Bugüne kadar verdiğimiz tüm tariflerde olduğu gibi bu tarifimizde de sizler için en lezzetli olanı seçtik ve test ettik. Sonuç oldukça başarılı. Fıstık ezmesi sevenlerin bayılacağı iddia ediyoruz ki sevmeyenlerin Bu tarifimizde evinizde şimdiye kadar yapacağınız en lezzetli ve en iyi fıstık ezmeli kurabiyelerin tarifini vereceğiz…de artık sevmeye başlayacağı bir lezzet olacak bu ev yapımı fıstık ezmeli kurabiye tarifi.
İster öğlen saati çay molası isterseniz de akşam yemeğinden sonra televizyon karşısında keyifle atıştıracağınız bu güzel ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyelerin tarifi için yazımızın devamını okuyun…
İşte Kadınca Özel okurları için hazırladığımız ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyeler…
Ev Yapımı Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi Malzemeleri
Eminiz ki sizlerde uzun yıllardır evinizde un kurabiyesi tarzında lezzetli kurabiyeler yapıyorsunuzdur. Ancak bu tarifimiz, önceden yapmış olduğunuz kurabiyelere bir farkla unsuz fıstık ezmesi kurabiyeleri olacak. Üstelik vegan fıstık ezmeli kurabiyeler. İşte ev yapımı vegan fıstık ezmeli kurabiyeleri yapabilmeniz için ihtiyacınız olanlar;
Fıstık Ezmesi: Yapacağınız kurabiyenin tadının en güzel sonucu vermesi için alacağınız fıstık ezmesinin kremalı olduğundan emin olun.
Öğütülmüş Keten Tohumu: Tarifimiz vegan olduğu için yumurta yerine tabii ki bağlayıcı ürün olarak öğütülmüş keten tohumu kullanmamız lazım.
Esmer Şeker: Tarifimizde kullanacağınız esmer şeker, kurabiyelerin tadına ayrı bir lezzet katacaktır.
Hindistancevizi Yağı: Kullanacağınız Hindistancevizi yağınızın yumuşadığından ancak erimediğinden emin olun. Hindistancevizi yağınız hâlâ beyaz, kremsi bir görünüme sahip olmalı ancak ıslak bileşenlere sorunsuz bir şekilde karışmalıdır.
Vanilya özü: Vanilya özü de kurabiyelerinizin lezzetine lezzet katacak bir başka temel ürünümüz.
Deniz Tuzu: Sadece bir tutam tuzu, gerçekten yapacağınız ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyelerin tadını parlatacak.
Ev Yapımı Fıstık Ezmeli Kurabiyelerin Yapım Aşaması
Bugün mutfağınıza girip enfes fıstık ezmeli kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? İşte ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyeler yapmanız için gerekenler:
İlk olarak, keten tohumunuzu hazırlayın. Keten tohumu ve suyu birleştirin ve kalınlaşması için 5 dakika kenara koyun.
Ardından ıslak malzemeleri ve kuru malzemeleri ayrı kâselerde çırpın. Kuru malzemeleri ıslak bileşenlere katın ve her şey iyice karışana kadar çırpın.
Sıra geldi soğutmaya. Kurabiye hamurunuzu 30 dakika boyunca buzdolabına koyun ve fırını önceden 350 ° C’de ısıtın.
Hamurunuz soğuduğunda artık pişirme zamanı gelmiştir.
Hamura şekil vermeye başlayın.
Kurabiyelerinizi 12 dakika boyunca parşömen astarlı bir fırın tepsisinde pişirin.
Kurabiyelerinizi fırından çıkardığınızda kırılgan olacaklardır. Bu yüzden tamamen soğuması için bir tel rafa aktarmadan önce fırın tepsisinde 10 dakika boyunca dinlendirin.
İşte bu kadar, ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyeler artık hazır.
En İyi Fıstık Ezmeli Kurabiye İçin İpuçları
Öncelikle akışkanlığı güzel olan fıstık ezmesi kullanın. En güzel tarifi elde edebilmek adına kuru, sert fıstık ezmelerini değil, pürüzsüz bir kıvamda kremalı fıstık ezmesi kullanın çünkü fıstık ezmeniz çok kuru ise hamuru çatlayabilir ve yapışkan bir kurabiye kıvamı oluşturmak zor olacaktır.
İpucu: Eğer fıstık ezmenizi buzdolabında saklıyorsanız bu tarife başlamadan önce bir saat oda sıcaklığında bekletin.
Hamuru soğutun! Bu adımı atlamak isteyebilirsiniz ancak bu tarifi test ederken, soğutulmuş hamurun gerçekten fıstık ezmeli kurabiyeye en iyi tadı verdiğine şahit olduk. Hamuru soğutmak, pişirildiklerinde yayılmalarını önleyecektir.
Kurabiyelerinizi soğuması için birkaç dakika fırın tepsisine bırakın. Birçok vegan kurabiye tarifinde olduğu gibi bu fıstık ezmeli kurabiye tarifimizde de fırından çıktıktan sonra hemen yemek yerine kurabiyelerinizin soğumasına izin verin. Tamamen soğuması için bir tel ızgaraya aktarmadan önce fırın tepsisinde 10 dakika kadar bekletin.
İşte sıra geldi enfes ev yapımı fıstık ezmeli kurabiyeleriniz için ihtiyacınız olan tüm malzeme listesine. Eğer eksikleriniz varsa önce market alışverişi daha sonra da tarifi uygulama aşamasına geçebilirsiniz…
Fıstık Ezmeli Kurabiye İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1½ su bardağı un
½ çay kaşığı karbonat
¼ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı deniz tuzu
½ fincan Hindistancevizi yağı
½ fincan esmer şeker
¾ kap kremalı fıstık ezmesi
1 çay kaşığı vanilya
Fıstık Ezmeli Kurabiye İçin Talimatlar
Fırını önceden 350 ° F’de ısıtın ve parşömen kağıdıyla bir fırın tepsisine yerleştirin.
Küçük bir kapta, keten tohumu ve suyu birleştirin ve 5 dakika kalınlaşması için bir kenarda bekletin.
Orta bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birleştirin.
Büyük bir kapta, hindistancevizi yağı, kahverengi şeker, fıstık ezmesi ve vanilyayı birleştirin.
Keten tohumu karışımını iyice karıştırın.
Kuru malzemeleri ıslak bileşenlere ekleyin ve birleştirilene kadar karıştırın.
Hamuru 30 dakika soğutun.
Hamur hazır olunca ellerinizle top şeklinde yuvarlayın, hafifçe düzleştirin ve fırın tepsisine yerleştirin.
12 ila 13 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve bir soğutma rafına aktarmadan önce fırın tepsisinde 10 dakika bekletin.
İşte tüm ihtiyacınız olanlar bu kadar. Şimdiden afiyet olsun. Bir sonraki tarifimizde görüşmek üzere…