Nasır Tedavisi – Nasırlar doğal yollarla tedavi edilir mi?
Nasırlar günlük hayatınızı olumsuz etkileyen, kişiye çok acı veren hatta yürüme yetisini bile etkileyen bir rahatsızlıktır. Çoğu zaman ayak bakım eksikliğinden oluşan nasırlar vücudu tehdit eden çok önemli bir rahatsızlıktır. Ve dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. İşte nasırlar ve nasır tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler!
Nasırlar hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?
Ellerde de ayaklarda da görülebilen nasırların ayakta çıkan türleri elde çıkan türlerine nazaran daha çok acı verici ve rahatsız edici olabiliyor. Nasırlar vücudumuzun basınç halinde olan alanlarında veya sürekli sürtünme olan bölgelerinde oluşan ve vücuda ciddi bir rahatsızlık veren bir olgudur. Ayakta oluşan nasırın kullandığınız ayakkabıdan kaynaklanması da yaşanabilecek durumlardan biridir.
Genellikle ayak başparmağı ya da topukların alt kısımlarında baş gösteren nasırları evde basitçe hazırlayabileceğiniz tariflerle tedavi edebilirsiniz…
Nasır için doğal ilaçlar nasıl yapılır? Nasır Nasıl Geçer ? İşte Püf Noktaları
Doğal tarif 1: Vereceğimiz tarif ile nasırlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Banyodan sonra ponza taşı ile nasır oluşan bölgeleri ovabilirsiniz. Ardından bir çiğ soğanı ikiye bölüp nasır bölgelerinize bu soğan ile masaj yapabilirsiniz. En sonunda bu işlemleri yaptığınız bölgeye birkaç damla arnika yağı dökebilirsiniz.
Doğal tarif 2: Nasırlardan doğal yolla kurtulmak için deneyebileceğiniz diğer tarifte ise zeytinyağı, sarımsak ve karanfili karıştırıp bir karışım haline getirin. Bu karışımı nasırlı bölgelere sürün. Bu karışımı uyguladıktan sonra nasırlı bölgeleri bir bez ile sarıp gece boyunca bekletin. Bu uygulama hem cildinizi yumuşatıp hem de nasırın küçülmesini sağlayacaktır.
Doğal tarif 3: 5-6 adet aspirini bir çorba kaşığı limon suyu ve su ile karıştırıp nasırların üzerine uygulayın. Sıcak bir havlu ile bu bölgeyi 10 dakika boyunca sarın. Bu uygulamadan sonra nasır oluşan bölgeyi ponza taşı ile ovun. Bu sayede ölü derilerden ve nasırlardan kurtulacaksınız.
Doğal tarif 4: Bir miktar şarap sirkesi ile pırasa yapraklarını 24 saat boyunca ıslatıp 20 dakika boyunca nasırlı bölgeye uygulayın. Ardından yaprakları dikkatli bir şekilde alıp bölgeyi dezenfekte edin.
Doğal tarif 5: Kadife çiçeği yaprakları içeren bir merhem kullanarak nasır oluşan yerleri birkaç defa ovabilirsiniz. Böylece hastalıklı bölge iyileşecek ve çok daha yumuşak bir hale gelecektir. Çünkü kullanılan bu maddenin enflamatuvar etkisi vardır.
Doğal tarif 6: Bir litre sıcak suya papatya yağı ekleyip bu karışımı nasırlı bölgeye 10 dakika boyunca uygulayın. Sıcak su soğuyana kadar ayaklarınızı bu karışımın içinde bekletin. Daha sonra nasırlı bölgelere vazelin sürerek bir tabaka oluşturun. pamuklu bir çorap giyerek ayaklarınızı yumuşatın.
Doğal tarif 7: Önce ayaklarınızı ılık su dolu bir kapta bekletip yumuşatın. Daha sonra ekmek kırıntılarını elma sirkesi ile ıslatın. İki gün boyunca beklettiğiniz karışımı nasırlı bölgelere sürün. Bu şekilde nasırlar çok daha kolay iyileşecektir.
Doğal tarif 8: Uyumadan önce yapabileceğiniz bir tarif. Taze inciri kesip kabuğunu soyduktan sonra nasırlı bölgeye uygulayın. Gazlı bez veya pamuklu çubukla ayağınızı sarın. Sabah olduğunda ılık su ile yıkayın. Bu işlemden sonra yine nasırlı bölgeyi ponza taşı ile ovun.
Doğal tarif 9: 40 gram ıspanak yaprağını yıkadıktan sonra doğrayın. Lapa oluncaya dek yaprakları birbiri ile karıştırın. Ardından nasırlı bölgeye uygulayın. Sonra bu bölgeyi, bandaj veya gazlı bez kullanarak kapatın. 20 dakika boyunca bekletin ve çıkarın. Bu işlemi arka arkaya birkaç gün boyunca tekrarlayın (yaklaşık bir hafta), ta ki nasırlı bölgenin yumuşadığını hissedinceye dek.
Doğal tarif 10: Ayaklarınızı 10 dakika boyunca ılık suda bekletin (su soğuyana kadar). Bir çorba kaşığı karbonat ile suyu karıştırın. Macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ayaklarınız hala hafif derecede ıslak iken bu karışımı nasırlı bölgenize uygulayın. Ardından kuruması için bekleyin. Daha sonra bir ponza taşı ile ölü derileri kaldırmak için ayaklarınızı ovun.