2021 Trend Saç Kesim Modelleri

2021’in En Trend 11 Saç Kesim Modeli

Kim ne derse desin, bizim için 2020 saç kesimi konusunda tam bir fiyaskoydu. Tabii ki birçok olumsuzluk gibi, bu da Covid-19 yüzündendi. Salonların kapanması, hepimizin içinde yatan o kuaförü uyandırdı. Asker traşları, Fransız stili kesimler, kahkül denemeleri, araya kat atmalar derken,  onlarca yeni saç stiline tanıklık ettik. Neyse ki salonlar tekrar açıldı. Ve hepimiz, gerek rötuşlar, gerekse yeni stiller için kuaförümüze koştuk.

Bob kesim, “pixie cut” ve büsbütün tıraşlanmış saçlar oldukça revaçtaydı. Ayrıca tek uzunlukta ve daha az bakım gerektiren kesimleri de her yerde görmeye başladık.

Pandeminin yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen, sevdiğimiz ünlüler, adeta bize nispet yaparcasına saç stilleriyle hepimize ilham vermeye devam ettiler. Ev izolasyonu sırasında bile birçok popüler isim, evde kendi saç kesimlerini ve boyama işlemlerini yaptı. (Sen de mi Bella Hadid!)

Karantina bitiminde gördüğümüz ilk insan, canımız kuaförümüz oldu. Dünyanın neredeyse bir yıldır içinde bulunduğu durgunluk dönemi sebebiyle 2020’nin birçok saç kesim trendi, hakkını 2021’e devretti. Ancak her şeye rağmen yeni trendler de ortaya çıkıyor. Uzun lafın kısası, 2021 trendleri için sizi şöyle aşağıya alalım:  

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
Mullet

Mullet, yani bildiğimiz adıyla “aslan yelesi” saç modeli. 80’lerde aile büyüklerimizin fotoğraflarda yüzünün görünmemesine sebep olan kesimden söz ediyoruz.

Son zamanlarda yine her yerde görmeye başladık bu saç stilini. Tabii daha modern bir versiyonuyla. Eskiye nazaran daha soğuk ve cool bir hava katan “Mullet”, biraz daha uzun ve daha az keskin bir kesime dönüştü. Yüzü yumuşak dalgalarla çerçeveleyen, hafif dalgalı bir örnek için manken Barbie Ferreira’nın saç stiline bakmanızı öneririz. 

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
Mullet

Mullet’in kahküllü bir versiyonu için Rihanna’ya bakıyoruz. Kendisine, aslan yelesi de dahil, her saç stili yakışıyor. Tabii bu bebek kahküllerini evde kendiniz biçimlendirmeye kalkarsanız, Rihanna’yla aynı sonucu alamayabilirsiniz. 

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
Mullet

Ayrıca oyuncu Zendaya’nın saç kesimi de tam bir modern “Mullet” örneği. Dikkat ederseniz, yüzün etrafında bulunan kısa kesimler, Zendaya’nın yüz hatlarını dolgunlaştırıyor. Burada püf nokta; saça ekstra bir hareket katmak değil, saçın kendi kıvrımlarını kullanarak doğal bir hareket yaratmak.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Getty Images
“Bob”

Bu kesimin kullanışı maalesef ismi kadar şirin olmayabiliyor. Özellikle kısa bir “bob” kesim saç stiline sahipseniz, saçınıza yeterli bakımı ve özeni göstermeniz şart. Ancak 2021 stili biraz daha dağınık, kabarık ve hafif kırpılmış kesintilere sahip. tabii burada saçınızın yoğunluğu ve yüz yapınız da etkili. Stilistler özellikle çene uzunluğuna göre, yüzünüze uygun bir tasarım öneriyor . Yani öyle her yerde “bob” kestirmeye kalkmayın, bizden size tavsiye.

Kesimin bir başka versiyonu ise; daha dağınık ve saçaklı bir görüntü sunuyor. Eğer saçlarınız kendiliğinden dalgalıysa daha şanslısınız. Göz ve alın çevresine düşen kıvrımlarda doğallık ve hacim yaratmanın püf noktası; saçların ilk iki kıvrımdan hemen sonra kesilmesiyle sağlanıyor.  

Getty Images
“Big Chop”

İşte hepimizin aylardır yapmak istediği şey! Bu yıl saça doyduk ve 2020 ile beraber, gitmelerine hazırız. Tabii bu tamamıyla dazlak kalmanız anlamına gelmiyor. Saçın tepesinin daha uzun, kenarlarının ise daha sivri olduğu modelden bahsediyoruz. Elbette saçlarınız kısa diye onlara bakım uygulamayı bir kenara bırakırsanız, hüsrana uğrayabilirsiniz.
Bu saç stili en çok dalgalı ve kıvırcık saçlara sahip olanlar tarafından tercih ediliyor. Yüz hatlarını ortaya çıkaran model, bir o kadar da özgürleştirici.

Instagram
70’lerin Kahkülleri

Hillary Duff bu kahkülleri ne de güzel taşıyor değil mi? Adeta 70’li yıllarda gibiyiz. Aslında biz bu saç modeline perçem diyoruz. Ancak siz tabii arkadaşlar arasında “70’ler esintili kahkülüm nasıl olmuş?” deyin.

Alnı tam bir perde gibi kapatmayan bu model, her iki yana doğru ayrılabilen iki uzun perçemden oluşuyor.

Bu dağınık ve saçaklı saç stili, dalgalı saçlarda daha nostaljik bir hava yaratıyor. Hani şu aerobik hocalarının saçları gibi. Hatırladınız mı? Tabii daha modern ve daha az hacimli bir versiyonuyla. İşin şakası bir yana, aerobik hocası benzetmesi gözünüzü korkuttuysa, Selena Gomez’in saçlarına bir bakmanızı öneririz.

Bu zamansız kesim, hele de dalgalı saçlarınız varsa, tam aradığınız model olabilir. Üstelik bakımı o kadar da zor değil.

Instagram
“Asimetrik Bob kesim”

Klasik kesimin modern bir youmu olan Asimetrik Bob kesim, bu yıl en çok talep gören modellerden. Yine yüz tipine uygun bir kesim. O yüzden kendinizi uzman ellere bırakmakta fayda var. Bob kesimin en kullanışlı özelliği, birçok saç tipinde ve dokusunda iyi görünebilmeleri. Böylece bu modelleri şekillendirme seçenekleri de artıyor. Asimetrik bob ise, saçın arka kısmının daha kısa ya da daha uzun kesilmesi veya daha keskin bir görünüm yaratmak için bir tarafın diğer taraftan daha uzun kesilmesiyle oluyor.

Ayrıca bir de saçınız boyalıysa, asimetrik bob kesim, seçeneklerinizi genişletiyor. İstediğiniz renge vurgu yapabilir, ya da vurguyu azaltabilirsiniz.

Instagram
Yeni Pixie

Bu yılın en trend modellerinden biri daha. Aslında Pixie, daima bir klasik olarak kalacak çünkü birden fazla varyasyona sahip. ayrıca maskülen ve bir o kadar da seksi bir hava yarattığı da bir gerçek.

Modelin 2020 versiyonu ya daha kısa ya da normalden daha uzun şekilde kullanılıyordu. Bu versiyonuyla çok daha modern bir hal aldı.

Bu kesimin bir diğer avantajı da saçınızı kurutmak için uzun vakitler ayırmak zorunda kalmayışınız. Diğer adıyla “yıka ve git” olan bu model, özellikle düz saçlarınız varsa,  kendi halinde bırakıldığında da mükemmel ve zahmetsiz şekilde kuruyor.

Instagram
“Modern Shag”

Yine bir geçmişe dönüş, yine bir kabarık stil. Evet, katlı saç kullanamayanları dışarı alalım. Çünkü bu model, havalı ve canlı bir görünüm yaratmak için birazcık kat gerektiriyor.

Aslan yelesi kesime ufak bir selam çakıp yanından geçen bu model, daha yumuşak kenarlarla kendisini ortaya koyuyor. Kesimdeki bu ufak hareket, saça kadınsı bir yumuşaklık kazandırıyor. Taylor Swift’in saç kesimi, güzel bir “modern shag” örneği.

Instagram

70’lerin çağrısını cevapsız bırakamayan bir diğer ünlü de Dua Lipa.

Shag için uzun veya kısa saç fark etmiyor. , “aslan yelesi” kesimi saçların üzerine denendiğinde, ortaya güçlü bir ifade çıkabiliyor. Ayrıca bu model yalnızca kıvırcık, düz,uzun, kısa ve hatta daha da kısa saçlarda bile çalışıyor.  

Instagram
Rounded Fro “Yuvarlak Fro”

Doğal bukleler ve kıvrımlar bu sene dünyayı kasıp kavuruyor. “fro” ise saçın doğal şekli için en iyi etkiyi yaratan modellerden. Aslında oldukça popüler bir stil. Kıvırcıkları ve bukleleri en canlı ve hacimli tutan kesimlerden biri. Kıvırcık saçlıysanız, saç kestirmenin birçok yolunu bulmuşsunuzdur.  Ancak bu favori modeli de denemelisiniz. Çünkü “Fro” başta da söylediğimiz gibi saçın kendi kıvrımını bozmadan, onu en yuvarlak şekle sokacak şekilde kesilmesiyle sağlanıyor. Aslında çoğumuzun saçı bu şekilde uzuyor, yalnızca arada bir şekillendirmek gerekebiliyor.

Çünkü kıvırcık saçların doğasında hacimli olmak var. Bu kesimde de önemli olan; yüz şeklinize göre saçınızı nasıl ayıracağınız. Yandan mı yoksa ortadan mı ayırıyorsunuz? Buna karar vermekte fayda var.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
Chin Length “Çene Uzunluğunda Kesim”

Kıvrık uçlar, ister yukarı ister dışarı, isterse terse dönmüş olsun, bu yıl çokça bizimle olacaklar. Çene uzunluğundaki bu saç stili, oldukça kullanışlı ve kişiye çok yönlü bir hava katıyor. Çene uzunluğunda bir saçı düz de kullanabilirsiniz, keskin bir çizgi de oluşturabilirsiniz. Saçınız dalgalıysa kıvrımlı ve daha eğlenceli bir şekil verebilirsiniz. Bu modelin en güzel yanı; boynu ve köprücük kemiklerini belirginleştirmesi. Ayrıca ince telli saçlara sahipseniz, bu saç kesimiyle hacimli bir görüntü yakalayabilirsiniz. Üstelik hem klasik, hem modern hem de yeri geldi mi oldukça sert bir hava katıyor.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
“Heatless Texture”

İşte aradığımız konfor! Isı gerektirmeyen saç stili. Pandemi sağ olsun, bu yıl hepimiz öz malzememizle daha bir barışık olduk. Evden çalışma, ve sosyal mesafe işin içine girince birçoğumuz kişisel bakımımıza odaklandık. Ve ısıyla saç şekillendirmeye bir ara verdik.

Saçlarınızda ısı kullanmadan hacim yaratmanın yolunu arıyorsanız yapmanız gerekenler; saçınızın yüzde 90 oranında hava ile kendiliğinden kurumasına izin verin. Sonra bir miktar saç spreyi ile saçınızı bir topuz haline getirin. Böylelikle doğal olarak dağınık dalgalara sahip olacaksınız ve saç maşası kullanmanıza da gerek kalmayacak.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
One Length “Tek Uzunluk”

Saçlarınız çok kıvırcıksa, tek uzunlukta bir görünüm, pandemi boyunca uzatmış olduğunuz saçlarınızı uzunluğunu korumanın iyi bir yolu gibi gözüküyor. Kıvırcık saçlara sahip olanların yakinen bildiği bir sorun. Uzun ve sağlıklı saçlara sahip olmak.  Birçoğumuz uçlardan aldırmak suretiyle sık sık saçımızı kestiriyoruz. Aslında bu işlem, uzama için oldukça etkili, ancak bilmediğimiz şey; saçlarımız kıvırcık halde de kesilebilir!

Ayrıca saçlarınızı sık sık kıvırcık olarak kullanmıyorsanız, tek boyda kesilmiş saçlar oldukça modern ve şık bir görünüm elde etmenizi sağlıyor.

Bu basit ve nostaljik kesim, saçlarını telaşa kapılmadan uzun süre uzatmak isteyenler için birebir. Üstelik at kuyruğu için de toplaması oldukça zahmetsiz.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram

Buzz cut  (3 numara)

Buzz cut, yani 3 numara kesim sayesinde, artık renkler ve renk bakımı sorun olmaktan çıkacak. Üstelik oldukça havalı bir görüntü sunuyor. Halsey’in mavi ve yeşil desenli saçları sizce de iyi bir kanıt değil mi? Birçok ünlü arasında trend oldu bile. Çok da eğlenceli bir model. Farklı renkler ve desenler denemek mümkün. Genelde tercih yeşilden yana olsa da, kuaförden bir anda rengarenk bir kafayla ayrılabilirsiniz.

Tabii öncelikle saç derinizin, ve kafa şeklinizin nasıl göründüğünü bilmek iyi olabilir. Bu modelin tek handikapı, saçı nemlendirmeyi unutmak olabilir. Unutmayın, saç deriniz, saçlarınız kısa da olsa beslenmeye ve neme ihtiyaç duyar. Bunun için saç yağlarını kullanabilirsiniz. Böylece yeni bukleler de sağlıklı bir şekilde uzayacak.

2021 Trend Saç Kesim Modelleri
Instagram
Long Bangs (uzun Kahküller)

Yukarıda, karantina döneminde saçıyla oynayan ünlülerden bahsetmiştik. Bella Hadid’den söz ediyoruz! Bella, kend kahküllerini kendisi kesmişti. Zaten çok güzel, farkındayız ancak uzun kahküller, oldukça seksi bir görünüm sunuyor. Bir yıllık ev hapsinden sonra bunu hepimiz hak ediyoruz.

Camila Cabello’nun kahkülleri de güzel bir örnek. Uzun saçaklar,gözlerini güzelce çerçeveliyor. Bu modelin en büyük avantajı, görünümünüzde değişiklik istediğiniz an, onları geriye atabilirsiniz. Ya da arkaya sabitleyebilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap