Süresi Dolan Gıdalarla Yapabileceğiniz 5 Dahi Kullanım

Bu yazımızda süresi dolmuş yiyecekleri iyi bir şekilde kullanmak için bazı yararlı ipuçlarından bahsedeceğiz. Bir kişi ambalajlı ürünleri dışarıdan alırken ilk olarak son kullanma tarihine bakar. Evinizde bulunan ürünlerin son kullanma tarihine bakıp süresi dolan ürünleri direk çöpe atarsınız. Tabi ki süresi dolan ürünler yenmemelidir. Bunun yerine, son kullanma tarihi geçen fakat çürümemiş ürünleri farklı şekillerde kullanabileceğinizi de unutmayın.

Öyleyse, bir yiyeceğin eski ama hala kullanılabilir durumdan, çürümüş duruma geçtiğini nasıl anlarsınız? Görme ve koku alma duyularınıza güvenin. Renk veya doku önemli ölçüde değiştiyse ve kötü kokuyorsa ürünü kesinlikle atın. Şimdi sadece son kullanma tarihi geçmiş bu ürünleri nasıl kullanabileceğinizden bahsedelim.

Mayonez

Çelik Aletlere

Paslanmaz çelik aletlerinizi parlatmak için eski mayonez kullanabilirsiniz. Mayonezdeki yağ içeriği paslanmaz çeliğinizi gerçekten parlatacaktır. Ayrıca çelikte bulunan leke ve parmak izlerinden bile eser kalmayacaktır.

Cansız Ev Bitkileri

Evinizde cansız bitkileriniz varsa, onlara temiz bir bez ve biraz mayonezle yardımıyla yepyeni bir parlaklık verebilirsiniz. Önce yaprakların tozunu alın, ardından bezinize küçük bir miktar mayonez koyun. Sonra yaprakları güzelce parlatın.

Etiket Kalıntısını Çıkarın

Eski kapları yeni ve faydalı şekillerde yeniden kullanmayı seviyorsanız, üzerinde bulunan etiketleri mayonezle çıkarabilirsiniz. Etiketi kalın bir mayonez tabakasıyla kapatın. Mayonezdeki yağın yapıştırıcıyı çözmeye başlaması için 10 dakika bekletin. Yapıştırıcı yeterince çözündüğünde, etiketi çıkarmak için süngerle ovalayın.

Yoğurt

Eksfoliye edici bir yüz maskesi yapmak için yoğurdu kullanabilirsiniz. Yoğurt, daha parlak cildi ortaya çıkarmak için ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine yardımcı olan laktik asit ile doludur. Küçük bir kapta 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı balı karıştırın. Karışımı yüzünüze eşit bir tabaka halinde uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Ekmek

Bayat ekmeğin yenmesi pek hoş değildir, ancak evde kolayca yapabileceğiniz harika ekmek kırıntılarına dönüştürebilirsiniz. Kolay ev yapımı ekmek kırıntıları için blender veya mutfak robotunuzda birkaç parça bayat ekmeği öğütün. Biraz tuz, karabiber veya en sevdiğiniz çeşniyi ekleyin. Ve köftelerinizi hazırlarken harç olarak kullanın.

Öğütülmüş Kahve

Eğer öğütülmüş kahveniz bayatlamışsa, yüz peelingi olarak iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. Kahve antioksidanlarla doludur ve sıkılaştırıcı bir etkiye sahiptir. Cildinizi beslemeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olabilir. Bayat öğütülmüş kahvenizi yeterince sütle karıştırarak macun haline getirin. Bu macunu bir dakika kadar cildinize sürün. Ardından karışımı 20 dakika bekletin ve durulayın.

Yumurtalar

Bitkilerini Güçlendirmek

Elinizde biraz eski yumurta varsa kabukları saklayın. Yumurta kabukları bahçeniz için harikadır çünkü kalsiyum ve diğer mineraller bakımından zengindirler. Onları küçük parçalara ayırın  veya toz hale getirin. Ve bitkilerinizin toprağına serpin.

Çamaşır Beyazlatıcı

Evinizde bulunan file torbaya birkaç yumurta kabuğu koyup çamaşırlarınızla birlikte yıkayın. Böylece beyaz çamaşırlarınızda oluşan gri tonun kaybolacaktır.

Avokado

Evde bulunan avokadonuz çok uzun süre olgunlaşmadıysa saçınız için harika bir nemlendirici bakım olarak kullanabilirsiniz. Avokadoyu bir kasede parçalayın, ardından ezilmiş avokadoyu ıslak veya kuru saça uygulayın. Yaklaşık 45 dakika beklettikten sonra normal şampuanınız ve saç kreminizle yıkayın. Saçınız ipeksi pürüzsüz ve nemli görünecektir.

Solmuş Otlar ve Sebzeler

Buzdolabınızda beklettiğiniz solmuş otlar veya sebzeler var mı? Onları çöpe atmayın. Bunları küçük parçalar haline kesip dondurucunuzda saklayın. Ve sonra ev yapımı tavuk suyu veya sebze çorbalarında kullanabilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap