Güneş Kremi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yaz aylarında cildinizi güneşten korumak, sadece güneş yanığından kaçınmak için değil, aynı zamanda erken yaşlanmayı ve cilt kanserini önlemek için de önemlidir. Güneş kremi tüm bunları önlemek için en iyi araçlardan biri olsa da, bir mağazadan birini seçmek çok zor ve kafa karıştırıcı olabilir. Çeşitli SPF seviyeleri arasından seçim yapabileceğiniz çok farklı türler vardır. Güneş kremi seçimi ve tam koruma için en iyi nasıl uygulanacağı konusunda bazı ipuçları sunar.

güneş kremi

SPF 30 Ve Geniş Spektrumlu Güneş Kremi Arayın

Genel olarak biz dermatologlar, 30 güneş koruma faktörüne (SPF) sahip geniş spektrumlu güneş kremleri öneriyor. Bir güneş koruyucu şişede gördüğünüz SPF numaraları, güneşten gelen ultraviyole B (UVB) ışınlarından korumaya işaret ediyor. UVB ışınları, güneş yanıklarına neden olan güneşten gelen zararlı ışınlardır. Ancak kendinizi ultraviyole A (UVA) ışınlarından da korumanız gerekir.

UVA ışınları genellikle güvenli ışınlar veya bronzlaşma ışınları olarak adlandırılır, ancak her iki tür ultraviyole ışığa karşı korunmak önemlidir çünkü her ikisi de cilde zarar verir. UVA ışınları cilde UVB ışınlarından daha derin nüfuz eder ve UVB kadar zarar verebilir. Bu nedenle, güneş koruyucunuzun geniş spektrumlu olduğundan emin olmak istersiniz; bu, UVA ve UVB dahil olmak üzere tüm ultraviyole ışınları spektrumuna karşı koruma sağladığı anlamına gelir.

Dışarı Çıkmadan Önce Uygulayın

Kremi güneşe çıkmadan 15 dakika önce ve güneşteyken her iki saatte bir uygulanmalıdır. Güneş, güneş kremini bozup daha az etkili hale getirebileceğinden, ayrıca terleme ve yüzmenin de yıpranmasına neden olabileceğinden, dışarıdayken sürekli olarak yeniden uygulama yapmak önemlidir.

Cildinizi Korumak İçin Güneş Kreminden Fazlasını Kullanın

Dışarıdayken daima kremi kullanmanız gerekirken, cildinizi korumak için daha fazla seçenek vardır. Artık mayo da dahil olmak üzere güneşten koruyucu giysiler için büyük bir endüstri var. Ultraviyole koruma faktörü (UPF) 30 olan güneş koruyucu giysilere bakın. Ayrıca dudaklarınız için geniş kenarlı şapkalar, UV filtreli güneş gözlükleri ve SPF’li dudak kremi kullanabilirsiniz.

Bebeğiniz Güneş Kremi İçin Çok Genç Olabilir

Bebeklerin, yetişkinlere göre yanmaya daha yatkın olan hassas bir cildi vardır, bu nedenle güneşten korunma inanılmaz derecede önemlidir. Bununla birlikte, cildine güneş kremi sürmeden önce bebeklerin belirli bir yaşa gelmeleri gerekir. Bir yaşından küçük bebekler güneş kremi ile değil güneş koruyucu giysi ve gölge ile korunmalıdır.

Cilt Tipinizi Düşünün

Kuru, yağlı veya hassas cilde sahip olanlara özellikle yardımcı olmak için birçok güneş kremi yapılır. Kuru cilde sahip kişilerin gliserin, lanolin, yağlar ve aloe gibi bileşenleri aramaları ve güneş koruyucu spreyler veya alkollü jellerden kaçınmaları gerektiğini bizimle paylaştı. Yağlı ciltler için, silika veya izododekan gibi bileşenlere sahip hafif veya jel losyonlar en iyisidir. Hassas ciltler için, hipoalerjenik ve kokusuz, titanyum dioksit veya çinko oksit içeren mineral güneş kremleri gibi iyi bahislerdir. Alkol ve koruyuculardan da kaçınılmalıdır.

Güneş Koruyucunuzun Temel Malzemelerini Öğrenin

İçindekiler listesine hızlı bir bakış, ihtiyacınız olan kaliteye ve kapsama sahip olmanıza yardımcı olabilir. Hem UVA hem de UVB korumasına sahip olduğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz, bu nedenle etikette geniş spektrum terimini arayın. Mineral güneş kremi, cildinizden güneş ışınlarını yansıtmak için doğal mineraller çinko oksit veya titanyum dioksit kullanarak çalışır. Öte yandan, kimyasal güneş kremleri bemotrizinol, avobenzon ve biscotizole gibi kimyasal bileşikler kullanır ve bunların tümü geniş spektrumlu koruma sağlar.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap