Mutlaka Denemeniz Gereken 3 Vegan Mantar Yemeği Tarifi!

Vegan mantar yemeği

Hint Usulu 3 Vegan Mantar Yemeği Tarifi!

Vegan olmak oldukça zor bir karardır. Eğer siz de yakın zamanda bu tercihi yaptıysanız, bunun çok fazla öz kontrol ve gıda bilinci gerektirdiğini kabul bilirsiniz. Vegan olmayan yiyeceklerin tadının hafızası, genellikle etli bir yemek yeme dürtüsünü tetikleyebilir. Eğer sizde de durum buysa, bu yazımızla daha doğrusu bu yazımızdaki tariflerimiz sizi rahatlatabilir. Bugün sizinle tamamen vegan içerikli harika ve lezzetli vegan tarifleri paylaşacağım! Yazımızın başlığından da anlayacağınız gibi bugün denemeniz gereken 3 vegan mantar yemeğinin tarifini vereceğiz. 

Mantardan alacağınız besin takviyelerinin yanı sıra, bu mantar tarifleri size tıbbi faydalar da sağlayacaktır. Dilerseniz daha fazla size merak uyandırmadan, bugün hemen yapmaya başlayabileceğiniz nefis vegan mantar yemeği tariflerimize bir göz atalım…

1. İpeksi Mantar Çorbası Tarifi

Vegan mantar yemeği tarifi.Kremsi ve ipeksi vegan mantar yemeği görseli.İpeksi mantar çorbası tarifi ve ğişirme teknikleri

Bu kremsi ve ipeksi bir dokuya sahip çok kolay bir mantar çorbası tarifidir. Bu tarifin en güzel yanı, bu muhteşem tarifin tadını çıkarmak için çok fazla zamana veya çabaya ihtiyacınızın olmamasıdır. Ayrıca mantarların sayesinde oldukça da doyurucu bir tariftir.

Genellikle, bunun gibi püre çorbaların çoğu süt veya krema ile yapılır ama bu tarifte ayçiçeği tohumu kullanacağız. Ayçiçeği tohumu, mantar ile mükemmel bir şekilde giden benzersiz bir lezzet ve tat verir. Bu tarifi denedikten sonra eskiden içtiğiniz tüm mantar çorbası tariflerini çöpe atabilirsiniz…

Pişirme Süresi: 20 dakika

Porsiyon: 4-5 kişi

Malzemeler:

  • 5 bardak su
  • 2 veya 3 yemek kaşığı yağ
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 500 g taze mantar (daha sonra garnitür için tavada kızartmak için birkaç mantar bırakabilirsiniz)
  • 1 veya 2 çay kaşığı tuz
  • ¾ bardak ham Ayçekirdeği 
  • 2 büyük patatesten patates küpleri
  • Bir tutam kurutulmuş kekik
  • 2 veya 3 yemek kaşığı besin Mayası

Talimatlar:

  • Suyu kaynatın.
  • Bir tava alın ve bir süre ısıtın (kalın dipli herhangi bir tencere işe yarayacaktır).
  • Biraz yağ ekleyin ve bir süre sonra doğranmış soğan ekleyin. Birkaç dakika pişirin.
  • Sonra biraz kıyılmış sarımsak ekleyin ve 1 dakika pişirin.
  • Tuzla birlikte dilimlenmiş mantarları tavaya dökün. 1 dakika daha pişirin.
  • Tavaya patates küplerini, ayçiçeği çekirdeğini, kekik ve kaynar suyu ekleyin. Tencereyi bir kapakla örtün ve karışımı 15 dakika kaynatın.
  • Bu zamana kadar patates küpleri iyi kaynatılmalıdır. Lezzetini tadın ve zevkinize göre biraz besleyici maya ekleyin.
  • Çorbayı 2 dakika kısık ateşte pişirin ve karıştırın.
  • Ayçiçeği tohumlarını alın ve kızartın.
  • Tüm mantar parçalarını tavada kızartın.
  • Lezzetli ipeksi mantar çorbanız artık hazır. Kavrulmuş ayçiçeği tohumu ve kızarmış mantar ile servis yapabilirsiniz.

2. Reishi Vegan Mantar Suyu Çorbası Tarifi

Vegan mantar yemeği tarifi. Reishi ve shiitake vegan mantar yemeği tarifi
Vegan mantar yemeği tarifi. Reishi ve shiitake vegan mantar yemeği tarifi

Reishi ve Shiitake mantarlarının sadece tıbbi özellikleri için alındığını ve bir gıda kaynağı olarak korkunç tadı olduğunu düşünüyorsanız eğer bu reishi mantarı vegan suyu sizi çok şaşırtacak. Acı tadı olan ancak birçok sağlık yararı olan reishi mantarı, yaptığınız yemekleri daha lezzetli bir yemeğe dönüşebilir.

Pişirme Süresi: 30 dakika

Porsiyon Boyutu: 4 kişi

Malzemeler:

  • Uzunlamasına dilimlenmiş taze zencefil
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çubuk tarçın
  • 2 adet yıldız anason
  • 2 adet kurutulmuş shiitake mantarı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı reishi mantar tozu
  • İnce pirinç eriştesi
  • 2 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı
  • 6 küçük Çin lahanası
  • Tuz

Garnitür için:

  • Soyulmuş ve julien dilimlenmiş taze zencefil
  • İnce dilimlenmiş biber
  • İnce dilimlenmiş yeşil soğan
  • Hoisin Sos
  • 4 dilim misket limonu

Talimatlar:

  • Büyük bir tava alın ve dilimlenmiş sarımsak ve zencefili orta ateşte pişirin. İyice karıştırın. Sarımsak ve zencefil karardığında, tarçın çubuğunu ve yıldız anason parçalarını ekleyin. Güzel kokusu ortaya çıkana kadar birkaç dakika daha karıştırın.
  • Soya sosu, reishi mantar tozu ve kurutulmuş shiitakeları ekleyin. Kaynayana kadar pişirin sonra ısıyı azaltıp tavayı kısmen kapatın. Reishi mantar tozu çözülene kadar 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Suyu başka bir tencereye dökün ve aromasını çıkardıktan sonra hafif ateşte sıcak tutun.
  • Pirinç eriştelerini tuzlu kaynar su dolu bir tencerede pişirin. Erişteleri pişirdikten sonra durulayın ve soğuk su altında boşaltın. Daha sonra kurutun.
  • Tavayı alın ve bir çay kaşığı yağ dökün. Dilimlenmiş çin lahanalarının parçalarını tavaya ekleyin ve tuzla baharatlayın. Ardından hafifçe kararana kadar orta ateşte 5 dakika pişirin.
  • Reishi mantarı vegan suyu servise hazır.

3. Hint Usulü Vegan Mantar Kızartma Tarifi

Vegan mantar yemeği tarifi.Hint usulu kajulu mantar kızartması tarifi
Vegan mantar yemeği tarifi.Hint usulu kajulu mantar kızartması tarifi

Bu tarif, Hintlilerin oldukça sevdiği ve önerdikleri bir başka kolay mantar yemeği tarifi. Bu vegan mantar tarifi diğer tariflerimize göre biraz daha baharatlı bir tarif.

Pişirme Süresi: 20 dakika

Malzemeler:

  • 1¼ bardak dilimlenmiş beyaz düğme mantarları
  • ¼ fincan kaju fıstığı veya yeşil bezelye
  • Bir fincan ince doğranmış soğan
  • 1 bardak ince doğranmış domates
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • 1-2 dal köri yaprağı 
  • ¼ çay kaşığı hardal
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 2 ila 3 yemek kaşığı yağ
  • ¾ çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 tutam zerdeçal
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu 

Talimatlar:

  • Kajuyu 15 dakika bekletin veya yeşil bezelye seçtiyseniz bezelyeleri yıkayın ve boşaltın.
  • Kalın bir tavada yağı kısık ateşte ısıtın. Kimyon, hardal, zencefil ve sarımsak ezmesini ekleyin ve 2 dakika kızartın.
  • Ardından tavaya soğan ekleyin ve kahverengi bir doku elde edene kadar eşit olarak kızartın. Şimdi domates, biber tozu, zerdeçal ve köri yapraklarını ekleyin. Nemini alıncaya kadar soteleyin.
  • Dilimlenmiş mantarları yıkayın ve çabuk tahliye edin, böylece hantal veya yumuşak olmazlar.
  • Kıyılmış mantara, kaju veya yeşil bezelyeyi tuz ile ekleyin. Orta ateşte 2 dakika pişirin.
  • Mantar aromasını almaya başladıktan sonra, ısıyı ortadan düşüğe getirin. Tavayı kapatın ve birkaç dakika pişirin. Mantarlar çok hızlı kurumaya meyilli olduğu için fazla pişirmeyin. Farklı bir lezzet elde etmek istiyorsanız limon suyu ekleyin.
  • Artık yemeğiniz hazır, afiyet olsun…

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap