Soğuk Algınlığı ve Doğal İlaçlar

Doğal Soğuk Algınlığı Tedavisi

Soğuk havalar yüzünü gösterince hastalıklar da beraberinde geliyor. Soğuk algınlıkları kaçınılmaz oluyor. Siz de bu dertten mustaripseniz ve ilaç kullanmak istemiyorsanız, bazı besinler bu konuda size yardımcı olabilir.

C Vitamini Soğuk Algınlığına Karşı İdeal İlaç

Soğuk algınlığı dendiğinde akla ilk olarak C vitamininden zengin besinler yemek geliyor. “Bu besinler hangileri?” derseniz, hemen sıralayalım.

Portakal, mandalina, greyfurt kışın olmazsa olmazınız haline gelmedi. Özellikle de soğuk aldıysanız mutlaka bu besinleri tüketmelisiniz. Onun haricinde havuç, pancar, kereviz, turp, ıspanak, pırasa, lahana, pazı gibi sebzeler de direncinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Soğuk Algınlığına C Vitamini
C Vitamini Soğuk Algınlığına Karşı İdeal İlaç

Soğuk Algınlığına Karşı Su

Yazın sıcaklarından dolayı vücut çok su kaybeder, dolayısıyla su içme isteği artar. Fakat kışın çoğu kişinin aklına su içmek gelmez. Bu yapılan en büyük hatadır. Çünkü vücudu susuz bırakmak, direncin düşmesini de tetikler. Bu yüzden soğuk algınlığı durumunda bol su içerek direncinizi artırmalısınız. İyileştiğinizde de bu alışkanlığınızı devam ettirmeli, günde ortalama 2 litre suyunuzu içmelisiniz.

Soğuk Algınlığına Karşı Bitki Çayları

“Çay ve kahve olmadan asla” diyenlerdenseniz, hasta olduğunuz süre boyunca bu ikiliye biraz ara vermelisiniz. Çünkü soğuk algınlığına en iyi gelen içecekler, bitki çaylarıdır. Çay ve kahve yerine C vitamini yönünden zengin olan ıhlamur, kuşburnu, nane limon, ada çayı gibi içecekleri tercih etmelisiniz.

Doğal Antibiyotikler ve Soğuk Algınlığı

Soğan ve sarımsak ikilisi halk arasında “doğal antibiyotik” olarak bilinmektedir. Bağışıklığı güçlendiren bu iki besini hastayken mutlaka tüketmelisiniz. Çiğ olarak yemeniz besin değeri açısından daha faydalı olacaktır. Rutin beslenmenizde de soğan ve sarımsağa mutlaka öğünlerinizde yer vermelisiniz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler Yiyin

Brokoli, ıspanak, semizotu, roka ve pırasa gibi yeşil yapraklı sebzeler yiyin. Bu sebzelerin vitamin ve mineralden zengin yapıları, sizi daha çabuk iyileştirecektir.

Çinkodan Zengin Beslenin

Vücudu ayakta tutan elementlerden biri de çinkodur. Çinko içeren besinleri de yiyeceklerinizin arasına dahil etmelisiniz. Bunlar neler mi? Kırmızı ve beyaz etler… Menüde mutlaka ete de yer verin.

Soğuk Algınlığında Mutlaka Çorba İçin

Soğuk algınlığı sebebiyle iştahınız yoksa eğer, çorba içmeyi deneyin. Özellikle de tavuk suyuna çorba, içerisindeki antioksidan sayesinde sizi kısa sürede rahatlatacaktır.

Çorba ve Soğuk Algınlığında
Soğuk Algınlığında Mutlaka Çorba İçin

Baharat Kullanın

Yemeklerinizde bol baharat kullanın. Pul biber, karabiber, zencefil, zerdeçal gibi baharatlar bağışıklığınızı güçlendirmenize yardımcı olacaktır.

Bal ve Limon İkilisi

Limon mikropları öldürürken bal da boğaz tahrişlerinin onarılmasına yardımcı olur. Bu ikiliyi ister ılık suda karıştırıp içebilir ister bir tatlı kaşığına koyarak yiyebilirsiniz. Bu karışım sizin daha hızlı ayaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Stresten Uzak Durun

Sadece zararlı yiyecekler değil, stres de vücudun en büyük düşmanlarındandır. Soğuk algınlığı döneminde de aldığınız faydalı besinler kadar stresten uzak durmanız da büyük önem taşıyor. Bu yüzden ruhunuzu da beslemenin yollarını bulmalısınız. Mutlu olacağınız şeyleri yapmalı, keyif aldığınız kişilerle sohbet etmelisiniz. Motivasyonunuzu yüksek tutarak rahatsızlığınıza daha hızlı son verebilirsiniz.  

Tarçın Vücut Dostu

Boğaz kuruluğunun en büyük dostu tarçındır. Bitki çayınıza ilave edeceğiniz bir çay kaşığı tarçın, boğazlarınızı yumuşatacaktır ve soğuk algınlığında size faydası olacaktır. Aynı zamanda tatlı isteğini de önleyen bu baharat sizin sağlıklı beslenmenize de yardımcı olacaktır.

Dinlenme ve Soğuk Algınlığı
Soğuk Algınlığında Dinlenme
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap