Prof. Dr. Canan Karatay Kışı Sağlıklı Geçirmenin Sırrını Açıkladı! Kışın Bol Bol Tüketilmesi Gereken Gıdaları açıkladı.Profesör Doktor Canan Karatay Dünya’nın en sağlıklı yiyeceğini açıkladı.
Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara da yakalanma ihtimali artmaya başladı. Bir de tüm dünyanın hâlâ mücadele etmekte olduğu covid-19 (korona) pandemisi devam etmekte. Peki tüm bir kış ayını bu hastalıklara yakalanmadan nasıl geçireceğiz?
Tam bu aşamada Profesör Doktor Canan Karatay bizler için önemli açıklamalarda bulundu! Prof. Dr. Canan Karatay’a göre kışın bol bol tüketilmesi gereken gıdalar bulunmakta. Mevsim geçişlerine, gribe, nezleye ve de soğuk algınlığına karşı bizleri koruyabilecek güce sahip şifalı gıdaları Prof. Dr. Canan Karatay yanımızdan ayırmamalıyız dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay, covid-19 (korona) salgını ile birlikte kış aylarının daha da zor geçeceğini düşündüğünü belirtti. Kış mevsiminin gelişi ile birlikte Canan Karatay’a göre bol bol tüketilmesi gereken gıdalar bulunmakta. Peki, kış aylarında hastalıklardan korunmak için hangi besinleri daha çok tüketmemiz gerekmekte? Prof. Dr. Canan Karatay’a göre kış aylarında hastalıklardan korunmamıza yardımcı olacak besinler lahana, soğan ve sarımsak…
Canan Karatay’a göre ise dünyanın en sağlıklı gıdası lahana! Karatay, lahana, lahana turşusu, soğan ve sarımsağın mutlaka bol bol tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, D vitamini almak için güneşte tempolu yürüyüşler ile sağlığımızı koruyabileceğimizi belirten Karatay bununla birlikte kemik suyu çorbasını da önerdi. Özellikle kış aylarında kelle-paça çorbası, kemik suyu çorbası, hayvansal yağ, sakatat ve sirke tüketiminin faydalı olacağına değindi.
İşte kış aylarında sağlıklı kalmak için Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerdiği lahana turşusu evde nasıl yapılır ve lahana turşusu faydaları nelerdir?
Lahana turşusu az malzeme ile hazırlanabilen ve oldukça faydalı bir gıdadır. Lahana turşusu faydaları arasında;
- Kanser önleyici özellikleri,
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi,
- Kalp hastalıklarının oluşmasını engellemesi,
- Güçlü bir potasyum kaynağı olması,
- Şekeri düzenlemesi,
- Soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olması,
- Karaciğer yağlanmasının tedavisinde kullanılması,
- Ağrı kesici etkilerinin olması,
- Spor sonrası oluşan kas ağrılarını hafifletmesi,
- Lifli ve düşük kalorili olması,
- Tok tutması ve ödem atmaya yardımcı olması,
- Beyin fonksiyonlarını desteklemesi.
Evde Sağlıklı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Su
- 1 top orta boy beyaz lahana
- 3 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı nohut
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 avuç maydanoz
Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle lahana ve maydanozları özenle yıkamalısınız. Ardından 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin. İyice yıkadığınız ve temizlediğiniz lahanaları küçük parçalara bölün. Aldığınız turşu kabınızın içerisine nohutları koyun ve kesip hazırlamış olduğunuz lahanaları turşu kabınızın içine biraz lahana biraz sarımsak olacak şekilde nohutlarınızın üzerine yerleştirin. Bu işlemi bidon dolana kadar yapmalısınız. Turşu bidonunuz dolduktan sonra en üst kısma maydanozları ekleyin. Böylelikle turşu bidonunuz sarımsak, nohut, lahana ve maydanozla doldu.
Şimdi turşu suyunuzu hazırlamalısınız. Kaya tuzu, limon tuzu, su ve sirke derin bir kapta tuzlar çözülünceye dek karıştırılmalıdır. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı turşu bidonunuza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Artık hazırlamış olduğunuz lahana turşusu 25 gün kadar sonra tam kıvamında olacaktır. 25 gün sonra hazırladığınız lahana turşusunu afiyetle ve sağlıkla tüketebilirsiniz.
Prof. Dr. Canan Karatay Kışı Sağlıklı Geçirmenin Sırrını Açıkladı! Kışın Bol Bol Tüketilmesi Gereken Gıdalar!
Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara da yakalanma ihtimali artmaya başladı. Bir de tüm dünyanın hâlâ mücadele etmekte olduğu covid-19 (korona) pandemisi devam etmekte. Peki tüm bir kış ayını bu hastalıklara yakalanmadan nasıl geçireceğiz?
Tam bu aşamada Profesör Doktor Canan Karatay bizler için önemli açıklamalarda bulundu! Prof. Dr. Canan Karatay’a göre kışın bol bol tüketilmesi gereken gıdalar bulunmakta. Mevsim geçişlerine, gribe, nezleye ve de soğuk algınlığına karşı bizleri koruyabilecek güce sahip şifalı gıdaları Prof. Dr. Canan Karatay yanımızdan ayırmamalıyız dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay, covid-19 (korona) salgını ile birlikte kış aylarının daha da zor geçeceğini düşündüğünü belirtti. Kış mevsiminin gelişi ile birlikte Canan Karatay’a göre bol bol tüketilmesi gereken gıdalar bulunmakta. Peki, kış aylarında hastalıklardan korunmak için hangi besinleri daha çok tüketmemiz gerekmekte? Prof. Dr. Canan Karatay’a göre kış aylarında hastalıklardan korunmamıza yardımcı olacak besinler lahana, soğan ve sarımsak…
Canan Karatay’a göre ise dünyanın en sağlıklı gıdası lahana! Karatay, lahana, lahana turşusu, soğan ve sarımsağın mutlaka bol bol tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, D vitamini almak için güneşte tempolu yürüyüşler ile sağlığımızı koruyabileceğimizi belirten Karatay bununla birlikte kemik suyu çorbasını da önerdi. Özellikle kış aylarında kelle-paça çorbası, kemik suyu çorbası, hayvansal yağ, sakatat ve sirke tüketiminin faydalı olacağına değindi.
İşte kış aylarında sağlıklı kalmak için Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerdiği lahana turşusu evde nasıl yapılır ve lahana turşusu faydaları nelerdir?
Lahana turşusu az malzeme ile hazırlanabilen ve oldukça faydalı bir gıdadır. Lahana turşusu faydaları arasında;
- Kanser önleyici özellikleri,
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi,
- Kalp hastalıklarının oluşmasını engellemesi,
- Güçlü bir potasyum kaynağı olması,
- Şekeri düzenlemesi,
- Soğuk algınlığının giderilmesine yardımcı olması,
- Karaciğer yağlanmasının tedavisinde kullanılması,
- Ağrı kesici etkilerinin olması,
- Spor sonrası oluşan kas ağrılarını hafifletmesi,
- Lifli ve düşük kalorili olması,
- Tok tutması ve ödem atmaya yardımcı olması,
- Beyin fonksiyonlarını desteklemesi.
Evde Sağlıklı Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Su
- 1 top orta boy beyaz lahana
- 3 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı nohut
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 avuç maydanoz
Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle lahana ve maydanozları özenle yıkamalısınız. Ardından 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin. İyice yıkadığınız ve temizlediğiniz lahanaları küçük parçalara bölün. Aldığınız turşu kabınızın içerisine nohutları koyun ve kesip hazırlamış olduğunuz lahanaları turşu kabınızın içine biraz lahana biraz sarımsak olacak şekilde nohutlarınızın üzerine yerleştirin. Bu işlemi bidon dolana kadar yapmalısınız. Turşu bidonunuz dolduktan sonra en üst kısma maydanozları ekleyin. Böylelikle turşu bidonunuz sarımsak, nohut, lahana ve maydanozla doldu.
Şimdi turşu suyunuzu hazırlamalısınız. Kaya tuzu, limon tuzu, su ve sirke derin bir kapta tuzlar çözülünceye dek karıştırılmalıdır. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı turşu bidonunuza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın. Artık hazırlamış olduğunuz lahana turşusu 25 gün kadar sonra tam kıvamında olacaktır. 25 gün sonra hazırladığınız lahana turşusunu afiyetle ve sağlıkla tüketebilirsiniz.