Nefes Meditasyonu Nedir, Nasıl Yapılır?

Solunum, meditasyonda bedeni tamamen gevşetmek ve net bir zihin durumu elde etmek için bir yöntem olarak kullanılır. Nefes almak gibi bu kadar güçlü bir aracın, kendimizi düzenleyebileceğimiz ve kontrol edebileceğimiz bir şey olduğu için son derece şanslıyız. Nefes meditasyonu tekniklerini uygulamak size sadece faydalı yaşam araçları sağlamakla kalmaz, aynı zamanda nefes meditasyonu yolculuğunuz için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Paylaştığımız teknikler basit ve öğrenmesi kolay. Bazıları sakinlik ve iç huzur getirirken, diğerleri zihinsel farkındalığınızı ve yaşamsal enerjinizi harekete geçirmek için kullanılabilir.

Abdominal Solunum

Karın nefesi tüm vücudunuzu yavaşlatır; Kalp atış hızınız ve kan basıncınız, aldığınız her kontrollü derin nefesle düşer. Bu tekniğin amacı nefes alırken göğsünüze değil diyaframa odaklanmasıdır. Başlamak için bir elinizi göğsünüze, diğer elinizi göğsünüze koyun. Diyaframınızın ciğerlerinizde gerilme oluşturmaya yetecek kadar hava ile şişmesine yetecek kadar burnunuzdan nefes alın. Sonra yavaşça nefes verin. Her nefesin derin ve sabit olduğundan emin olun. Bu tekniği on dakika boyunca dakikada yedi ila on nefesle tekrarlayın.

nefes meditasyonu

Burun Deliği Solunumu

Bu teknik, sakinlik ve denge getirirken beyninizin her iki tarafını da uyumlayacaktır. Başlamak için rahat bir meditatif pozda oturun; bu, sizin için en rahat olan yerde; bir sandalye veya bir kanepe olabilir.

Şimdi sağ burun deliğinizi baş parmağınızla veya sağ elinize parmaklarınızdan biri ile aşağı doğru tutun. Sol burun deliğinizden derin nefes alın. Enhalasyonun zirvesindeyken, sağ burun deliğinizi bırakın ve solu örtün. Ardından sağ burun deliğinden nefes verin. Sakin ve odaklanmış hissedene kadar kadar devam edin.

Bu yöntem beyninizi derinlemesine etkilediğinden, yatmadan önce bu tekniği uygulamamalısınız. Bunun yerine, büyük bir sunum ya da zor bir iş görüşmesi için hazırlanmanız gerekiyorsa ya da herhangi bir gergin durumdaysanız, kendinizi sakinleştirmek için birkaç dakika alternatif burun deliği nefes alıştırması yapın. Bunu yapmak zihninizi sakinleştirmeye yardımcı olur. Böylece sinirler için endişelenmenize gerek kalmadan kendinizi mümkün olan en sakin noktaya taşıyabilirsiniz! Sadece sakinlik ve denge deneyimlemekle kalmayacak, aynı zamanda odağı yüksek ve enerji dolu hissedeceksiniz.

Rahatlatıcı Nefes (“4-7-8” nefesi)

Bu teknik, vücudu ve sinir sistemini tamamen rahatlatmak için kullanılır. Pek çok farklı senaryoda işinize yarayacaktır. Gerginlik hissettiğinizde, üzücü bir şey olduğunda veya sadece uyumadan önce rahatlamaya yardımcı olmak için kullanabilirsiniz.

Bu tekniğe başlamadan önce, sırtınız olabildiğince dik ve rahat şekilde oturduğunuzdan emin olun. Dilinizin ucunu üst ön dişlerinizin arkasına, dişeti çıkıntısıyla karşılaştıkları yere yerleştirin. Teknik süresince dilinizi burada tutmanız gerekecektir. Tamamen nefes vererek başlayın. Genellikle, dilinizin yerleştirildiği yer nedeniyle, bu doğal bir “vızıltı” sesi çıkarır. Dört saniye sessizce nefes alın. Bir kez ulaştığınızda, nefesini yedi saniye boyunca burada tutun ve ardından sekiz saniye boyunca tamamen nefes verin. Tam bir nefes. Bu tekniği her uyguladığınızda dört veya beş kez tam nefes almayı hedeflemelisiniz.

nefes meditasyonu

Uyarıcı Nefes

Uyarıcı nefes, duyularınızı canlandırmak ve zihninizi keskinleştirmek için kullanılır. İyi uygulanırsa, hayat enerjinizi yükseltir ve artan bir uyanıklık seviyesi hissedersiniz.

Başlamak için rahatça oturun. Bu teknik için belirli bir pozisyonda olmanıza veya özellikle herhangi bir yere oturmanıza gerek yoktur. Burnunuzdan hızla nefes alın ve nefes verin. Ağzınızı kapalı ve olabildiğince rahat tutmaya çalışın. Nefes alıp verme sürelerinizi eşit, ancak mümkün olduğunca kısaltmayı hedefleyin. Yeni başlayanlar için, bu tekniği en fazla on beş saniye boyunca uygulayarak başlamalısınız. Daha rahat hale geldikçe, tam bir dakikaya ulaşana kadar bu süreyi her seferinde beş saniye artırabilirsiniz.

Alternatif olarak burun deliğinden nefes alma gibi, bu teknik de zihninizle derin bir düzeyde bağlantı kurar ve siz uyumadan önce kullanılmamalıdır. Bir dahaki sefere, kafeine ulaşmak yerine bir enerji desteğine ihtiyaç duyduğunuzu hissederseniz, bu tekniği deneyin ve sonrasında ne kadar canlandığınızı görün!

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap