Sülfatsız Şampuanlar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Saç tipiniz için en iyi şampuanı seçmek söz konusu olduğunda, sülfatsız kelimesi son zamanlarda çok konuşuldu. İster en sevdiğiniz mağazadaki şampuan koridoruna göz atıyor olun, ister salonda ürünlere göz atıyor olun, her yerde “sülfatsız” kelimesini görmek çok zor olabilir. Endişelenmeyin, sülfat içerik trendini aydınlatmak için buradayız. Gerçek şu ki, sülfatsız olmak, saç bakım rutininiz için bir değiştirici olabilir, özellikle de boyanmış saçlarınız varsa, sülfatlar saç rengine zarar verebilir. Sülfat içermeyen şampuan hakkında bilmeniz gereken her şeyi incelemek için okumaya devam edin ve saç tipiniz için en iyi sülfatsız şampuanı keşfedin.

Sülfat Nedir?

Özetle, sülfatlar (sodyum lauril sülfatlar gibi) şampuanlarda bulunan ve saçınızda köpük oluşturmaya yardımcı olan maddelerdir. Daha derin bir seviyede, sülfatlar yüzey aktif maddelerdir, bu da kir moleküllerini çektikleri ve birikmeleri anlamına gelen süslü bir terimdir. Su bu sülfatları yıkadığında saçı temiz bırakır. Harika, değil mi? Sorun şu ki, sülfatların kiri çekme yeteneği onları temizlik için ideal hale getirse de, bazen çok güçlü olabilir ve saçınıza bulaşabilir. Bunun nedeni, sülfatlar saçınızda birikirken saç rengini ve yağları da çıkarır.

sülfatsız şampuan

Sülfatsız Şampuan

Sülfat içermeyen şampuana geçiş yapmak biraz korkutucu ve endişe verici olabilir. Sülfat içermeyen ürünlerin ortalama sülfat dolu şampuanınız kadar köpürmediğini fark edebilirsiniz, ancak bu saçınızı temizlemedikleri anlamına gelmez. Aksine, işlem sırasında saçınıza zarar vermeden o temiz hissi yine de puanlayabilirsiniz. Hepsi alternatif temizleyiciler kullanılarak ortaya çıkıyor.

Pureology sülfat içermeyen şampuan formüllerinin devreye girdiği ve saç rengini koruduğu yer burasıdır. İçindekiler serimizde sert, temizleyici köpük yapıcı maddeler kullanmak yerine şampuanlarımız hindistan cevizi, mısır ve şeker gibi meyve ve sebze bazlı temizleyiciler içerir. Bu bileşenler sülfat içermeyen şampuanlarımızı oluşturur ve saçlarındaki yağları soymadan veya saç renginin solmasına neden olmadan köpük oluşturur.

Sülfat içermeyen şampuanlarımızın bir başka faydası da ilave sodyum klorür olmadan formüle edilmeleridir. Bu, tipik olarak bir dizi saç ürününde bulunan bir tuz türüdür ve yeterince kullanılırsa, saçı kurutabilir ve saç renginin canlılığında kayba neden olabilir.

Sülfat İçermeyen Şampuanların Faydaları

  • Saç derisi tahrişini ve iltihaplanmayı azaltarak daha az kaşıntılı hale getirir.
  • Saç köklerinizde bulunan doğal yağların korunmasına yardımcı olarak saçınızın pürüzsüz ve parlak kalmasına yardımcı olur.
  • Renkli saçlara sahipseniz, sülfat içermeyen şampuanlar, normal şampuanlara kıyasla boya pigmentlerini korumaya ve rengi daha uzun süre bozulmadan tutmaya yardımcı olur.
  • Saçınızdaki nemi tutarak daha az kuru ve kıvırcık olmasını sağlar.

Sülfat İçermeyen Şampuana Nasıl Geçilir?

Saç bakımınızda sülfat kullanıyorsanız, sülfat içermeyen bir şampuana geçme zamanının geldiğine dair birkaç belirti olabilir. Saç derinizde gerginlik hissediyorsanız, saçınızın donuk göründüğünü hissediyorsanız veya saçınızın normalden daha kuru olduğunu düşünüyorsanız, sülfat içermeyen bir formül nesneleri doğru yönde hareket ettirmeye yardımcı olabilir.

Sülfatsız Şampuan Kullanmalıyım?

Şimdi bu sorunun kesin bir cevabı yok, çünkü bu tamamen saç tipinize bağlı. Bununla birlikte, saçınıza en iyi şekilde bakmak için sülfat ve paraben içermeyen şampuan kullanmaya başlamanız iyi bir fikirdir. Özellikle boyalı saçları veya kuru saçları olan kişiler, saçlarının aşırı kuru hissetmesini önleyeceği için sülfat içermeyen bir şampuan kullanmaktan yararlanabilirler.

Normal şampuanınızdan geçiş yapmayı düşünüyorsanız, sülfat içermeyen şampuanlar hakkında bilmeniz gereken tek şey budur. Ayrıca, herhangi bir şeye karar vermeden önce, kozmetik cerrahınıza veya bir dermatoloğa danışmanız tavsiye edilir, çünkü bilmeniz gereken bazı şeyler olabilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap