Ezogelin çorbası Türk mutfağına özgü ve buram buram Anadolu kokan bir tarif. Ana yemek olarak ne seçerseniz seçin ezogelin çorbası mutlaka yanına yakışacaktır!
Ezogelin çorbası tarifi; yüksek oranda bereket içerir. Besleyicidir, lezzetlidir, pratiktir. Tüm bunların yanı sıra mercimek çorbası ile olan amansız rekabetiyle, bütün kebapçıların olmazsa olmaz çorbası olma özelliğini taşır.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı
- kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 tatlı kaşığı
bulgur - 1 adet
kuru soğan - 1 tatlı kaşığı
biber salçası - 1 yemek kaşığı
tereyağı - 6 su bardağı
sıcak su - 1 tatlı kaşığı
nane - 1 tatlı kaşığı tuz
Servisi için:
1/2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
Pişirme Önerisi
Taneli bir çorba içmek istemiyorsanız çorbayı blender’dan geçirdikten sonra da servis edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu tencereye aktarın.
Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Naneyi ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğanlı sosu ocaktan alın.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan soğan ve salçalı karışımı ekledikten sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.