacıklı kurabiyeleri tarif kitabınıza ekleyecek ve ne zaman canınız çekse uygulayacaksınız. Gelin şimdi çikolata parçacıklı vegan kurabiye yapımı için ihtiyacınız olan malzemelere önden bir göz atalım;
- Un
- Kabartma Tozu
- Esmer Şeker
- Hindistancevizi Yağı
- Çikolata Parçaları
- Vanilya Özü
- Tahin
Tabii ki her kurabiye yapımında olduğu gibi çikolata parçacıklı vegan kurabiye yapımında da tarifiiz un ve kabartma tozu ile başlayacak. Aşağıda eklediğimiz malzemeler de yapacağınız kurabiyeye dolgunluk ve lezzet katacaklar…
Esmer Şeker: Bu tarifimizde bizim tavsiyemiz esmer şeker kullanmanızdan yana olacaktır ancak esmer şekeriniz yoksa veya markette bulamadıysanız eğer normal şeker de kullanabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı: Süt ve tereyağı yerine bu tarifimizde hem tat vermesi hem de nemlilik kazandırması için ihtiyacımız olan üründür.
Vanilya Özü: Çikolata parçalarının lezzetini parlatması için tabii ki ihtiyacımız olan bizce olmazsa olmaz diğer ürün vanilya özüdür. Hem eşsiz kokusu hem de lezzet katan kıvamıyla vanilya özünü kurabiyenizde çok seveceksiniz.
Çikolata Parçaları: Aynı evinizde yaptığınız keklerde olduğu gibi ev yapımı çikolatalı kurabiyelerinizde de aynı çikolata parçalarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz sütlü çikolata dilerseniz de bitter çikolata tercih edebilirsiniz. Hangisini yemekten hoşlanıyorsanız seçenek size kalmış.
Tahin: Tahin, eve hazırlayacağınız çikolata parçalı vegan kurabiyelerinize karşı konulmaz gevrekliği verecek olan gizli içeriktir. Tahinin tadını çok alamayacaksınız ancak bu kurabiyelerinize istediğiniz gevrek dokuyu sağlayacaktır.
İşte geldik en önemli kısma. Vegan Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır? İşte tüm detaylar ve bu tarifi yapmanız gereken her şey…
İlk olarak, kuru malzemeleri bir kâsede, ıslak malzemeleri ise ayrı bir kâsede çırpın. Kuru malzemeleri daha sonra ıslak malzemelerinizin kâsesine dökün ve birbirlerine iyice karışana kadar çırpın. İsterseniz bunun için bir spatuladan yardım alabilirsiniz. Ardından kâsenin içine çikolata parçacıklarını ekleyin.
Daha karıştırdığınız bileşenden kurabiye şeklini elde etmek için hamur toplarını iki parşömen astarlı fırın tepsisine koyun.
Kurabiyeleri 12-14 dakika boyunca 350 F’de kenarları hafifçe kahverengi olana kadar fırında bekletin.
Son olarak, kurabiyeleri fırından çıkarın ve tamamen soğuması için bir tel rafa aktarmadan önce fırın tepsisinde en az 10 dakika soğumalarını bekleyin.
Çikolatalı Vegan Kurabiyenin İpuçları
Tahinin Önemi: Tüm malzemelerin birbirlerine kolayca karışması için tahin kullanın. Tahinler, markalara göre değişkenlik gösterirler bu yüzden pürüzsüz, dökülebilir bir dokuya sahip olan tahin almaya çalışın. Tahininiz çok kalınsa, hamurun bir araya gelmesi için 2 ila 3 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Hamuru soğutmaktan korkmayın: Hamur çok yumuşaksa endişelenmeyin. Hamuru sadece 20 dakika buzdolabında soğutursanız eğer kurabiyeleriniz daha güzel olacaktır. Hamurun kıvamını, tahininizin kalınlığı, mutfağınızın sıcaklığı gibi nedenler kurabiyenizin tadını etkileyecektir.
10 dakika soğutma: Birçok vegan kurabiye tarifinde olduğu gibi, bu vegan çikolatalı kurabiye de fırından ilk çıktığında çok hassas olacaktır. Hemen bir tanesini ağzınıza atıp onu yemek isteyebilirsiniz ancak fırından çıkardığınızda fırın tepsisinde 10 dakika dinlenmelerine izin verirseniz, dokuları daha iyi olacak ve lezzetleri daha zengin olacaktır. 10 dakika sonra 1, 2 tane yiyin tabii ama kurabiyelerin tamamen soğuması için beklemek en faydalısıdır.
Sıra geldi artık ihtiyacınız olan tüm malzemelerin eksiksiz hâline. Evinizde bu malzemeler ile mükemmel bir çikolatalı vegan kurabiye yapabileceksiniz. Sizden bu kurabiyelerin tarifini istediklerinde Kadınca Özel’i unutmayın…
Çikolatalı Vegan Kurabiye İçin Malzemeler
2 fincan un
1½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı karbonat
1 su bardağı kahverengi şeker
½ fincan eritilmiş hindistancevizi yağı
1 adet bitter çikolata (isteğe bağlı sütlü çikolata)
⅓ fincan tahin
6 yemek kaşığı su
2 çay kaşığı vanilya özü
Çikolatalı Vegan Kurabiye Yapımı İçin Talimatlar
Fırını 350 ° F’de önceden ısıtın.
Orta büyüklükteki bir kapta un, karbonat ve kabartma tozunu birleşinceye kadar çırpın.
Büyük bir kapta kahverengi şeker, hindistancevizi yağı, tahin, su ve vanilya özünü pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kuru malzemeleri ıslak malzemelerin kâsesine dökün ve birbirlerine karışmaları için spatula ile biraz karıştırın.
Çikolata parçacıklarını kâsenin içine katın.
Hamuru fırın tepsisine dökmek için evinizde kurabiye kaşığı varsa kurabiye kaşığını yoksa eğer normal kaşık kullanın.
12 ila 14 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde en az 10 dakika soğumalarını bekleyin…
Ve afiyet olsun…