Sivilce İzlerinden Kurtulmanın Yöntemleri – Mikrodermabrazyon Nedir?

sivilce izlerinden kurtulma

Oluşan sivilceler, ciddi bir cilt rahatsızlığı değildir ancak bazı durumlarda, ondan kurtulamayacağınız bir noktaya gelebilir. Şüphesiz ki hiçbirimiz, sivilce izleri olmuş bir yüzümüz olsun ya da cildimiz olsun istemeyiz. Peki, sivilce probleminiz varsa ne yapmalısınız? Reçeteli ilaçlar, OTC sivilce takviyeleri, topikal ürünler ve hatta farklı makyaj ürünleri ile birçok başarısız denemeden sonra, sivilceleriniz hâlâ gitmiyorsa, dermatoloğunuz biri mikrodermabrazyon olan cerrahi süreçlerden geçmenizi önerebilir.

İşte biz bugün bu yazımızda sivilce izlerinden kurtulmanın başka yöntemlerinin de olduğunu sizlere aktarmak istedik. Yüzünüzden ameliyat olma fikri belki korkutucu gelebilir ancak mikrodermabrazyonun aslında basit ve kolay bir prosedürdür. Mikrodermabrazyon prosedür süreçlerini sizler için tek tek inceledik ve sizler için güzel bir yazı derledik. İsterseniz önce sizler için çıkardığımız konu başlıklarına bir bakalım;

  • Bu Prosedürler Kimlere Uygulanabilir?
  • Sivilce İzlerinin Yok Edilmesinde Cerrahi İşlemler
  • Kimyasal Soyma
  • Dermabrazyon
  • Mikrodermabrazyon
  • Lazer Tedavisi
  • Yoğun Darbeli Işık Terapisi
  • Fotodinamik Terapi

İşte Kadınca Özel okurlarına özel olarak araştırdığımız ve sivilce izlerinden kurtulmanıza yarayacak bazı yöntemler…

Bu Prosedürler Kimlere Uygulanabilir?

Sivilce probleminiz varsa eğer genellikle, önce ev ilaçlarını ve topikal ürünleri veya takviyeleri denersiniz. Çoğu genç için, sivilce ile mücadelede önerilen yollar bunlardır. Çünkü mikrodermabrazyon, 18 yaş ve üstü için önerilir. Sağlık durumunuz da kontrol edilmelidir. Diyabet, alerji, irin dolu akne, uçuk, cilt enfeksiyonu veya herhangi bir bağ dokusu problemi gibi belirli tıbbi durumlar yaşıyorsanız eğer bu prosedüre girmeniz önerilmez. Bu durum aynı zamanda hamile ve emziren kadınlar için de geçerlidir.

Bununla birlikte, sivilce veya ilişkili yara izleri, kırışıklıklar, yaş çizgileri, tıkanmış gözenekler, düzensiz cilt ve pigmentasyondan muzdaripseniz eğer mikrodermabrazyon tercih edebilirsiniz.

Sivilce İzlerinin Yok Edilmesinde Cerrahi İşlemler

Sivilce izlerini yok etmek için bir dizi cerrahi uygulamalar vardır. Dermatoloğunuzun önerilerine ve cilt durumunuza bağlı olarak, bazı cerrahi uygulamalara karar verilir ancak, fiyat ve toparlanma süresi de iki önemli husustur.

İlk olarak, uygulamaların ne olduğu, ilgili riskler ve hangi yan etkilerle başa çıkmanız gerektiği hakkında kısa bir fikir edinmelisiniz. Gelin isterseniz şimdi sizler için derlediğimiz uygulamalara bir göz atalım.

Kimyasal Soyma İşlemiyle Sivilce İzi Tedavisi

Bu prosedür, cilde nüfuz etmek ve ölü hücreleri yok etmek, gözenekleri ve yeni cilt hücrelerine yol açmak için yüzünüzün belirli kısımlarına uygulanan asidik çözeltilerin kullanılmasını içerir. Böylece sivilceler kaybolur. Kimyasal kabukların üç farklı yoğunluğu vardır. Bunlar;

  • Yüzeysel,
  • Orta
  • Derin yoğunluklardır.

Kullanılan yoğunluk cilt tipine bağlıdır. Orta kabuklar 2. derece yanıklar verebilirken derin kabuklar sadece bir kez kullanılır. Derin kabuklar koyu ciltler için uygun değildir. Tüm süreç yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürer.

Bununla birlikte, pullanma, kızarıklık, şişme, cilt soyma, geçici kabuklar ve renk değişikliği gibi yan etkiler yaşayabilirsiniz. Kabuğun yoğunluğuna bağlı olarak, yeni cildin yeniden büyümesi 10 gün kadar sürebilir. Birkaç gün boyunca güneşin cildinize nüfuz etmemesi gerekir. Tam iyileşmeden sonra bile (yaklaşık 2 ay kadar), yüksek SPF’li bir güneş koruyucu sürmeniz ve öyle güneşe çıkmanız tavsiye edilir. Kimyasal kabuklar, en ucuz sivilce tedavileridir. Sivilce tekrar ortaya çıkarsa kimyasal peelingleri tekrar deneyebilirsiniz.

Dermabrazyon

dermabrazyon-sivilci-izi-silme
dermabrazyon sivilce izi tedavisi

Doktorunuz önce cildinizi temizler ve cildinizde kalan kirleri temizler. Daha sonra etkilenen alanlar işaretlenecek ve biraz anestezi uygulanacaktır. Genellikle, hastaya bağlı olarak üst veya orta cilt tabakasından kurtulmak için bir elmas tekerlek, zımpara kağıdı, tuz kristalleri veya tel fırça kullanılır. Enfeksiyonları önlemek için bir merhem uygulanır. Tüm prosedür yaklaşık olarak 1 saat kadar sürebilir. Kızarıklık, kanama, şişme veya renk değişikliği olabilir ancak, bu prosedür ağrısızdır. Dermabrazyon sonrası, güneş kremi ile cildinize dikkat etmeli ve cildinizi temiz tutmalısınız. Yeni cilt 1 hafta içinde ortaya çıkacaktır. Dermabrazyonlar kimyasal kabuklardan çok daha pahalıdır ve yüz germe veya kaş kaldırma olan kişiler için uygun değildir. Bunun sivilce için kalıcı bir çözüm olmadığını unutmayın.

Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon ile sivilce izi silme
Mikrodermabrazyon ile sivilce izi tedavisi

Mikrodermabrazyon için söylenen başka bir terim de cilt parlatmadır ve şiddetli sivilce izlerinin giderilmesinde en popüler uygulamalardan biridir. Tek yapmanız gereken, altındaki sağlıklı ve taze cildi ortaya çıkarmak için üst cilt hücrelerinin ölü tabakasını temizlemek için alüminyum oksit, tuzlar veya sodyum bikarbonat gibi bir kat mikrokristaller püskürtmektir. Bu uygulamada anestezi genellikle gerekli görülmez. Tüm uygulamanın tamamlanması yaklaşık olarak 1 saat kadar sürecektir. Cilt soyulması, biraz kanama ve renk değişikliği ile karşılaşabilirsiniz ancak, düzenli cilt bakımı ve akne diyeti ile etkileri uzun sürecektir. En az 1 hafta boyunca güneşten uzak durmalı ve en az 30 faktör güneş kremi kullanmalısınız.

Mikrodermabrazyon faydaları daha az iyileşme süresi ve daha az risk içerirken daha ucuz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Tamamen iyileşmesi 3 gün kadar sürecektir. Mikrodermabrazyon seanslarını 12 kata kadar tekrarlamanız gerekebilir. Bununla birlikte, mikrodermabrazyonun maliyeti dermabrazyondan daha azdır. Hem bu uygulamalar hem de kimyasal kabuklar ağrısızdır.

Lazer Tedavisi

Lazer Tedavisi
Lazer Tedavisi ile sivilce izi tedavisi

Lazer cilt yenileme tedavisi olarak da bilinir ve 3 tip vardır. Ablatif süreç, cildin sadece üst katmanını çıkarmak için bir lazer ışını kullanmayı içerir. Kesirli tedavide, ölü hücreleri parçalamak ve kolajen üretimini uyarmak için cildin derinlerine nüfuz eden küçük ışınlar kullanılır. Öte yandan, ablatif olmayan süreç, kolajen üretimini ve yeni cilt hücresi üretimini artırmak ve de iç cilt katmanlarını  ısıtmak için kızılötesi ışınlar kullanır.

Bu uygulamada yara izi, yanma hissi olabilir ve şişme, kaşıntı ve renk değişikliği yaşayabilirsiniz. Ameliyat sonrası, yüzünüzü günde yaklaşık 5 kez temizlemeniz ve bir aya kadar cildin tamamen iyileşmesine izin vermeniz gerekir. Tamamen iyileşmek için 6 seansa ihtiyacınız olabilir. Daha az seans gerektiğinden lazer tedavisi mikrodermabrazyondan biraz daha ucuzdur. Belirli kanser türlerini tedavi etmek için de kullanılabilir.

Yoğun Darbeli Işık Terapisi

Yoğun Darbeli Işık Terapisi
Yoğun Darbeli Işık Terapisi ile sivilce izi tedavisi

Bu, invazif olmayan bir foto gençleştirme prosedürüdür. Ayrıca sivilce izleri, melazma, yaşlılık lekeleri, çiller ve çatlakları gidermek için kullanılır. Kolajen üretimini artırmak için cildinizin bazı kısımlarına belirli dalga boyunda ışık verilir. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer, ancak daha pahalıdır. Yanma hissi hissedebilirsiniz. İşlemden sonraki 2 gün boyunca güneş ışığından kaçınmalısınız. Genellikle 4 seansa ihtiyaç vardır. Bu süre 6 haftaya kadar devam edebilir. Tüm cildin iyileşmesi 3 hafta sürebilir.

Fotodinamik Terapi

Fotodinamik Terapi
Fotodinamik Terapi sivilce izi tedavisi

Mavi ışık terapisi olarak da bilinir. Buradaki en pahalı tedavi yöntemi budur. Nispeten yenidir ve sadece orta ve şiddetli sivilce koşulları için kullanılmalıdır. Doktor genellikle cilde ışığa duyarlı hâle getiren bir etken uygular. Ciltteki yağ bezleri, inkübasyondan sonraki 3 saat içinde ajanı emer. Daha sonra etkilenen cilde yaklaşık 20 dakika boyunca mavi veya kırmızı bir ışık uygulanır. Bakteriler, sivilceyi azaltan etken tarafından öldürülür. Yan etkiler kızarıklık, şişme ve kaşıntı içerir. İyileşme süresi 1 aya kadar sürebilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

Yazar

Kadinca Özel - Doğada seçimi kadın yapar !

İlgili Yazılar

Başka Yazı Yok

Giriş Yap