Pide tarifi! Ramazan ayında hepimizin gözdesidir üzeri susamlı çörek otlu mis gibi pide! Ramazan ayı geldiğinde neredeyse bütün fırınlarda çıkan pide için uzun kuyruklar oluşur. Peki bu sımsıcak lezzetli Ramazan Pidesini siz de müşterilerinize yapmaya ne dersiniz? İşte işin ustası hatta dünyanın en iyi ustasından pide tarifi!
Dünyanın en prestijli fırıncılık yarışmalarından Bakery Masters’ta Türkiye’yi temsil eden ilk Türk fırıncı olan Osman Gündüz, Ramazan ayında müşterilerini memnun etmek isteyen meslektaşlarını, yarışmaya özel hazırladığı pide tarifini paylaşarak destekliyor.
İşte, Osman Gündüz’den Ramazan’a özel pide tarifi…
Ramazan Pidesinin Malzemeleri Nelerdir? (yaklaşık 36 adet pide için)
Hamur için
Un -10 kg
Su – 7,0 / 7,5 kg
Inventis Rustik Mayalı Ekmek Karışımı – 400 gr
Tereyağı- 500 gr
Bal – 300 gr
Tuz – 150 gr
Pastırma – 2 kg
Kaşar Peyniri – 1 kg
Yeşil soğan – 300 gr
İç Malzemeleri
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini karıştırarak pide hamurunu hazırlayın. Yoğurmanın bitimine 1 dakika kala, iç malzemeleri (tamamı doğranmış ve rendelenmiş) hamura ilave edin ve 1 dakika daha yoğurun.
Hamuru 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra yaklaşık 550-600 gr’lık parçalara ayırarak kestiğiniz hamurları yuvarlayın. Bu haliyle de 30 dakika daha beklettikten sonra üzerine iki elinizin parmak uçlarıyla enine ve boyuna tırnak atın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 25-30 dakika kabarması için bekletin. 240-250 derecelik fırında pidelerinizi kızarana kadar pişirin.