Kaş dökülmesi – Kaş dökülmesi Tedavisi – Kaş Bakımı Nasıl Yapılır

Kaş dökülmesi

Kaş Dökülmesine Neden Olan Etkenler

Saçlar gibi, kaşlar da incelebilir veya büyümesi durabilir. Çeşitli nedenlerden dolayı kaş dökülmesi yaşanabilir. Bu yazımızda kaş dökülmesinin temel nedenleri ve tedavileri hakkında bilgi edinebilir, kaşlarınıza doğal yollarla bakım yaparak sağlıklı ve gür kaşlara sahip olabilirsiniz.

Kaş Dökülmesi Sebepleri;

Kaşlarda incelme meydana geliyorsa, enfeksiyon, cilt problemleri, hormonal değişiklikler veya aşırı değişken bir bağışıklık sistemi kaş dökülmesine neden olabilir. Beslenme yetersizlikleri, fiziksel hastalıklar veya duygusal stres bozuklukları da kaş dökülmesine neden olabilir.

NOT: Ciddi derece kaş dökülmesi problemi yaşıyorsanız doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyiniz.

Yanlış Beslenme ve Vitamin eksiklikleri

İnsan vücudu, (karbonhidratlar, proteinler, yağlar), amino ve yağ asitleri, vitaminler ve mineraller de dâhil olmak üzere besin değerleri yüksek enerji kaynaklarına ihtiyaç duyar. Saçların ve kaşların büyümesi için vücudumuz bu unsurlara ihtiyacı vardır. Bu değerlerin herhangi birinde bir eksiklik varsa saç veya kaş dökülmesi meydana gelebilir.

A vitamini veya çinko eksikliği hücresel gelişimi ve yenilenmesini yavaşlatabilir.

Saç ve kaş dökülmesini etkileyebilecek diğer daha spesifik eksiklikler şunlardır:

  • Biotin Güvenilen Kaynak (B-7 vitamini)
  • C vitamini (kollajen gelişimi)
  • Demir
  • E vitamini, B-12 ve D vitaminleri
  • Sistein
  • Omega-3 yağlı asitler

Egzama (atopik dermatit)

Egzama ciltte kaşıntı, kızarıklık, sızıntı ve tahrişe neden olan bir iltihaplanma hastalığıdır.

Aşırı derece düşük bağışıklık sistemi, yanlış beslenme ve stres bozuklukları egzamayı azdırabilir. Egzamanın oluşturduğu iltihaplanma ve kaşıntı sonucu oluşacak yaralanmalar saç hücrelerine zarar verebilir. Oluşan travma sonucu kaş gelişimi yavaşlayabilir ve hem kaşlarda hem de saçlarda dökülmeler meydana gelebilir.

Sedef Hastalığı

Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin hızlı çoğalmasına, kırmızı, kalın, pullu ve ağrılı lekelerin oluşmasına, saç köklerinin tıkanmasına ve büyümenin durmasına neden olan bir otoimmün bozukluktur.

Sedef hastalığı, cilt hücrelerinin yenilenmesinin durma noktasına yakın yavaşlaması sonucu kırmızı deri, pullanma ve ağrılı lekelerin oluşmasına yol açabilir. Saç köklerinin tıkanmasına ve saçların büyümesinin durmasına yol açan bir bozukluk olarak tarif edilebilir.

Alerjik Kontakt Dermatite (Zararlı kimyasal madde içeren ürünler)

Kontakt dermatite, bir alerjen veya kimyasal tahriş edici bir maddenin teması sonucu meydana gelebilir. Kaşıntı veya yanma hissi yaşayabilirsiniz. Bu kimyasal bileşenler kaşlarınız ve saç çevreniz ile temas etmesi durumda kaş ve saç kaybı yaşayabilirsiniz.

 

Seboreik Dermatit (Mantar)

Mantar (Seboreik dermatit) genellikle çok sık rastlanan bir durumdur. Bilim insanları bunun bir mantardan veya ciltteki aşırı yağ üretiminden kaynaklandığına inanıyorlar. Seboreik dermatit, saçlarda olduğu gibi kaşlarda dakepeklere yol açtığı gözlenmiştir.

Saçkıran (Tinea capitis )

Saçkıran olarak bilinen tinea capitis de bir mantar hastalığıdır. Sızıntı ve kabarcıklarla birlikte kırmızı, kaşıntılı, kabarık, halka benzeri yaralar üretir. Bu yaralar saçlarda ve kaşların üzerinde göründüğünde, saç ve kaşlar genellikle dökülür ve kel bir yama izi bırakır.

 

Tiroid Hastalıkları

Tiroid hastalığı, kaş kılı kaybının yaygın nedenlerindendir. Tiroid bezi metabolizmayı düzenleyen hormonlar üretir.

Bu bez çok fazla veya çok az hormon ürettiğinde, vücudunuz dengesi bozulabilir ve normal süreci bozar. Buna saç büyümesi de dâhildir.

Hipotiroidizm yorgunluğa, kilo alımına ve beyin şişine neden olabilirken, hipertiroidizmli kişilerde genellikle kalp çarpıntısı, şişkin gözler ve kilo kaybı gözlenir.

 

Cüzzam (Hansen) Hastalığı

Hansen hastalığına (cüzzam) bakteriler neden olur ve cildin her yerinde yaralar oluşmasına neden olur.

Lepromatous cüzzam, vücudun her yerinde lezyonlar ve saç dökülmesi, uyuşma ve uzuv zayıflığını içerir.

Stres ve Kaygı

Aşırı stres ve kaygı, saç köklerine daha az oksijen iletilmesine neden olur. Dalgalanan hormon seviyeleri yüzünden daha az oksijen alan saç ve kaş kökleri yeteri kadar beslenemez ve dökülmeye başlayabilirler.

Hamilelik ve Doğum

Hamilelik ve doğum, hormonlarınızı ve vücudunuzun biyokimyasının değişmesine yol açabilir. Bu ani dalgalanmalar saç büyüme süreçlerinizi düzensizleştirebilir ve saç dökülmesine neden olabilir.

Yaşlanma

Kadınlarda östrojen ve erkeklerde testosteron seviyesi azaldıkça hem erkekler hem de kadınların kırklı yaşlarında saç dökülmesi meydana gelebilir.

Kalıcı Makyaj veya Kimyasal Makyaj Ürünleri

Kaşlarınızın aşırı işlem görmesi küçük travma yaratır ve sonunda kaş bu noktada büyümeyi durdurabilir. Kimyasal makyaj, uzun süre kullanıldığında benzer hasara neden olabilir.

Kaş Dökülmesi Tedavisi

Bu yazıdaki tüm bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Kaş ve saç dökülmesi yaşıyorsanız, Doktorunuz ile beraber en uygun tedaviyi seçebilirsiniz.

Bu yazımıza da mutlaka göz atın.

DOĞAL SAÇ UZATAN BAKIM YAĞLARI : SAÇ BAKIMINDA MUCİZELER YARATAN 9 DOĞAL  SAÇ BAKIM YAĞI

 

 

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap