Doğal Saç uzatan Bakım Yağları: Saç bakımında mucizeler yaratan doğal saç bakım yağlarıyla evinizde rahatlıkla uygulayabileceğiniz, bilimsel araştırmalar ispatlanmış teknikleri sizin için derledik. Bu yazıyı okuduktan sonra saç bakım maskelerini gönül rahatlığıyla uygulayabilir, yağ özelliklerine göre sağlıklı, parlak ve yumuşacık saçların keyfini çıkarabilirsiniz.
Saç bakımı için gerekli olan tüm özellikleri bünyesinde barındıran esansiyel özellikli doğal bakım yağları ile tanışın. Saç bakımına özen gösteren, yumuşacık ipeksi ve doğal yollarla hızlı saç uzatmanın yollarını arayanlar için doğal mucize yağlarını sizler için araştırdık.
Saç kaybı, saç derisinde kaşıntı, deri yağlanması ve şiddetli saç dökülmesi yaşıyorsanız bu doğruluğu ispatlanmış bilimsel teknikleri baş ucunuzdan ayırmayın.
Saçlarda oluşan deri kokusu, saç kepeği, kaşıntı ve saç dökülmesi tedavilerinde binlerce yıldır yaygın olan bu yağlar her bütçeye uygun ve kimyasal bileşenler içermeyen tamamen doğal bitkilerden elde edilir. Parlak ve yumuşak saçlara sahip olmak ve doğal yollardan saç uzatmak size zor ve meşakkatli gelebilir.
Üzülmeyi! Bu yazının sonunda, sizlerde evinizde rahatlıkla yapabileceğiniz, tamamen doğal saç maskeleri ile arzu ettiğiniz parlaklığa ulaşabilirsiniz.
Önemli Not: Doğal yağlar isminden de anlaşılacağı gibi bitkilerden doğal fermantasyon yöntemiyle elde edilir. Uçucu doğal yağlar olarak da bilinen bu yağlar içeriğinde aktif kimyasal bileşen barındırmazlar. Seçeceğiniz ürünlerde aktif kimyasal bileşen olup olmadığını öğrenmek için etiket kısmında yer alan özelliklere bakmanızı önemle rica ederiz. Bu araştırma yazımızda, sizlere evinizde rahatlıkla doğal yollarla uygulayabileceğiniz yağlardan bahsedeceğiz. Saç diplerinde yanma, yara gibi farklı enfeksiyonel belirtiler var ise lütfen en kısa sürede dermatoloğunuza başvurunuz.
Doğal Saç Bakım Yağlarına Genel Bakış.
Doğal Saç Bakım Yağları, damıtma veya buharlaştırma gibi geleneksel yöntemlerle bitki özlerinden edilir. Doğal Saç Bakım Yağları, uçucu yağlar, aromatik ve bakım özellikleri yetenekleri ile en sık kullanılan yağlar olsa da, sağlık için yararlı olabilecek güçlü özellikleri de içerirler.
Doğal Saç Bakım Yağları, etkinliği ve düşük yan etki riski nedeniyle alternatif, tıp ilaçlarında ve birçok hastalığın tedavisinde uzun süredir kullanılmaktadır.
Bazı esansiyel yağların sahip olduğu bir diğer faydaysa, saç sağlığını iyileştirmektir. Farklı yağlar saçların büyümesine yardımcı olmaktan, güç ve parlaklık katmaya kadar her şeyi yapabilir.
Saçlarınız İçin Doğal Saç Bakım Yağları ve Özellikleri
Saçlarınıza doğal yollarla bakım yapan, parlaklık ve yumuşaklık katan saç bakım maskeleri tarifleri.
1. Lavanta Yağı
Lavanta yağı saç büyümesini hızlandırmada önemli rol oynar. Lavanta yağının hücrelerin iyileştirilmesinde ve stresi azaltabilecek özelliklere sahip olduğu bilinir,
Ayrıca kafa derisi sağlığını iyileştirebilen antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Saç uzatan lavanta yağı maskesi nasıl yapılır
Birkaç damla lavanta yağını, zeytinyağı veya eritilmiş hindistancevizi yağı gibi 3 yemek kaşığı taşıyıcı yağ ile karıştırın ve doğrudan kafa derinize masaj yaparak uygulayın. Yıkamadan hemen önce bu işlemi uygulayarak saçınızda 10 dakika bekletin ve sonra yıkama rutininize ve saç derinize en uygun şampuan ile saçlarınızı derinlemesine yıkayın. Bu işlemi haftada birkaç kez uygulayarak parlak ve yumuşak saçlara ulaşabilirsiniz.
2. Nane Yağı
Nane yağı, uygulandığı alanda dolaşımı artırdığından soğuk ve karıncalanma hissine neden olabilir. Bu anajen (veya tedavi) aşamasında saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilir.
Bir çalışma, nane yağının farelerde kullanıldığında saç kalitesini, saç yoğunluğunu ve genel saç uzamasını artırdığını göstermiştir. Saç bakımı ve nane yağının saç uzamasına ilişkin bilimsel araştırmaya linkine buradan ulaşabilirsiniz.
Nane Yağı Saç Maskesi Nasıl Yapılır ?
Seçtiğiniz farklı doğal yağ (sıvı kızartma yağı vb. kullanmayın) ile 2 damla esansiyel nane yağı karıştırın. Saç derinize masaj yapın. Saç derinizde ferahlığı hissedin. 10 dakika beklettikten sonra saç tipinize uygun şampuan ve dilerseniz saç kremi kullanarak durulayın. Yaz aylarında bu saç maskesini yaparak güneşin yakıcı ve saç tellerini yıpratıcı özelliklerinin saçınıza zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz.
3. Biberiye (Rosemary) Yağı Saç Maskesi
Hem saç kalınlığını hem de saç büyümesini iyileştirmek ve hızlandırmak istiyorsanız, biberiye yağı maskesi tam size göre. Biberiye yağı, hücreleri iyileştirir ve saçınızın sağlıklı ve güçlü uzaması için mükemmel bir seçimdir.
Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgiye göre, biberiye yağı saç dökülmesi tedavisinde sıklıkla kullanılan minoksidil etken maddesini içerir. Bu etken madde, saçınızın dökülmesine yol açan bileşenlerin tedavisinde sıklıkla kullanılan bir yöntem olduğunu göstermiştir.
Biberiye Yağı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
Birkaç damla biberiye yağını zeytin veya hindistancevizi yağı ile karıştırın ve kafa derinize uygulayın. Şampuanla yıkamadan önce en az 10 dakika bekletin. En iyi sonuçlar için bunu haftada iki kez yapın.
4. Sedir Ağacı Esansiyel Yağı Özellikleri
Sedir ağacı esansiyel yağının saç büyümesini teşvik ettiği ve kafa derisindeki yağ üreten bezleri dengeleyerek saç kaybını azalttığı gözlemlenmiştir. Ayrıca kepek veya saç dökülmesine katkıda bulunabilecek farklı koşulları tedavi edebilen antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.
Lavanta ve biberiye içeren bir karışıma dâhil edilen sedir ağacı özütünün, saç dökülmesini azalttığı klinik olarak test edilmiştir. İçeriğinde bulunan Alopesi Areata, sedir ağacı yağını özel kılmaktadır.
Sedir Ağacı Yağı ile Saç Bakımı Maskesi Nasıl Yapılır ?
Birkaç damla sedir ağacı esansiyel yağını, seçtiğiniz 2 yemek kaşığı taşıyıcı yağ ile karıştırın. Saç derinize masaj yapın ve yıkamadan önce 10 dakika bekletin.
Sedir ağacı yağını marketlerde bulmak zor olabilir. Bu yüzden doğal yağ alırken güvenilir kaynaklardan tedarik etmenizi önemle rica ederiz.
5. Limon ağacı Yağı
Kepek yaygın bir hastalık olabilir. Sağlıklı ve kepeksiz bir saç derisine sahip olmak saç sağlığının önemli bir parçasıdır. Limon otu yağı etkin olarak yoğun kepek tedavisinde kullanılır. 2015 yılında yapılan bir araştırma, bir hafta sonra kepeği önemli ölçüde azalttığını klinik olarak test etmiştir.
Limon Otu Yağı ile Kepek Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kepek için limon otu yağı, günlük olarak kullanıldığında en etkilidir. Her gün şampuanınıza veya saç kreminize birkaç damla karıştırın ve kafa derinize masaj yaparak iyi nüfus etmesine özen gösterin.
6. Aromatik Kekik Yağı
Kekik, saç derisini uyararak ve saç dökülmesini aktif olarak önleyerek saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilir. Sedir ağacı yağı gibi kekik yağında da bulunan Alopesi Areata, klinik olarak test edilip saç dökülmesine karşı saçlarımızı koruduğunu onaylanmıştır.
Kekik Yağı Saç Maskesi Nasıl Uygulanmalıdır?
Kekik yağı özellikle uçucu yağlar arasında en güçlü yağlardan biridir. Saç derinize uygulamadan önce 2 yemek kaşığı, seçeceğiniz farklı aromatik yağa ise sadece 2 küçük damla koyun. Yaklaşık 10 dakika bekletin, sonra yıkayın.
7.Misk Adaçayı Yağı
Adaçayı yağı, lavanta yağının saç büyümesini hızlandırmakta çok etkili olmasına yardımcı olan aynı linalil asetat maddesini içerir. Saç büyümesini artırmanın yanı sıra, kırılabilir saçlar için saç güçlendirici özelliği vardır.
Misk Adaçayı Yağı Saç Maskesi Nasıl Yapılır ?
En sevdiğiniz saç kremi veya 1 yemek kaşığı taşıyıcı yağ ile 3 damla adaçayı yağı damlatın. Günlük olarak kullanıyorsanız, 2 dakika sonra durulayın. Haftada bir veya iki kez kullanıyorsanız, 10 dakika boyunca saçınıza uyguladıktan sonra güzelce yıkayın.
8.Doğal Çay Ağacı Yağı
Çay ağacı yağı; güçlü temizleme, antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Saç köklerinin çıkarılmasına ve saç büyümesinin artmasına yardımcı olabilir.
Çay ağacı yağları birçok farklı türde bulunabilir. Bu nedenle üreticinin yüksek derecede konsantre yağlar sınıfında olduğu için ve diğer farklı saç ürünleri veya yağlarla karıştırılabilir.
Çay ağacı yağı, içeriğinde saç dökülmesi tedavisinde sıklıkla kullanılan minoksidil maddesi içerir. Bu madde saç uzamasını ve saçların güçlenmesini sağladığı klinik olarak test edilmiştir.
2015 yılında yapılan bir incelemede, çay ağacının kepek önleyici tedavi ürünlerinde yaygın olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.
Çay Ağacı Yağı Maskesi Nasıl Yapılır ?
10 damla çay ağacı esansiyel yağını şampuanınıza veya saç kreminize karıştırabilir ve günlük olarak kullanabilirsiniz. Bir başka yöntem ise 3 damla 2 yemek kaşığı yağ ile karıştırabilir ve durulamadan önce 15 dakika bekletebilirsiniz.
Ylang ylang (cananga) Ağacı Yağı
Ylang Ylang Ağacı yağı olarakta bilinen Cananga Ağacı yağı, kuru saçların canlandırılmasında, sağlıklı ve doğal bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Cananga Ağacı yağı, sebum oluşumunu güçlendirmesini destekler. Sebum cildimizdeki yağ bezleri tarafından salgılanan ve genel olarak tüm memelilerde görülen bir cilt sıvısıdır.
Yeterli yağ seviyesi ve sebum eksikliği, saç kuruluğuna ve saçın cansızlaşarak kırılmasına yol açabilir. Ylang Ylang yani Cananga Ağacı yağı, saç dokusunu iyileştirerek saç kırılmalarını önler. Saçları güçlendirir ve köklerinden uçlarına kadar bakım yapar.
Ylang Ylang (Cananga) Yağı Saç Maskesi Nasıl Yapılır?
5 damla uçucu Ylang Ylang yağı 2 yemek kaşığı ılık doğal yağ ile karıştırın. Saç derinize masaj yapın ve başınızı fazla sıcak olmayan bir havluyla sarın. Yıkamadan önce 30 dakika bekletin. Ylang Ylang, şampuan veya kremler gibi preparatlarda da bulunabilir.
Doğal saç bakım yağı alternatifi olarak Atkuyruğu bitki özü
Atkuyruğu bitki yağı, uçucu bir yağ değil, bir saf yağdır. Potansiyel olarak kepeği azaltmanın yanı sıra saç büyüme hızını ve gücünü artırdığı düşünülen silika içerir.
Ayrıca, baş derisindeki kan dolaşımını hızlandırmak için tablet olarakta satılmaktadır.
Şampuanınıza ekleyebilir veya kafa derinize masaj yapabilirsiniz.
Riskler ve potansiyel komplikasyonlar nelerdir?
Uçucu yağların en büyük riski cilt tahrişi veya alerjik reaksiyonlardır. Özellikle kullanılan yağların cinslerine göre bazı farklılıklar gösterebilir. Yoğunluk kıvamına göre kullanılan bakım yağlarının, farklı yağlar kullanarak inceltilmesi gerekebilir.
Alerjik reaksiyonlar, hassas cilde sahip olanlar veya uçucu yağa alerjisi olanların dikkat etmesi gerekir.
Cilt tahrişi belirtileri şunları içerir:
- Kontakt dermatit.
- Yanma, rahatsızlık veya ağrılı karıncalanma.
- Etkilenen bölgede kızarıklık.
- Alerjik reaksiyon belirtileri şunları içerir:
- Şiddetli kaşıntı ve döküntü.
- Nefes almada zorluk.
- Dilin şişmesi veya boğazın daralması.
Sadece yetişkinler saç sağlığı için doğal yağlar kullanmalıdır. Esansiyel yağların çocuğunuza fayda sağlayabileceğini düşünüyorsanız, önce çocuk doktorlarından güvenli olduğundan emin olmalarını isteyin.
Saç derinize bakım yapmadan önce ufak bir parça kullanarak test edin ve olası bir sağlık probleminiz varsa doktorunuza danışın.