San Sebastian Cheesecake Tarifi
San Sebastian Cheesecake Tarifi

Son Zamanların Moda Tatlısı San Sebastian Cheesecake

Bir süredir iş kurmanın vermiş olduğu bir telaşla koşturup duruyordum. Hemen arkasından evimi taşıdım ve onun telaşesi başladı. Şimdi ise her şey rayına girdi.

Kurduğumuz işin kafe kısmında en çok tutan son zamanların da modası olan San Sebastian Cheesecake tarifi vereceğim bugün.

San Sebastian Cheesecake olarak bilinen aslında ismi değişkenlik gösteren, San Sebastian’da yapıldığı ve tadıldığı için Türkiye’de böyle bir isimle ünlenen bir çeşit tabansız üstü karamelize hatta bir tık yanık olan içi hafif puding kıvamındaki cheesecake pek çok yerde pek çok şekilde yapılıp pişiriliyor.

Bana sorarsanız klasik cheesecake ile karşılaştırdığımızda en sevdiğim tarafı daha az zahmetli oluşu 🙂 Yani tabanının olmayışı, hazırlanırken pek bir teknik gerektirmeyişi, üstünün renk almaması için özen gösterilmiyor olması benim için New York Cheesecake ile karşılaştırdığımda daha cazip oluyor.

Yoğun peynir aromalı, orijinalinde Philadelphia Peyniri kullanılıyor ancak Türkiye’de kolay bulunmadığı, bulunsa da maliyetli olduğu için genelde taze peynir veya labne kullanılıyor. Bildiğimiz klasik cheescake ile karşılaştırdığımızda daha kremamsı dokudaki bu cheesecake pek çok polemiğe de yol açtı 🙂

Basque bölgesinde yapılan oralarda bildiğim kadarıyla Burnt Cheesecake olarak bilenen hatta orda yapan en ünlü yerin La Vina Bar isimli bir yer olduğunu duyduğum bu cheesecake için vereceğim tarif orijinal tarifle aynıdır gibi bir iddiam yok, hiç de olmadı 

Fakat bana sorarsanız bence gayet lezzetli, kıvamı ve dokusu yerinde bir tarif. En azından tadanların iltifatlarını işittiğim bir tarif olduğu için gönül rahatlığı ile paylaşabilirim.

Gelelim tarifin detaylarına;

San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake İçin Malzemeler

6 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker
1 kg taze peynir / veya koyu kıvamlı bir labne kullabilirsiniz
2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı un

San Sebastian Cheesecake Hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri iyice kabarıp şeker içinde eriyecek kadar çırpın. Çırptığınız karışımın içerisine taze peynir ve kremayı ekleyip bir tur daha çırpın. Unu elekten geçirerek ilave edin ve çırpmaya devam edin.

26 cm’lik kelepçeli kek kalıbının içerisine yağlı kağıt yerleştirin ve harcı içerisine dökün. Fırının en alttan bir üst rafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fansız fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişen cheecake fırından çıkardığınızda ortası sıvı kıvamda olduğu için hareket ettirdiğinizde dalgalanır kıvamda olacaktır. Önce dışarda bekleterek kıvamın iyice oturmasını ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Eğer ortası akışkan bir kıvamda servis etmek isterseniz bu aşamada servis edebilirsiniz. Ancak kıvamının tamamen toplamasını isterseniz bir gece dolapta bekleterek ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Şimdiden elinize sağlık 
Afiyet olsun…